Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Geniem tarjoaa perheelliselle joustoa ja pelivaraa arkeen

BloggausTyön ja perhearjen yhteensovittaminen voi olla joskus haasteellista. Työyhteisön perheystävällinen kulttuuri sekä arkisissa asioissa vastaan tuleminen edesauttavat työntekijän ja hänen läheistensä jaksamista. Meillä työntekijät pystyvät joustamaan eri tavoin työnteossa ja ovat tyytyväisiä työyhteisönsä suvaitsevaisuuteen.

“Kun työn ja muun elämän yhteensovittaminen onnistuu hyvin, henkilöstö voi keskittyä työhönsä, on tyytyväinen ja sitoutuu työpaikkaan. Tämä vaikuttaa myönteisesti myös työpaikan tuottavuuteen ja palvelun laatuun.” (Työterveyslaitos 2019)

Siitä on pian vuosi, kun aloitin työurani Geniemillä ja lapseni meni ensimmäistä kertaa päivähoitoon. Geniem on mahdollistanut hienosti pienen lapsen vanhemman palaamisen työelämään.

Tässä artikkelissa käyn läpi Geniemin tarjoamia arkea helpottavia mahdollisuuksia yhdistää työelämä ja perhearki joustavasti toisiinsa. Selvitin myös työntekijöidemme mielipiteitä ja kokemuksia: miten joustavuus on Geniemillä toteutunut ja miten se näkyy heidän arjessaan?

Geniem – perheellisen puolella

Meille on tärkeää, että työntekijä voi sovittaa työajan omaan elämänrytmiinsä. Kaikkien käytössä ovat mm. seuraavat työnteon joustoa lisäävät mahdollisuudet:

  • Etätyöskentely
  • Liukuva työaika
  • Määräajaksi lyhennetty työaika tai osa-aikaisuus
  • Lastenhoitopalvelut
  • Sairauspoissaolot kolme päivää ilman terveystodistusta

Joustavuutta työaikoihin ja lomiin

Jokaisella Geniemin työntekijällä on tasa-arvoinen mahdollisuus etätyöhön. Etätyö vaatii normaalia aktiivisempaa kommunikointia sekä henkilökohtaista panostusta työn ja vapaa-ajan erottamiseen. Etätyöskentely voi olla kannattavaa mm. silloin, kun perheen liikkumismahdollisuudet ovat rajalliset, työmatkoihin kuluu paljon aikaa tai kun lapsi vaatii pidempiaikaista kotihoitoa.

Työtehtävien sallimissa rajoissa työntekijät voivat lyhentää tai pidentää päivittäistä työaikaansa. Tämä ei tarkoita, että työntekijällä olisi jonkinlainen velvollisuus venyttää työpäiviään, vaan kyse on työntekijän oikeudesta järjestää oma työaikansa sovittujen liukumarajojen sisällä. Liukuva työaika mahdollistaa mm. lapsen koulun aloituksessa mukana olemisen, harrastuksiin kuljettamisen tai lääkärikäynnit kesken päivän.

Joskus on myös tilanteita, joissa kotona on oltava enemmän läsnä tai resurssit esim. unenpuutteen vuoksi ovat vähissä. Tällöin osa-aikaisuus tai lyhennetty työaika voivat mahdollistaa tilanteeseen paremmin sopivan työmäärän. Työntekijä voi sopia työnantajan kanssa joustavasti 60 %:n tai 80 %:n työajasta, kunnes 100-prosenttinen työskentely on jälleen mahdollista.

Tavoitteenamme on sovittaa vapaa-aika ja työelämä yhteen työntekijälle sopivalla tavalla. Meillä panostetaan erityisesti joustavuuteen, ja pyrimme toteuttamaan jokaisen lomatoiveen parhain mahdollisin tavoin.

Muut arkea helpottavat edut

Geniem tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuuden lastenhoitopalveluun Mannerheimin lastensuojeluliiton kautta. Palvelun käyttäminen on veroton henkilöstöetu. Tämä voi olla hyödyllinen palvelu, jos lapsi sairastuu pidemmäksi aikaa ja töissä on kiirettä.

Lapsen sairastuessa ei tarvitse heti lähteä jonottamaan terveysasemalle, vaan lasta voi jäädä rauhassa hoitamaan kotiin pariksi päiväksi ilman todistusta. Tämä on helpotus monessa tilanteessa ja säästää myös mahdollisilta lisätartunnoilta.

Lue sivuiltamme työntekijätutkimuksen tuloksista, miten Geniemin työntekijät ovat kokeneet työ- ja perhearjen yhteensovittamisen.

Artikkelin on kirjoittanut Geniemin HR Assistentti Johanna Mäkipää ja se on julkaistu Geniemin blogissa 22.1.2020.

Pinterest
Hion Digital Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Hion Digital kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

HR

Omat tagit

Etätyö
kulttuuri
Joustava työ
Perhe-elämä

Siirry yrityksen profiiliin Hion Digital kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Hion Digital - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Hion Digital - Muita referenssejä

Hion Digital - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia