Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

IT-henkilöstön työaikaa vapautettiin liiketoimintasovellusten kehittämiseen

ReferenssiSuomen Suoramainonta halusi luopua omista palvelimista, jotta oma IT-henkilöstö voi keskittyä liiketoimintasovellusten kehittämiseen korjaus- ja asennustöiden sijaan. Oman palvelininfrastruktuurin vaatimat laiteinvestoinnit, laiteasennukset, huoltotyöt ja osaaminen ylläpito-osaamisen tarve koettiin myös rasitteena.

Ulkoistus haluttiin tehdä asteittain, helpoimmasta alkaen ja omiin hyviin kokemuksiin nojaten. Taloushallinnon järjestelmän siirron jälkeen palvelua on laajennettu varmuuskopiointiin ja ympärivuorokautiseen, automatisoituun valvontapalveluun. Uutena haluttiin ostaa myös testikantoja varten kapasiteettia, jota ei aiemmin ollut.

Suomen Suoramainonta Oy on suomalainen osoitteettomaan erillisjakeluun perustuvia suoramarkkinointipalveluita tarjoava yhtiö, joka jakaa painotuotteita suomalaisille kuluttajille kaikkialla maassa. Konserni halusi ulkoistaa palvelinympäristönsä uuden taloushallinnon järjestelmän käyttöönoton yhteydessä.

Suomen Suoramainonta Oy:n koko palvelininfrastruktuuri oli omassa omistuksessa ja ylläpidossa. Kun taloushallinnon järjestelmäprojekti käynnistyi, oli selvää, että palvelinympäristö haluttiin ulkoistaa. Taloushallinnon järjestelmän valinnan jälkeen kartoitettiin sopivia kumppaneita uusien palvelinten sijoituspaikaksi. Taloushallinnon järjestelmän toimittaneen EmCen suositus vaikutti osaltaan siihen, että valinnaksi vahvistui kilpailutuksen jälkeen DataCenter Finland.

"On hyvä tietää missä palvelumme sijaitsevat ja nähdä, että ne ovat hyvissä käsissä.”


”Lähdimme liikkeelle meidän kannalta helpoimmasta ja vähiten kriittisestä järjestelmästä eli taloushallinnon järjestelmästä. Kun todensimme, että ostamamme palvelu toimii, siirryimme vaativampien ja kriittisempien järjestelmien, kuten tuotantojärjestelmien ulkoistamiseen. Hankimme siis ensin kokemuksia ja sen jälkeen laajensimme palvelua”, kertoo talous- ja tietohallintojohtaja Kristiina Sirén ulkoistamisen etenemisestä.

Palvelininfran ulkoistamista puolsi moni asia. Oma palvelininfrastruktuuri vaatii laiteinvestointeja, laiteasennuksia, huoltotöitä ja osaamista ylläpidosta. Oman it-henkilöstön työaikaa on vapautunut liiketoimintasovellusten kehittämiseen, kun korjaus- ja asennustyöt ovat vähentyneet. Lisäksi kiinteistön ja palvelinhuoneen lämpötila nousi kesäisin liian korkeaksi aiheuttaen turhia hälytyksiä vartiointiliikkeelle ja palvelimien toiminnalle epävakautta.

VALINTAAN VAIKUTTI KAIKIN PUOLIN SOPIVA KOKONAISUUS

Toteutimme Suomen Suoramainonta Oy:n palvelut privaattipilvipalveluna. Virtualisoimme palvelussa käytetyn it-infrastruktuurin vikasietoisuuden parantamiseksi. Taloushallinnon järjestelmän siirron jälkeen palvelua on laajennettu varmuuskopiointiin ja ympärivuorokautiseen, automatisoituun valvontapalveluun. Näiden lisäksi on hankittu kapasiteettia testikantoja varten. Tätä ei ollut aiemmin käytössä ja muutosten tuotantoon vieminen olikin testikantojen puutteen vuoksi hidasta ja riskialtista.

”Tarjousvaiheen onnistunut sparrailu meille sopivan kokonaisuuden suunnittelussa, kilpailukykyinen hinta sekä luottamus konesalipalveluja tarjoavaa kumppania kohtaan olivat meille tärkeitä valintakriteereitä. Pääsimme myös vierailemaan kumppanin konesaliin paikan päälle. On hyvä tietää missä palvelumme sijaitsevat ja nähdä, että ne ovat hyvissä käsissä”, kertoo Eeva-Liisa Marjomaa, Business Controller valintaan vaikuttavista taustoista.

"Henkilökuntamme nukkuu yönsä paremmin uuden toimintamallin myötä.”

”Oma it-henkilöstömme on myös kommentoinut, että he voivat nyt huoletta jättää järjestelmät DataCenterin ja heidän Service Deskin ylläpidettäviksi, kun on tarvetta olla poissa ja lomalla. Taloushallinnon järjestelmien osalta henkilöstömme saa myös järjestelmätuen DataCenterin Service Deskiltä. Parhaimmillaan menee 5-10 minuuttia, kun asia ratkeaa eli avun saa nopeasti. Henkilökuntamme nukkuu yönsä paremmin uuden toimintamallin myötä”, jatkaa Kristiina Sirén uuden mallin saamasta palautteesta.

Lue lisää yksityisestä pilvipalvelustamme.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Valtti  logo

Tiedot

Tilaaja: Suomen Suoramainonta

Lisätietoja

Yritysprofiili Valtti kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

It-infrapalvelut
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

IT

Omat tagit

pilvipalvelu
pilvipalvelut
yksityinen pilvipalvelu

Siirry yrityksen profiiliin Valtti kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Valtti - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Valtti - Muita referenssejä

Valtti - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia