Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

ERP, WMS, MES,… mitä pitäisi valita?

Bloggaus

Erilaisia asiakasympäristöjä kahdenkymmenen vuoden aikana nähneenä uskallan väittää, että samaakin ERP-järjestelmää hyödynnetään samoilla tai samankaltaisilla toimialoilla hyvinkin vaihtelevasti. Erityisesti valmistavassa teollisuudessa yksi saattaa tehdä kaiken ERP-järjestelmällä, kun taas toinen implementoi ERP-järjestelmän jatkeeksi erillisen varastonhallintajärjestelmän tai esim. tuotannonohjausta, tai tuotantosolun operointia, helpottavan MES-järjestelmän. Jätän varaston- ja tuotannonohjauksen toiseen kertaan ja kirjoitan tässä lyhyesti tuotannon operatiivisesta raportoinnista. IFS-järjestelmänkin kanssa oli pitkään niin, että tuotannonohjaus ja tuotannon raportointi olivat melko karkeita ratkaisuja, jotka kyllä tiettyyn rajaan saakka mahdollistivat tuotannon suunnittelun ja raportoinnin, mutta joita kuitenkin melko usein jouduttiin jollakin tapaa räätälöimään erityisesti nopeatahtisessa valmistusprosessissa.


Valmistusprosessin raportointiin IFS-järjestelmästä löytyy nykyään Shop Floor Workbench -toiminto, joka on IFS:n ratkaisu tuotantosolun ja työntekijän raportointityökaluksi. Ajatuksena on, että tuotannon työntekijä pystyy tekemään kaikki normaalit työrutiininsa yhden ruudun kautta. Työn aloitus, työohjeet, työkalujen hallinta, työaikaraportointi (myös epäsuorat työvaiheet kuten odotusaika jne.), raportointi tiimin kautta, työkoneiden huollot, materiaaliotot ja -varaukset voidaan kaikki tehdä Shop Floor Workbenchin kautta. Toiminnon käyttöön riittää IFS-kevytlisenssi.


IFS Shop Floor Workbench ei välttämättä ratkaise kaikkia niitä asioita, joita erityisjärjestelmissä on huomioitu, mutta väitän, että IFS-ratkaisukin riittää yllättävän pitkälle. Erillisjärjestelmiä mietittäessä on sitä paitsi hyvä muistaa mistä ERP-järjestelmien suosio 90-luvulla lähti liikkeelle – erillisjärjestelmien monimutkaisista ja vika-alttiista integroinneista.


Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä sami.heino@aveso.fi tai soita 0451265624


Blogi on julkaistu Aveson verkkosivuilla 30.9.2020. Lue alkuperäinen blogi tästä

Pinterest
Aveso Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Aveso kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Projektinhallinta
Tietohallinto
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Big Data
Dokumenttien hallinta
Integraatiot
Master Data MDM
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Valmistava teollisuus

Teknologia

Azure
Microsoft
Oracle

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

IFS ERP
erp konsultointi
ERP kehitys
ERP käyttöönotto
IFS Applications

Siirry yrityksen profiiliin Aveso kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Aveso - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Aveso - Muita referenssejä

Aveso - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia