Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Miten yritykset voivat hyötyä SaaSista

BloggausSaaS eli Software as a service on moderni ratkaisu ohjelmistoille. SaaS ohjelmistot ovat verkon kautta käyttäjälle välitettäviä ohjelmistoja, jotka eivät vaadi käyttäjäänsä lataamaan ja asentamaan niitä paikallisesti omalle laitteellensa.

SaaS-ratkaisut ovat edistyksellisiä monelta kantilta. Niiden välitys käyttäjälle ja itse palvelujen käyttö sekä ylläpitö on tehty todella helpoksi. Käyttäjä ei tarvitse muuta kuin verkkoyhteyden päästäkseen käyttämään palvelua.

Koska SaaS palvelut yleensä “vuokrataan” tarjoajalta, niiden ostamisen sijaan, on ne yleensä myös kustannusjärkevämpiä kuin kerralla maksetut palvelut. SaaS ohjelmistoa käyttöönottaessa käyttäjän ei tarvitse maksaa etukäteen palvelun koko hintaa, tietämättä tuleeko sitä tulevaisuudessa tarvitsemaan.

SaaS ohjelmistot päihittävät klassisemmat paikallisesti toimivat “on-premise” ohjelmistot monella mittarilla. Toki paikallisesti toimivien ohjelmistojen arvoa ei voi vähätellä, mutta palvelut on siirtymässä verkkoon yhä entistä enemmän, ja ohjelmistojen, ja niiden lisenssien ostaminen on selvästi jäämässä historiaan. SaaS ohjelmistojen “vuokraaminen” vaan tuntuu niin paljon helpommalta käyttäjälle sekä SaaS palvelun tarjoajalle.

SaaS palvelun etuja yrityksille ja asiakkaille

Jos yrityksesi on suunnittelemassa ohjelmistoa, jota myydä asiakkaille kaupallisesti, on suositeltavaa katsoa SaaS-ohjelmistomallin hyötyjä.

Joustavat hinnoittelumallit

SaaS-palveluiden hinnoittelumallit ovat yleisesti skaalautuvia ja joustavia, tarkoittaen että asiakas tai käyttäjä maksaa palvelusta käytön mukaan, yhden kertamaksun sijaan. Tällainen hinnoittelumalli on paljon miellyttävämpää asiakkaalle, sillä malli tuo mukanaan vapauksia irtisanoutua palvelusta, jossei se täytä asiakkaan tarpeita. Hinnoittelumallissa asiakkaan ottama riski on minimaalinen uusien työkalujen ja palvelujen käyttöönotossa.

Tavoitettavuus

Nykyisessä hektisessä työmaailmassa, työympäristön ja ohjelmistojen tavoitettavuus liikkeellä ollessakin on elintärkeää. Sähköposteja on luettava missä vaan, ja työkaluihin on päästävä käsiksi vaikka mobiililla.

Suuri etu SaaS palveluissa on juurikin niiden tavoitettavuus. Koska palvelut ovat täysin verkossa, niihin pääsee käsiksi missä vaan, vaatien ainoastaan internet yhteyden.

Skaalautuvuus

Paljon puhuttu SaaS palvelujen etu on niiden skaalautuvuus. Koska palvelut ovat verkossa, niitä on helppoa lähteä laajentamaan ja supistamaan kuorman mukaisesti. Monella pilvipalvelu tarjoajalla on omat palvelunsa, jotka voivat hoitaa palveluiden skaalautumisen automaattisesti monien eri metriikoiden perusteella, vähentäen ylimääräisiä kustannuksia.

Vakaus ja ennustettavuus

Säännöllisten maksujen vuoksi tuloja ja menoja on paljon helpompi ennakoida. SaaS-liiketoimintamallin avulla voit seurata kaikkia saapuvia laskuja, tiettyjen asiakkaiden sopimusten päättymistä, tilaus suunnitelmien muutoksia jne. Riski äkillisestä liikevaihdon muutoksesta on minimoitu, joten markkinointistrategian ja liiketoimintasuunnitelman kehittäminen on paljon helpompaa.

Myynnin automaatio

SaaS perustein rakennettujen ohjelmistojen ja palveluiden myynti on erittäin yksinkertaista sillä palvelut ovat verkossa. Asiakkaat voivat “vuokrata” palvelua mihin tahansa aikaan, missä vaan. Jatkuva myyminen on hyödyllistä sekä asiakkaalle, että palvelun tarjoajalle.

SaaS ohjelmistoa myytäessä palvelun tarjoaja ei tarvitse jälleenmyyjiä tai välittäjiä auttamaan jakelussa. Koska tuote on Internet-pohjainen ohjelmisto, ainoa asia jonka tarjoaja tarvitsee maailmanlaajuiseen myyntiin on pääsy verkkoon.

Yrityksen sisäinen ohjelmisto

Aina SaaS -ratkaisun ei tarvitse olla palvelu jota yritys myy asiakkailleen, vaan yrityksen sisäisiin tarpeisiin vastaava ohjelmisto. Lukemattomat yritykset ovatkin tilanneet tälläisiä järjestelmiä ulkopuolisilta sovelluskehitystiimeiltä.

Yritykset, kuten Skillwell selvittävät asiakkaan ainutlaatuiset tarpeet ja toiveet, joiden pohjalta aletaan kehittämään ohjelmistoa, jonka avulla asiakkaan yritys säästää aikaa ja rahaa.

Koska kaupallisesti luotuja ohjelmistoja on moneen lähtöön, monet yritykset eivät välttämättä tunne tarvetta räätälöidylle ratkaisulle. Mutta on todistettu, että kun ohjelmisto on rakennettu vastaamaan yrityksen tarpeisiin, yritys voi parantaa tehokkuuttaan ja suorituskykyään, päästäkseen kilpailijoidensa edelle.

Miksi sijoittaa yrityksesi tarpeisiin räätälöityyn SaaS ohjelmistoratkaisuun?

Tarpeittesi mukaan rakennettu ratkaisu

Jokainen yritys on uniikki, ja jokaisella uniikilla yrityksellä on omat tarpeensa ohjelmistolle. Kaupallisesti luotujen ohjelmistojen ongelmana voi olla että ne eivät vastaa yrityksen kaikkiin tarpeisiin, tai niissä on paljon toimintoja, jotka ovat turhia ja/tai hidastavat olennaisia prosesseja. Täysin räätälöidyssä SaaS ratkaisussa tälläistä ongelmaa ei ole, kun kaikki yrityksen tarpeet saadaan tuotua esiin jo kehitysvaiheessa. 

Räätälöidyt SaaS ratkaisut luodaan kehitystiimin ja ohjelmiston tilaajan tiiviillä yhteistyöllä. Tiivis yhteinen työskentely varmistaa että tilaaja saa ohjelmistoon kaikki haluamansa/tarvitsemansa toiminnot, ja kehitystiimi voi puolestaan työstää ideoita valmiiksi ratkaisuiksi.

Yrityksen ainutlaatuisiin tarpeisiin vastaavan ohjelmiston rakentaminen antaa yritykselle vapaammat kädet kasvaa tulevaisuudessa, kun ei tarvitse miettiä riittääkö kaupallisen ohjelmiston tarjoamat ratkaisut kaiken, jota yritys tarvitsee.

Etu kilpailijoihin

Erilaisten ohjelmistojen ja järjestelmien pääkäyttötarkoitus on työprosessien nopeuttaminen ja täten työtehon nostaminen, jotta voisit nousta markkinoilla kilpailijoiden rinnalle, ja ohi heistä. 

Käyttämällä samoja kaupallisia ohjelmistoja, kuin kilpailijasi, työprosessinne ja -tahtinne voivat olla hyvinkin samanlaisia.

Hankkimalla yrityksellesi työkalut ja ohjelmistot, jotka ovat räätälöity juuri yrityksesi käyttöön voit: optimoida työprosesseja, nostaa työskentelyn tehoa ja laskea palvelujen hintoja. 

Sisäiset SaaS ohjelmistot ovat turvallisia

Pilvipalveluiden varaan rakennetut SaaS ohjelmistot ovat hyvin turvallisia, eri pilvitarjoajien laajojen monikerroksisten turvajärjestelyjen vuoksi.

Räätälöidyn SaaS ohjelmiston turvallisuutta lisää vielä se, että palvelua käyttää yleisesti vain yrityksen sisäiset tahot, eikä ulkopuolisilla ole pääsyä palveluun millään tasolla. SaaS ohjelmistojen avulla data ei ole turvassa pelkästään huonoilta tahoilta, vaan myös luonnonvoimilta, kuten tulipaloilta. Esimerkiksi AWS:llä on maailmanlaajuisesti 26 “regionia”, joiden sisällä on yhteensä 84 konesalia. Oikein kehitetyt järjestelmät, konesalien määrä, ja niiden sidonnaisuus varmistaa sen, että vaikka jokin konesaleista kohtaisi ongelmia, niin AWS käyttäjien data ja ohjelmistot eivät katoa tuhkana tuuleen.

Tekninen tuki

Suurena etu on myöskin se, että sinulla on pääsy tekniseen tukitiimiin, joka osallistui sovelluskehitysprosessiin, joten kaikki ohjelmiston käytössä ilmenevät ongelmat voidaan ratkaista tehokkaasti.

Skillwell SaaS Development Service

Oletko suunnittelemassa yrityksellesi SaaS-palvelua, mutta et ole vielä löytänyt sopivaa kehittäjää?

Skillwellin SaaS development servicessä suunnittelemme ja rakennamme yhdessä yrityksellesi luotettavan, skaalautuvan ja tehokkaan SaaS-palvelun, joka vastaa jokaiseen ainutlaatuiseen tarpeesesi.

Ohjelmistoja suunnitellessa ja rakentaessa keskitymme vahvasti tulevaisuuden kehitykseen. Luomalla arkkitehtuurin joka on joustava ja skaalautuva varmistamme, että rakentamamme ohjelmisto ei tule rajoittamaan sen jatkokehitystä, vaan enemminkin vahvistamaan tulevaisuuden innovaatiota.

Ketterän kehityksen metodiemme ansiosta palvelukehitys on jatkuva prosessi, jossa yhteisellä kanssakäymisellä voimme kokeilla ja jalostaa erilaisia ideoita, jota prosessin aikana syntyy.

Kaikki palvelumme rakennetaan parhaiden käytäntöjen mukaisesti globaalisti luotetun AWS-infrastruktuurin päälle.

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja kysy lisää!

Vastaamme mielellämme kysymyksiisi.

Harri Ilvonen

harri.ilvonen@skillwell.fi

+358 400 830 660

Jari Ikävalko

jari.ikavalko@skillwell.fi

+358 50 386 5590

Pinterest
Skillwell Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Skillwell kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Markkinointi
Projektinhallinta
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Käyttöliittymäsuunnittelu
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

IT

Teknologia

Amazon Web Services
Angular

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Skillwell
AWS Advanced Consulting Partner
aws partner
SaaS
saas-palvelut

Siirry yrityksen profiiliin Skillwell kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Skillwell - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Skillwell - Muita referenssejä

Skillwell - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia