Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Generatiivinen tekoäly (Generative AI) yritystoiminnassa

Bloggaus

Mitä on Generatiivinen tekoäly (Generative AI)?

Generative AI, Generatiivinen tekoäly tai puhekielessä pelkkä tekoäly on yksinkertaisuudessaan tekoäly, joka kykenee luomaan ja käsittelemään sisältöä, kuten kuvia, tekstiä, ääntä tai videoita simuloimalla ihmismäistä ajattelua. Generatiivinen tekoäly on jo sementoinut paikkansa monen arjessa hyvänä keskustelukumppanina, jonka kanssa pallotella ideoita ja tuottaa sisältöä, mutta Generatiivisella tekoälyllä on paikkansa myös yritysten toiminnassa.

Kuinka Generatiivinen tekoäly voi muuttaa yritysten toimintaa?

Tekoäly teknologiana on ollut olemassa jo vuosikymmenet, mutta sen saadessa lisää näkyvyyttä lähivuosien teknologiakehitysten mukana, monet yritykset ovat alkaneet tutkimaan sen hyötyjä ja käyttökohteita kattavammin, ja ihan syystäkin.

Erityisesti generatiivinen tekoäly, joka on nähnyt suuria harppauksia eteenpäin viimeisen muutaman vuoden aikana, voi antaa yrityksille mahdollisuuksia kehittyä alueilla joilla se on aikaisemmin ollut haastavaa, ellei mahdotonta. Generatiivisen tekoälyn kyky tuottaa ja käsitellä dataa monissa eri muodoissa tarjoaa yrityksille sekä yksityishenkilöillekin valtavia mahdollisuuksia.

Tässä blogikirjoituksessa keskitymme muutamaan, eritoten yrityksille merkittävään generatiivisen tekoälyn käyttökohteeseen: puheentunnistukseen, litterointiin ja yhteenvetojen laatimiseen, jotka kaikki voivat tehostaa yritysten toimintaa ja parantaa kilpailukykyä.

Puheentunnistus ja litterointi tuo tehoa kokouksiin ja asiakaspalveluun

Puheentunnistuksen ja litteroinnin avulla yritykset voivat automatisoida ja nopeuttaa monia rutiininomaisia tehtäviään. Generatiivinen tekoäly pystyy muuttamaan kuulemansa puheen tekstiksi reaaliajassa, mikä voi parantaa esimerkiksi kokousten ja asiakaspalvelun toimintaa. Kuvittele tilanne, jossa jokaisen kokouksen keskeiset keskustelut ja päätökset kirjataan automaattisesti ylös ilman, että kenenkään tarvitsee keskittyä muistiinpanojen tekemiseen. Tämä säästää aikaa ja varmistaa, että tärkeät tiedot tallentuvat virheettömästi ja helposti haettavassa muodossa.

Toinen esimerkki on asiakaspalvelu. AI-avusteiset puheentunnistus- ja litterointi palvelut voivat auttaa yrityksiä käsittelemään asiakaspalvelun puheluita tehokkaammin. Generatiiviset tekoäly ratkaisut voivat reaaliaikaisesti litteroida ja kääntää keskusteluja eri kielille, analysoiden asiakkaan tarpeet ja mielipiteet, helpottaen ja nopeuttaen asiakaspalvelua huomattavasti. Asiakaspalvelun on myös helpompi vastata asiakkaan ongelmiin saadessaan kirjatun yhteenvedon asiakkaan tarpeista, helpottaen lisäksi asiakaspalvelun raporttien kokoamista ja palvelun laadun seurantaa.

Tiedon tiivistäminen ja päätöksenteon nopeuttaminen yhteenvetojen laatimisella

Generatiivinen tekoäly voi myös automatisoida tiedon tiivistämisen, mikä on erityisen hyödyllistä yrityksille, jotka käsittelevät suuria määriä dataa. AI-työkalut voivatkin lukea ja ymmärtää laajoja tekstimassoja sekunneissa, tuottaen selkeitä ja tiiviitä yhteenvetoja saadusta datasta. Tämä on arvokasta esimerkiksi markkinatutkimuksessa, projektiraportoinnissa tai vaikkapa kilpailija-analyysissä, missä tietotulvan hallinta ja olennaisen tiedon erottaminen nopeasti on kriittistä.

Yrityksille tämä voi tarkoittaa merkittävää ajan ja resurssien säästöä, sillä manuaalinen tietojen läpikäyminen ja yhteenvedon laatiminen voi olla aikaa vievää ja virhealtista. Generatiivinen tekoäly taas mahdollistaa sen, että yrityksen johto ja työntekijät voivat keskittyä strategisiin tehtäviin ja päätöksentekoon, kun rutiininomainen datan käsittely ja analysointi automatisoidaan.

Miksi juuri nyt?

Teknologian kehitys on tehnyt AI-ratkaisuista entistä saavutettavampia ja kustannustehokkaita. Lisäksi kehitys ei näytä hidastuvan, vaan päinvastoin kiihtyvän tekoälyn käytön laajentuessa. Pelkästään 2024 kevään aikana monet toimijat ovat julkaisseet uusia tekoälymalleja, jotka ovat tehokkuudeltaan ja “älyltään” moninkertaisia vuoden takaisiin malleihin verratessa.

Kehityksen johdosta myös pienet ja keskisuuret yritykset voivat nyt hyödyntää teknologioita, jotka olivat aiemmin saatavilla vain suurille toimijoille. Lisäksi, generatiivisten tekoälyratkaisujen käyttöliittymät ovat yhä käyttäjäystävällisempiä, eivätkä vaadi syvällistä teknistä osaamista.

Pk-yritysten kannattaa siis aktiivisesti tutkia ja kokeilla, miten generatiivinen tekoäly voisi tukea heidän liiketoimintaansa. Olipa kyse sitten asiakaspalvelun parantamisesta, palaverien tehokkuuden lisäämisestä tai tiedon nopeasta analysoinnista, generatiivinen tekoäly tarjoaa monia mahdollisuuksia, jotka auttavat pysymään kilpailun edellä.

Yritykset jotka ottavat käyttöön generatiivista tekoälyä voivat odottaa merkittäviä hyötyjä niin lyhyellä kuin pitkällä aikavälillä. Investoimalla Generatiiviseen tekoälyyn nyt, yritykset voivat varmistaa paikkansa eturintamassa tulevaisuuden liiketoimintaympäristössä.

Kuinka autamme yrityksiä hyödyntämään generatiivista tekoälyä Amazon Bedrockin avulla

Generatiivinen tekoäly on muuttanut tapamme käsitellä ja hyödyntää tietoa. Me Skillwellillä kehitämme räätälöityjä tekoälyratkaisuja käyttäen Amazon Bedrockia, joka on yksi AWS:n (Amazon Web Services) monista tekoälypalveluista. Bedrockin avulla autamme asiakkaitamme integroimaan ja hyödyntämään tekoälyä heidän liiketoiminnassaan, tarjoten heille kustannustehokkaita ja skaalautuvia ratkaisuja.

Miksi Amazon Bedrock?

Amazon Bedrock on täysin hallinnoitu palvelu, joka tarjoaa pääsyn johtavien AI-yritysten, kuten AI21 Labsin, Anthropicin, Cohereen, Metan, Mistral AIn, Stability AIn ja Amazonin korkeatasoisiin tekoälymalleihin yhden API:n kautta. Tämän palvelun avulla voimme nopeasti kokeilla ja arvioida eri tekoälymalleja löytääksemme parhaiten asiakkaidemme tarpeisiin vastaavan vaihtoehdon. Lisäksi Bedrock mahdollistaa malleihin tehdyt yksityiset räätälöinnit, kuten hienosäädön ja Retrieval Augmented Generation (RAG), joka parantaa tulosten relevanssia ja tarkkuutta.

Integrointi ja skaalautuvuus AWS:n ekosysteemin kanssa

Amazon Bedrock integroituu sulavasti muihin AWS-palveluihin, mikä mahdollistaa monipuolisten ja tehokkaiden ratkaisujen luomisen, jotka ovat samanaikaisesti sekä kustannustehokkaita että skaalautuvia. Voimme yhdistää Amazon Bedrockin esimerkiksi AWS Lambdan kanssa tarjotaksemme serverless ratkaisuja, jotka vähentävät infrastruktuurien hallinnointitarpeita ja nopeuttavat kehitysprosesseja. AWS palveluiden yhteensopivuus takaa, että voimme rakentaa ja skaalata AI-ratkaisuja asiakkaidemme muuttuvien tarpeiden mukaan.

Skillwellillä me ymmärrämme generatiivisen tekoälyn suuren potentiaalin ja siksi tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuuden hyödyntää sitä tehokkaasti ja turvallisesti. Amazon Bedrock ja AWS:n muut palvelut tarjoavat siihen juuri oikeat työkalut. Me autamme asiakkaitamme rakentamaan ja integroimaan AI-ratkaisuja, jotka eivät ainoastaan vastaa heidän nykyisiä tarpeitaan, vaan myös skaalautuvat tulevaisuuden vaatimusten mukaisesti. Investoimalla Generatiiviseen tekoälyyn, asiakkaamme voivat olla varmoja, että he pysyvät kilpailun kärjessä nyt ja tulevaisuudessa.

Jos haluat lukea lisää toimintatavoistamme, voit tutustua Generatiivinen tekoäly -sivuumme, ja ottaa yhteyttä. Älyllistetään sinunkin palvelusi!

Pinterest
Skillwell Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Skillwell kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu

Erikoisosaaminen

Webkehitys
Ketterät menetelmät
Tekoäly (AI) ja koneoppiminen
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

IT

Teknologia

Amazon Web Services

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin Skillwell kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Skillwell - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Skillwell - Muita referenssejä

Skillwell - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia