Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Hyvää TIVIAn juhlavuotta

BloggausTIVIAn juuret johtavat vuoteen 1953. IBM:llä oli reikäkorttikoneiden monopoli ja Reikäkorttiyhdistys perustettiin niiden käyttäjien yhteenliittymäksi. Yhdistyksestä tehtiin toimittajariippumaton, jäseniksi hyväksyttiin henkilöjäsenten lisäksi liikejäseniä ja henkilöjäseniksi kelpasi niin johto, keskijohto kuin suorittava henkilökuntakin. Lisäksi päätettiin, ettei yhdistys sekaannu palkka-asioihin. Nämä periaatteet ovat säilyneet TIVIAssa keskeisinä nyt jo 70 vuotta.

Kotimainen ESKO-tietokone laitettiin alulle vuonna 1954 ja Suomen ensimmäinen tietokone käynnistettiin 17.10.1958. Ajan hermolla elävä Reikäkorttiyhdistys sisällytti nämä ”elektroniaivot” toimintaansa ja muutti nimensä jo vuonna 1960 Tietokoneyhdistykseksi. Tuon ajan ajattelulla reikäkorttikoneetkin olivat tietokoneita.

Alkuaikoina TIVIAn vaikutus IT-alan koulutukseen oli ratkaiseva, erityisesti kauppaopistotason opetuksen syntymisen osalta. Myös järjestämillämme täydennyskursseilla ja ajankohtaistapahtumilla sekä kustantamallamme alan kirjallisuudella on ollut suuri merkitys tekniikan hyödyntämisen etenemiseen. Unohtaa ei pidä sitäkään, että TIVIAn ylläpitämä rekisteri sisälsi maan kaikki tietojenkäsittelyyn liittyvät tutkimusprojektit ja seurasi niitä.

TIVIA on onnistunut vuosien ajan pysymään ajan hermolla: toimimaan jäsentensä ammatillisena verkostona, tuottamaan koulutusta, jota muualta ei saa, ja vaikuttamaan alan lainsäädännön ja standardien kehitykseen. Tarvittaessa TIVIA on luonut nahkansa uudelleen, esimerkiksi muuttumalla yhdistyksestä liitoksi vuoden 1972 alusta.

Elämme aikaa, jolloin tietotekniikka muuttaa toimintatapoja kenties nopeammin kuin koskaan ennen. Vuoden 1956 toimintakertomus päättyi sanoihin, joihin voi tänäänkin yhtyä: ”Reikäkorttiala ja siihen läheisesti liittyvät menetelmät, joista on mainittava ennenkaikkea elektronikoneita käyttävät, ovat nykyisin voimakkaassa kehitysvaiheessa. Tämäkin antanee luvan uskoa, että yhdistyksellä tulee riittämään tehtävää ja että sen merkitys on nousussa”. Onnittelut, pian 70-vuotias TIVIA!

Tervetuloa juhlavuoden tapahtumiin ympäri maan!

Reino Myllymäki

kehityspäällikkö, TIVIA

LinkedIn


Mitä meillä oli ennen kännyköitä, maailmanluokan tietoturvaosaamista ja vihaisia lintuja? Joukko mahdottoman haastajia ja TIVIA, joka on jo 70 vuotta yhdistänyt alan visionäärit ja auttanut tekemään utopiasta arkea. TIVIA viettää juhlavuottaan tiukasti työn merkeissä – yhdistäen, kouluttaen, tutkien, tiedottaen, suuntaa näyttäen ja Suomen digitaalista kilpailukykyä kehittäen. Siis pidä kiinni. Vauhti kun ei ole hiljenemään päin.

#TIVIA70

TIVIA News on TIVIAn jäsenlehti, jonka ensimmäinen numero ilmestyi kesäkuussa 2016. Lehti ilmestyy myös osana painettua Tivi-lehteä.


TIVIA Newsin artikkelit julkaistaan myös digitaalisina versioina TIVIAn verkkosivustolla, jossa ne ovat myös vapaasti luettavissa. Lisäksi TIVIA Newsin digitaalinen näköislehti on vapaasti luettavissa TIVIAn verkkosivustolla.

Pinterest
TIVIA ry logo

Lisätietoja

Yritysprofiili TIVIA ry kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Omat tagit

TIVIA70

Siirry yrityksen profiiliin TIVIA ry kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

TIVIA ry - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

TIVIA ry - Muita referenssejä

TIVIA ry - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia