HiQ ABC - Syväluotaus ensimmäiseen vuoteeni HiQ:lla

HiQ ABC


Ensimmäinen vuoteni HiQ:lla tulee juuri täyteen. Tiivistin aakkosiin sen millaista on työskennellä tässä ruotsalaisen IT-yrityksen maayhtiössä Espoon Otaniemessä!

A

Aamukahvi, keittiössä majailee pienen auton kokoinen kahvikone, joka pyöräyttää elämän eliksiiriä maitovaahdolla. Kahvijärjestelmä on kahdennettu, mutta maitokanta on yhteinen.

B

Banaanit, niitä kuluu 15 kg viikossa.

C#

D


Design & Innovation Studio on sekä tila että tapa kehittää uusia palveluja nopeasti ja ketterästi. Testattu ja toimivaksi todettu!

E

Empatia eli myötäelämisen taito on tärkeää työyhteisössä. Empatia on myös tärkeä komponentti palvelumuotoilussa. Kun asiakasta oikeasti ymmärtää, osuvat palvelutkin maaliin.

F

FRENDS, tuo mainio integraatioalusta, yhdistää tietojärjestelmät toisiinsa.

G

GT on gigatavu. Vasta toisena tulee Gin & Tonic.

H

HiQ [haiquu] nimi tulee sanoista High Quality.

I

Ilo on yksi meidän neljästä arvosta, tämä määrittää vahvasti myös organisaatiokulttuuriamme.

J

Java kuuluu sekä kahvikoneeseen, että koodaamiseen.

K

Kakkupiiri on yksi henkilöstökerhomme Hikulin alajaoksista. Kakkupiirin säännöt ovat selkeät, leivo kakku reseptillä, jota et ole koskaan aikaisemmin testannut ja tarjoile se sovittuna ajankohtana kakkupiiriläisille. Täydellinen kerho meille kotileipureille, joiden lähipiiri ei ole innostunut toimimaan koekeittiön maistajina.

L

Levi on paikka, jossa hurjat ja seikkailunhaluiset hiqlaiset käyvät kaksi kertaa vuodessa haastamassa itsensä Arctic Challenge-tapahtumassa.

M

Mobiili Appi jos toinenkin on lähtenyt maailmalle nohevien työkavereiden toimesta. Erityinen ylpeydenaihe on HiQ:n toteuttama S-mobiili. Se on ladatuin mobiilipankki ja kaikista suomalaisista sovelluksista 3. ladatuin YLE Areenan ja HSL matkakortin jälkeen.

N

Nörtti mikä nörtti. Meitä on täällä paljon.

O

Onni on meidän toimistokoirien oikeutettu esimies tai siis esikoira, Head of Office Dogs. Tämä kultainennoutaja käy säännöllisesti sulostuttamassa työpäiviämme, varsinkin silloin kun sattuu olemaan mustat vaatteet päällä.

P

PT Peippo, tuo Suomen iloisin yrittäjä vuosimallia 2017, järjestää kohdassa L mainittua Arctic Challenge -tapahtumaa ja käy välillä tekemässä tupatarkastuksia myös HiQ:n toimistolla. Viimeksi ratsattiin jääkaappi ja eväisiin tuli suuri muutos, josta lisää kohdassa S!

Q

Quality Assurance, laadunvarmistus eli kansantajuisesti testaus on tärkeä osa meidän toimintaa ja varmistaa että kaikki käy ja kukkuu kuten pitäisi.

R

Ruotsissa ovat meidän juuret ja yli 1000 työkaveria.

S

Smoothie Bar – keittiön Blendtech pyöräyttää jännittävät sekoitukset aamu- ja välipaloiksi. Kierroslukumittari näyttää yli 400:n. PT Peipon lisäksi meitä on käynyt opastamassa inspirations-bloggaaja Kirsi, joka kirjoitti vierailustaan: Iloa ja hyvinvointia työntekoon HiQ:n mallilla ja ideoilla.

T

Tilinpäätöslounas kerää kerran vuodessa kaikki hiqlaiset perheiseen lounaalle.

U

UX-suunnittelu eli käyttökokemussuunnittelussa on nimensä mukaisesti kyse käyttökokemuksesta ja erityisesti tunteesta, jonka palvelun käyttäminen saa aikaan.

V

Vanha Volvo, tuo minut töihin ja kuljettaa kotiin. Volvo on myös meidän asiakas, jolle on tehty mm. VR- ja AR-toteutuksia.

W

War Room, aloittaa työviikon, heti aamukahvin jälkeen. Myynti, liiketoimintayksiköt, HR ja markkinointi käyvät läpi tiiviissä palaverissa tulevan viikon tekemisen ja tapahtumat sekä mahdolliset avuntarpeet.

X

Xmas, HiQ:n legandaarinen sokeriviikko viitoittaa tien jouluun. Karkkia on tarjolla kahmalokaupalla toimistolla ja asiakkaiden tiloissa. Vuonna 2016 karkkia kului ennätykselliset 70 kiloa!

Y

Yammer, tuo sisäisenviestinnän kommunikaatiosammio. Yammerista näkee esimerkiksi koska koiruuksia on paikalla tai milloin pidetään seuraava eSport-ilta.

Z

ZZZZ – jos väsyttää, telttaan voi mennä ottamaan päiväunet.

Å

Åhjelmistokehitys on ruotsalainen versio koodaamisesta ja devaamisesta.

Ä

Ärräpäät lentelevät joskus tässäkin työyhteisössä.

Ö

Ö on ruotsiksi saari. Kaikki hiqlaiset kerätään noin puolentoistavuoden välein yhteen ja perinteisesti jollekin saarelle. 



Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä:

Leila Heijola
Markkinointipäällikkö
HiQ Finland
leila.heijola@hiq.fi
050 561 4451

Bloggaus HiQ ABC - Syväluotaus ensimmäiseen vuoteeni HiQ:lla
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin HiQ Finland Oy:n kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
HR
Markkinointi
Tietohallinto
IT
Konsultointi
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Yliopiston pääsykokeet voi tehdä nyt etänä Online Proctoring -valvontajärjestelmällä
Perinteiset yritykset ja ohjelmistokehitystiimit testaavat ideoita innovaatiokilpailuissa
Digitaalinen oppiminen on kilpailukyvyn kannalta kriittinen osa liiketoimintastrategiaa