Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

udistunut Joutsen karistaa pölyt harteiltaan

ReferenssiUntuvatuotteiden valmistaja Joutsenen verkkokauppa ja yrityksen verkkosivusto elivät vuosia elämäänsä erillään. Vanha verkkokauppa kasvatti myyntiään maltillisesti joka vuosi, vaikkei se saanutkaan erityistä huomiota osakseen.

– Joutsen on yli 80-vuotias suomalainen perheyritys. Olemme ehkä meidän asiakaskunnan silmissä jo vähän pölyn peittämiä. Nyt tuli aika uudistaa Joutsenen kokonaisilmettä, toteaa Joutsenen varatoimitusjohtaja Erkki Juhonen.

Isossa osassa Joutsen-brändin uudistusta on verkkokaupan päivittäminen tähän päivään. Verkkosivusto ja verkkokauppa yhdistettiin saman osoitteen alle. Tärkeää oli saada tuotteet ja tieto samaan paikkaan.

Verkkokauppaprojekti vaatii luottamusta


Joutsenen uudistuminen polkaistiin liikkeelle reilu vuosi sitten. Varatoimitusjohtaja Juhonen ja Joutsenen IT- ja logistiikkapäällikkö Sami Salonen ottivat tehtäväkseen etsiä ratkaisun Joutsenen tarpeisiin. Selvitettävää ja tutkittavaa riitti. Esimerkiksi vanha verkkokauppa ei keskustellut lainkaan Joutsenen varasto- tai myymäläsaldojen kanssa.

Useita eri vaihtoehtoja läpi käytyään löytyi verkkokauppa-alusta ja kumppani merkittävään uudistukseen. Woolman-tiimin ammattitaito ja osaaminen vakuuttivat ja uutta kauppaa lähdettiin rakentamaan Shopifylla.

Tärkeintä oli kuitenkin luottamus, joka syntyi nopeasti tekijöiden välille.

– Shopifyn valinta alustaksi ja Woolmanin ottaminen yhteistyökumppaniksi ovat olleet päätöksiä, joita ei ole tarvinnut katua, toteaa Salonen.

– Verkkokauppaprojekti on aika iso hanke yritykselle. Siinä joutuu paljastamaan paljon yrityksen toiminnasta ja jo senkin takia se edellyttää paljon luottamusta, jatkaa Juhonen.

Uuden verkkokaupan tyylissä on haettu suomalaista värimaailmaa ja untuvalle ominaista keveyttä. Nykyinen kauppa on yhdistetty Joutsenen varasto- ja myymäläsaldojen kanssa – tämä helpottaa merkittävästi verkkokaupan, kahdeksan oman myymälän ja jälleenmyyjäverkoston hallinnointia.

Lue lisää Joutsenesta: Joutsen-asiakastarina

Pinterest
Referenssin infoboxi
Woolman Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Joutsen Finland Oy
Ajankohta: 2018 -

Lisätietoja

Yritysprofiili Woolman kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Projektinhallinta

Erikoisosaaminen

Pilvipalvelut / SaaS
Verkkokaupparatkaisut

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
IT

Teknologia

Shopify

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Omat tagit

Shopify
b2c
B2C-verkkokauppa
kansainvälinen verkkokauppa
kv-verkkokauppa
verkkokauppa
verkkokaupparatkaisu

Siirry yrityksen profiiliin Woolman kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Woolman - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Woolman - Muita referenssejä

Woolman - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia