Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Liiketoimintaa koneoppimisesta?

BloggausKoneoppiminen ja tekoäly ovat kaikkien aikaansa seuraavien teknologistien huulilla ja pääkopissa juuri tällä hetkellä. Teknologia menee eteenpäin hurjaa vauhtia, ja ohjelmistovalmistajat lisäävät kyseisiä ominaisuuksia tuotteisiinsa. Infrapalvelutaloille, kuten Accountor ICT, koneoppiminen on ollut todellisuutta jo useamman vuoden. Ajurina koneoppimiselle on toiminut tietoturva ja sellaisena se toimii edelleen.

Tyypillinen esimerkki itsestään oppivasta tekoälystä on esimerkiksi sähköpostin spam-suodatus, palvelu josta suurin osa tietotyöläisistä on nauttinut jo vuosikaudet. Moni toki muistaa vielä ne vanhat, huonot ajat, jolloin inbox täyttyi miehisyyttä parantavien sinisten pillerien mainoksista ja muista vastaavista aikasyöpöistä. Aikanaan laskimme, että delete-näppäimen painamiseen kulutettu aika maksoi noin kaksi euroa päivässä per tietotyöläinen. Vähänkin suuremmassa yhtiössä tästä alkoi jo vuositasolla tulla melkoinen summa. Tämä matematiikka tuskin on vanhentunut vaikka nykyään delete-näppäintä ei enää tarvitse painella kovin usein, kiitos koneoppimisen.

Sähköpostin tietoturvajärjestelmät suodattavat liikenteen ja oppivat lennossa minkälaiset tietosisällöt ovat roskaa (tästä voi yrityksen markkinointi toki olla eri mieltä..), ja mitkä tietosisällöt on toimitettava luettaviksi. Kyseessä on siis koneen datasta oppimalla tekemä sisältö-analyysi, jota tuetaan vielä erilaisilla ulkoisilla tietolähteillä, kuten vertaamalla lähettäjän ip-osoitetta tunnettujen roskapostittajien osoitteistoihin.

Koneoppiminen voidaan karkeasti jakaa kahteen pääalueeseen. Perinteisempi näistä on tapa jossa konetta opetetaan näyttämällä sille dataa, joka sen toivotaan tunnistavan datamassasta. Toinen tapa on antaa koneen oppia itse katsomalla datamassaa. Tällöin koneelle ei aseteta ennakkoon mitään premissejä, vaan se saa omien algoritmiensa pohjalta päätyä mihin tahansa lopputulokseen. Näitä tapoja voidaan toki yhdistää, kuten sähköpostiesimerkissä tehtiin. Kone oppi itsekseen, mutta sille myös näytettiin vertailutietoa varten tunnettujen roskapostittajien hengentuotoksia.

Accountor ICT käyttää koneoppimista ja tekoälyä moneen muuhunkin asiaan kuin sähköpostiin. Kyseiset teknologiat ovat vahvasti käytössä tukemassa ihmisten työtä. Meillä kertyy valtava määrä erilaista lokidataa joka päivä. Keräämme tuotantoalustoista tietoa jatkuvasti. Mikä muuttui missäkin, kirjautuiko se jo ylläpidon henkilöjärjestelmään, missä kirjautuminen epäonnistui, minkälaisia tuotantotapahtumia tapahtui runkoverkossamme, ja niin edelleen. Puhumme siis todella suurista määristä hyvin erityyppisiä tapahtumia, jotka kaikki keräämme talteen.

Pinterest
Advania Finland Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Advania Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Markkinointi
Myynti
Tietohallinto
Viestintä

Erikoisosaaminen

Integraatiot
It-infra loppukäyttäjäpalvelut
It-infrapalvelut
Ketterät menetelmät
Konesalipalvelut
Palvelin- ja kapasiteettipalvelut
Tekoäly (AI) ja koneoppiminen
Tietoturva

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
IT
Kauppa
Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Laitteet
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

Koneoppiminen
tekoäly
Teknologia
pilvipalvelut
IT-tuki
Digitalisaatio

Siirry yrityksen profiiliin Advania Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Advania Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Advania Finland - Muita referenssejä

Advania Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia