Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Mitä ionisoiva säteily on ja miksi mitata sitä Aranet säteilymittarilla?

BloggausIonisoiva säteily on energiatyyppi, jota atomit vapauttavat sähkömagneettisten aaltojen tai hiukkasten muodossa. Se on riittävän tehokas poistamaan tiukasti sitoutuneita elektroneja atomeista luoden ioneja, mistä johtuu nimi ionisoiva. Se voi myös olla tarpeeksi tehokas vahingoittamaan DNA:n rakennetta. Siksi pitkäaikainen altistuminen kohonneelle ionisoivalle säteilylle on yhteydessä erilaisiin terveysriskeihin, mukaan lukien kohonneet syöpäriskit.

Aranet säteilymittari mittaa ionisoivan säteilyn tasoa (γ, β ja röntgensäteet):

Säteilyn suhteen kaksi keskeistä mittaria ovat olennaisia: annosnopeus ja kokonaisannos. Annosnopeus on kuin auton nopeusmittari, joka kertoo, kuinka nopeasti ”keräämme” säteilyä kulloinkin. Sitä vastoin kokonaisannos on ajan mittaan absorboituneen säteilyn kumulatiivinen määrä, joka on samanlainen kuin matkamittarin lukema. Molempien ymmärtäminen auttaa arvioimaan altistumista ja toteuttamaan turvatoimenpiteitä.

Annosnopeuden ja kokonaisannoksen mittaaminen on ratkaisevan tärkeää useista syistä. Ensinnäkin sen avulla voimme arvioida välitöntä altistumisriskiä tietyssä ympäristössä, mikä opastaa meitä soveltamaan tehokkaasti ajan, etäisyyden ja suojauksen periaatteita. Toiseksi kokonaisannosta seuraamalla voidaan seurata altistumista ajan mittaan ja tehdä tietoisia päätöksiä terveysriskien minimoimiseksi.

Lue koko uutinen verkkosivuillamme: https://timeless.fi/uutiset/aranet/mita-ionisoiva-sateily-on-ja-miksi-mitata-sita-aranet-sateilymittarilla/

Pinterest
Timeless Technology logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Timeless Technology kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Laatu, turvallisuus ja ympäristö

Omat tagit

Aranet
Säteilymittari

Siirry yrityksen profiiliin Timeless Technology kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Timeless Technology - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Timeless Technology - Muita referenssejä

Timeless Technology - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia