Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Miten saada IT:stä enemmän hyötyä?

BloggausVuonna 2020 toteutettu IT- ja digitalisointibarometri osoitti, että yritykset, joiden CIO on johtoryhmän jäsen, saavat tietotekniikastaan enemmän hyötyä. Viimeaikaiset tutkimukset viimeistään ovat osoittaneet, että tietotekniikasta saavat hyötyä enemmän ne, jotka ovat onnistuneet kytkemään IT:n ja digitalisaation osaksi johtamistaan.

CIO:n tai tietohallintopäällikön kutsuminen johtoryhmän jäseneksi ei ole mikään taikatemppu, jolla tietotekniikasta saatavat hyödyt nousevat uudelle tasolle, vaan merkki siitä, että yritys on tunnistanut ja tunnustanut tietotekniikan ja digitalisaation merkityksen omalle toiminnalleen. Tämän seurauksena yritysjohto on integroinut niiden johtamisen osaksi yrityksen johtamisjärjestelmää, eikä se ole jäänyt erilliseksi saarekkeeksi.

TIVIA ry:n, TIVIA ry:n jäsenyhdistys ICT Leaders Finland ry:n ja Turun kauppakorkeakoulun tekemästä IT- ja digitalisaatiobarometri 2020 -tutkimuksesta selviää muun muassa, että ne yritykset, jotka ovat onnistuneet IT-johtamisessaan, ovat onnistuneet myös esimerkiksi verkkokauppansa tavoitteiden saavuttamisessa.

Perjantaina 25.11.2022 Suomen Standardisoimisliitto SFS ry:n järjestämässä webinaarissa ”IT- ja digijohtaminen hallitus- ja johtamistyössä” professori Tomi Dahlberg kertoi tuoreen tutkimuksen tuloksista. Vaikka tutkimuksen otos oli pieni (41), se osoitti selvästi, että IT:n johtamisen sisällyttäminen osaksi organisaation johtamisjärjestelmää on selkeä yhteys tavoitteiden saavuttamisessa, oli kysymys sitten IT-järjestelmistä, ohjelmistoista, digitaalisista tiedoista, verkkokaupasta, sosiaalisesta mediasta, IT-palvelujen tuottamisesta ja kehittämisestä tai digitaaliseen liiketoimintaan taikka IT:hen perustuvista innovaatioista. Sama tulos tuli myös strategiajohtamisesta, liiketoiminnan mallintamisesta ja operatiivisesta johtamisesta.

Keskiviikkona 30.11. ICT Leaders Finland ry:n ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulun järjestämässä CIO-ilta 2022:ssa saimme kuulla aiheesta lisää. Nyt lyhyesti esitellyn tutkimuksen otos oli suurempi (250), mutta viesti oli edelleen selkeä: ICT ja digitalisaatio ovat kiinteä osa strategiaa, jolloin CIO:n rooli korostuu. Digitalisaation johtamisessa onnistuneet onnistuvat myös muilla tärkeillä osa-alueilla, kuten verkkokaupassa.

ICT Leaders Finland ry:n puheenjohtaja, professori Tomi Dahlberg kiteytti asian kolmeksi neuvoksi:

  1. ICT:tä ja digitalisaatiota on johdettava
  2. ICT ja digitalisaatiota on johdettava osana organisaation johtamisjärjestelmää
  3. Johtamisen on oltava kiinteää.

Dahlbergin mukaan tutkimuksista erottuu pieni, karkeasti 5–30 %:n joukko yrityksiä, jotka hyötyvät tietotekniikasta ja digitalisaatiosta muita enemmän. Nämä yritykset ovat integroineet IT:n ja digitalisaation johtamisen osaksi organisaationsa johtamisjärjestelmää.

ICT Leaders Finlandin ja Haaga-Helian CIO-ilta 2022:ssa kuultiin kolme erilaista mutta rohkaisevaa esimerkkiä digitalisaatiosta. Illassa esiintyivät Orionin CIO Sinikka Markkula, Sanoman digijohtaja Timo Rinne, Huhtamäen johtaja Antti Valtokari ja ICT Leaders Finlandin puheenjohtaja, professori Tomi Dahlberg.

Teksti: Reino Myllymäki

Kuva: Reino Myllymäki

Pinterest
TIVIA ry logo

Lisätietoja

Yritysprofiili TIVIA ry kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Siirry yrityksen profiiliin TIVIA ry kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

TIVIA ry - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

TIVIA ry - Muita referenssejä

TIVIA ry - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia