Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Kuka johtaa sinun uraasi ja osaamistasi?

BloggausOtamme tammikuun puolivälissä käyttöön henkilöstömme verkkopalvelun, joka kulkee nimellä Efistore. Homma toimii kuin verkkokauppa: asiakas tilaa tarvitsemansa palvelut haluamaltaan palveluntarjoajalta silloin, kun tarve on.

Efistore on LaaS-alusta, joka kokoaa yhteen paikkaan efimalaisten käytettävissä olevat johtamis-, hyvinvointi- ja tukipalvelut. Jos esimerkiksi haluat tuntea asiakkaasi paremmin, voit tilata perehdytystä asiakkaan hyvin tuntevalta kollegalta tai vaikkapa ilmoittaa itsesi mukaan asiakastapaamiseen palvelupäällikön tai myyjän mukana.

Prosessien armoilla

Organisaation osaaminen on usein kuin jäävuori: vain sen huippu näkyy ja suurin osa on pinnan alla. Moni kokee, että olisi paljonkin annettavaa, vaan ei tiedä, miten ja missä. Kukaan ei ole kysynyt tai kannustanut jakamaan osaamista muille.

Sekavuus on toinen yleinen ongelma. Palveluita voi jo olla tarjolla henkilöstölle paljonkin, mutta ne ovat hajallaan ympäri eri kanavia ja hankalasti saatavilla.

Kolmas hankaluus on henkilöriippuvuus. Asiantuntijaorganisaatioissa johtaminen on usein esihenkilön ajasta ja osaamisesta riippuvaa toimintaa, jossa asiantuntijat helposti sujahtavat passiivisiksi johtamisen kohteiksi. Tosiasiassa ihan kaikilla on osaamista ja tietoa, jota jakaa.

Erilaiset prosessit ja vuosikellot aiheuttavat turhaumaa, jos ne menevät aidon tarpeen edelle. Jos asioita tehdään vain siksi, että prosessin mukaan niitä pitää tehdä. Joskus esimerkiksi kehityskeskustelut, mentorointiohjelmat ja hyvinvointia tukevat hankkeet sattuvat oman työn kannalta huonoon aikaan.

Enemmän imua, vähemmän työntöä

Efistoren avulla pyrimme tuomaan osaamisen näkyville ja tarjolle yhteen paikkaan. Samalla aktivoimme Efiman asiantuntijoita toimimaan myös palveluntarjoajina omilla vahvuus- ja osaamisalueillaan. Verkkoalustan myötä jokainen voi tilata tarvitsemansa palvelun silloin, kun sille on paras hetki ja suurin tarve. Tämä vähentää turhauttavia ja turhaksi koettuja keskusteluja, joihin vuosikello välillä pakottaa.

Tavoitteenamme on, että asiantuntijamme voivat kokea vahvaa omistajuutta omasta urastaan, osaamisensa kehittämisestä ja hyvinvoinnistaan. Haluamme myös kannustaa siihen, että palveluita voi tilata muiltakin kuin omalta esihenkilöltä. Esimerkiksi uravalmennuksen tai palkitsemiskeskustelun voi tilata useammasta osoitteesta.

Myös palveluntarjoajana toimiminen on parhaimmillaan osaamisen kehittämistä, kun oppii jakamaan, mentoroimaan, opastamaan. Kokeneemmille ihmisille se on mahdollisuus samalla jäsentää omaa osaamistaan ja kokemustaan ja tuo onnistumisen tunteita uran loppuvaiheilla, kun ei ehkä enää ole niin helppoa miettiä, mitä ja miten kehittäisi.

Efistoren sisältö on henkilöstömme itsensä suunnittelema. Palveluista kerätään palautetta ja tarjontaa kehitetään palautteen pohjalta. Huonoiksi koetut tai tarpeettomat palvelut poistuvat alustalta ja uusia otetaan tilalle henkilöstön ehdotusten perusteella.

Miten johtamistyö muuttuu?

Jokaisella efimalaisella tulee olla selvät tavoitteet, tästä ei tingitä. OKR-tavoiteasetanta jatkuukin entisellään, toki sitäkin pyritään jatkuvasti kehittämään. Myös asiantuntijoiden ja esihenkilöiden väliset 1:2:1-keskustelut säilyvät, koska kasvokkain tapahtuvaa vuorovaikutusta ei korvaa mikään. Esihenkilöillä on jatkossakin vastuu tiimin osaamisen kehittämisestä ja tiimiläisten hyvinvoinnista.

Efistore-verkkokauppa tuo efimalaisille joustavuutta valita tarvitsemiensa johtamis- ja hyvinvointipalveluiden tarjoaja, ajankohta ja sisältö. Samalla esihenkilöt voivat keskittyä tarjoamaan niitä palveluita, joissa ovat parhaimmillaan.

Kuskin paikalle

Haluamme, että Efima on nykyaikainen työpaikka, jossa asiantuntijat ovat myös oman uransa, osaamisensa ja hyvinvointinsa parhaita asiantuntijoita. Jokaisen efimalaisen tulisi kokea olevansa kuskin paikalla omaa onnistumista koskevissa asioissa. Samalla haluamme tuoda organisaation koko osaamista paremmin esiin ja kollegoiden käyttöön. Efistore on rakennettu näistä lähtökohdista yhdessä koko henkilöstön työkaluksi, joka parhaimmillaan tuo lisää joustavuutta ja hauskuutta arjen työhön ja jokaisen omaan kehittymiseen.

Ei muuta kuin ostoksille!

Kirjoittaja

Riku Huikuri

Efiman entinen Chief People Officer

Kirjoitus on julkaistu aiemmin Efiman sivuilla.

Pinterest
Efima Oyj logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Efima kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

HR

Omat tagit

LAAS
Yrityskulttuuri
Urapolku
suorituksen johtaminen

Siirry yrityksen profiiliin Efima kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Efima - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Efima - Muita referenssejä

Efima - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia