Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Miten me saamme TIVIAlle parhaan mahdollisen hallituksen? Yhteistyöllä!

BloggausTIVIA on kaikkien sen jäsenyhdistysten jäsenten yhteinen projekti, jolla edistetään koko maan ICT-maailmaa kaikilla sen osa-alueilla. Kun halutaan kehittää osaamista, yhteistyötä, uudistumiskykyä ja verkottumista, se ei synny itsestään. Kokonaisuuden johtaminen tarvitsee erityisesti hyvän hallituksen – aktiivisen toimijan, jolla on monenlaisia toisiaan täydentäviä kyvykkyyksiä. Hallituksen, joka on tiimi eikä edunvalvontaelin.

Mutta jos hallitus on tärkeä, miten hyvä sellainen löydetään? Päätetäänkö sen kokoonpano kabineteissa ja kassakaappisopimuksilla? Kuuluuko maakuntien ääni oikeasti?

Avainasemassa on jäsenyhdistysten ihmisistä koostuva tiimi, vaalivaliokunta. Se pyörittää hallitukseen halukkaiden rekrytointiprosessia ja laatii TIVIAn syysliittokokoukselle perustellun ehdotuksen. Valiokunta todella käyttää aikaa ja aivojaan hyvän kokoonpanoehdotuksen muotoiluun. Vaalivaliokunta ei ole TIVIAn johtamisjärjestelmän byrokraattinen pakkopulla tai puolisalainen kabinettielin, vaan älykäs TIVIAn tulevaisuuden ohjaamisen väline, vähän kuin joukkueurheilun valmennustiimi, joka pohtii parasta ykkösketjun kokoonpanoa.

Vaalivaliokunta miettii mm. tällaisia asioita kokoonpanoa pohtiessaan:

 • Ehdokkaiden halu ja edellytykset osallistua aktiivisesti TIVIAn toiminnan kehittämiseen
 • Uusien näkökulmien ja osaamisen tuominen hallitustyöhön
 • Ehdokkaiden kontaktiverkostot
 • Nuoriso-/opiskelijanäkökulma
 • Yhdistysten mahdolliset esitykset
 • Jatkuvuus hallitustyössä – dynamiikka uudistumisen kanssa
 • Sukupuolijakauma
 • Isot ja pienet yhdistykset
 • Maantieteellinen edustus – ”koko Suomi”

Mikään yksittäinen tekijä ei siis ratkaise, eikä listan asioilla ole tärkeysjärjestystä. Palapeliin tarvitaan monenlaisia paloja…

Vaalivaliokunta on viime vuosina todella panostanut toimintansa kehittämiseen. Se on miettinyt hallituksen menestystekijöitä, tärkeäksi koetun monimuotoisuuden tekijöitä, hallitustyön arjen avaamista ja hallitustyön houkuttelevuuden markkinointia. Valiokunnalla on mietitty prosessinsa, joka tänä vuonna käynnistyy tiedottamisella jo nyt kevätkaudella, jotta niille, jotka haluavat hallitukseen, ei tule turhaan kiire asian miettimisessä. Näin saadaan varsinainen hakukin kivasti liikkeelle hyvissä ajoin. Sen jälkeen vaalivaliokunta ehtii rauhassa pohtia hallituksen erilaisia mahdollisia kokoonpanoja – niitä oli esim. viimeksi useita erilaisia vaihtoehtoja tiukassa mietinnässä.

Prosessi on nyt siinä vaiheessa, että haluamme aktivoida TIVIAn jäsenyhdistyksiä. Voitte vaikuttaa yhteiseen tulevaisuuteemme etsimällä ja löytämällä hyviä henkilöitä johtamaan TIVIAa sen hallituksessa. Hakuaika käynnistyy 16.8.2021 ja on auki ainakin 3–4 viikkoa. Ja ei huolta, asiasta kyllä muistutetaan vielä lomien jälkeen. Varsinainen hakuilmoitus julkaistaan, kun haku avataan. Siinä kuvataan hallitustyön vaatimuksia, elementtejä ja hakudokumenttien sisältöjä detaljitasolla.

Tämä juttu on siis vasta teaseri, joka muistuttaa mistä tässä kaikessa on kysymys: yhteistyöstä niin hallituksen kokoamisessa kuin sitten hallitustyössäkin. Siinä on meillä kaikilla oma roolimme.

PS. Keitäs siinä vaalivaliokunnassa on? Vuoden 2021 kokoonpano on:

 • Iikka Kupari (puheenjohtaja), TIVIA Lappi
 • Kimmo Rousku, Tietoturva
 • Matti Vuori, Pitky
 • Arttu Laitinen, TiTOL
 • Anne Koskinen-Kannisto, VSTKY
 • Esa Toivonen, TIVIA Keski-Suomi
 • Tommi Tuovila, ICT Leaders Finland
 • Ville Availa, Sytyke
 • Juha-Pekka Leskinen, TIVIA Uusimaa
Pinterest
TIVIA ry logo

Lisätietoja

Yritysprofiili TIVIA ry kotisivut

Siirry yrityksen profiiliin TIVIA ry kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

TIVIA ry - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

TIVIA ry - Muita referenssejä

TIVIA ry - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia