Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Miten turvataan tilaus-toimitusketjun toimintavarmuus ja läpinäkyvyys?

BloggausTuotannonkapasiteetin optimointi. Varastojen kiertokulkutehokkuuden maksimointi. Varastojen keskittäminen isompiin yksiköihin. Tavaran toimitusaikojen lyhentyminen. Just in Time (JIT) oikea- aikaisesti toimitettuna. Nämä kaikki tuovat yrityksien logistiikkaketjujen toimintavarmuudelle ja läpinäkyvyydelle kriittisen menestystekijän.

Rahtilaivan juuttuminen Suezin kanavaan (https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008134336.html) on vielä hyvässä muistissa. Juuttumisen takia 17 000 merikonttia oli viikkoja pysähdyksissä. Tämän kaltaisia logistiikkaongelmia on vaikea ennustaa, mutta toimitusketjun läpinäkyvyyden kautta tiedetään tarkkaan mitkä lähetykset myöhästyvät ja näin asiakkaille voidaan tarjota ajantasaista ja oikeaa tietoa.

Huomattava määrä toimijoita, vaiheita ja järjestelmiä

Toimitusketjun arvovirrassa on huomattava määrä eri toimijoita, sidosryhmiä ja prosessivaiheita. On raaka-aineiden toimittajia, alihankkijoita, varastokumppaneita, tuotantoprosesseja, logistiikkakumppaneita, asiakaspalvelua, laskutusyksikköjä ja huoltotoimintoja. Näitä kaikkia varten on lukuisia toiminnanohjausjärjestelmiä, joista syntyy valtava määrä tapahtumatietoa muihin yksittäisiin järjestelmiin. Tyypillisesti toiminnanohjausjärjestelmät ovat erillisiä ja niiden toiminta kattaa vain osan toimitusketjun kokonaisuudesta.

Tilaus-toimitusketjuun liittyy useita erilaisia liiketoimintajärjestelmiä, jotka tukevat sen eri vaiheita ja prosesseja. Tässä muutamia esimerkkejä: 

  1. Tilauksen hallintajärjestelmä (Order Management System, OMS): OMS-järjestelmä auttaa hallinnoimaan tilauksia koko tilausprosessin ajan, aina tilauksen vastaanottamisesta sen lähettämiseen. Järjestelmä integroituu usein muihin järjestelmiin, kuten varastonhallintaan ja laskutukseen, jotta tilausten käsittely olisi tehokasta.
  2. Varastonhallintajärjestelmä (Warehouse Management System, WMS): WMS-järjestelmä auttaa hallinnoimaan varastoa ja sen liikkeitä. Se kertoo, missä tuotteet ovat varastossa, milloin ne ovat saapuneet ja milloin ne on tarkoitus lähettää asiakkaille.
  3. Kuljetusjärjestelmä (Transportation Management System, TMS): TMS-järjestelmä auttaa hallinnoimaan kuljetuksia ja niiden reittejä. Se auttaa valitsemaan optimaaliset reitit ja kuljetusmuodot, jotta toimitukset saadaan nopeasti ja tehokkaasti perille.
  4. Asiakaspalvelujärjestelmä (Customer Service System, CSS): CSS-järjestelmä auttaa hallinnoimaan asiakaspalvelua ja vastaamaan asiakkaiden kysymyksiin. Se voi integroitua muihin järjestelmiin.

Järjestelmien määrä ja monimutkaisuus vaihtelee sen mukaan, kuinka laaja tilaus-toimitusketju on ja kuinka monta eri toimijaa siihen liittyy. Jokainen järjestelmä on suunniteltu tukemaan tilaus-toimitusketjun eri osavaiheita ja prosesseja mahdollisimman tehokkaasti.

Erilaisten asiakasympäristöjen ja teknologiakirjon vuoksi koko toimitusketjun kattavan vakioidun järjestelmän rakentaminen olisi erittäin kallista sekä sen ylläpito- ja jatkokehitys erittäin haastavaa. Kokonaistaloudellisempaa onkin toteuttaa erillinen tapatumatietokanta ja replikoida toiminnanohjausjärjestelmistä tarvittavat tapahtumatiedot sinne.

Tapahtumatietojen hallinta nopeuttaa reagointikykyä

Netumilla on pitkä kokemus logistiikkajärjestelmien rakentamisesta. Olemme luoneet konseptin, jonka avulla pystymme asiakaskohtaisesti rakentamaan logistiikkaketjun läpinäkyvyyttä erilaisiin ympäristöihin. Tässä avainsanana on tapahtumatiedonhallinta. Tilaus-toimitusketjun tapahtumatietojen tehokas hallinta edesauttaa oppimista mahdollisista prosessiin liittyvistä ongelmista, sekä mahdollistaa myös tärkeän proaktiivisen reagoinnin, jos ongelmia ilmaantuu.

Läpinäkyvä toimitusketju pyrkii tuomaan näkyville tuotantoketjun kaikki osa-alueet ja sillä on useita etuja. Se auttaa vähentämään virheitä ja viiveitä toimitusketjussa, mikä johtaa parempaan asiakastyytyväisyyteen. Se myös auttaa varmistamaan, että tilaukset toimitetaan oikeaan aikaan ja oikeaan paikkaan, mikä voi säästää aikaa ja kustannuksia. Lisäksi läpinäkyvyys voi edistää yhteistyötä eri toimitusketjun osapuolien välillä ja johtaa parempiin liiketoimintasuhteisiin. Tätä kautta minimoidaan sosiaalisia, ympäristöllisiä ja taloudellisia riskejä.

Laajaa osaamista 

Osaamisalueisiimme kuuluvat muun muassa tietojärjestelmien suunnittelu, toteutus ja ylläpito. Lisäksi meiltä löytyy vahvaa osaamista palvelumuotoilun ja tiedolla johtamisen saralta. Vahvuuksiimme kuuluu myös tiivis yhteistyö asiakkaiden kanssa. Asiakkaamme arvostavat erityisesti Netumin asiantuntemusta, palveluasennetta, palveluiden laatua ja yhteistyön sujuvuutta. Asiantuntijamme tekevät aina parhaansa pyrkiessään ymmärtämään asiakkaiden tarpeita ja tarjoamaan heille räätälöityjä, aina tarpeisiin sopivia ratkaisuja.

Näiden osaamisalueiden avulla pystymme toteuttamaan kattavia tilaus-toimitusketjun läpinäkyvyysratkaisuja, jotka parantavat yritysten liiketoiminnan tehokkuutta ja kilpailukykyä.

Pinterest
Netum Group Oyj logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Netum Group kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Logistiikka

Toimialakokemus

Kuljetus, liikenne ja logistiikka

Siirry yrityksen profiiliin Netum Group kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Netum Group - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Netum Group - Muita referenssejä

Netum Group - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia