Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

ERP-järjestelmä rakentamiseen – IFS Cloud muuttamassa pelin!

Bloggaus
Alkuperäinen julkaisu IFS:n sivuilla ja alkperäinen kirjoittaja IFS:n Kenny Ingram.

Rakennusteollisuudessa käytetyt ERP-järjestelmät ovat kamppailleet rakennus- ja konepajateollisuuden tarpeiden täyttämisessä jo jonkin aikaa. ERP-ratkaisu on tarkoitettu koko yrityksen kattavaksi integroiduksi liiketoimintajärjestelmäksi, joka kattaa laajat vaatimukset useimmilta liiketoiminnan toiminnallisilta alueilta. 

ERP-ratkaisun käyttöönoton ensisijaisten tavoitteiden tulisi olla:

 • Yksinkertaistaa liiketoimintajärjestelmäympäristöä yhdistämällä kaikki liiketoimintaprosessit, vähentämällä yhteensopimattomien järjestelmien määrää ja vähentämällä Excelin käyttöä. 
 • Tarkkojen ja oikea-aikaisten liiketoimintatietojen tarjoaminen päätösten tekemiseksi. 
 • Mahdollistaa parhaat käytännöt toistettavissa olevissa liiketoiminta- ja projektiprosesseissa, jotta voidaan parantaa toiminnan tehokkuutta ja kasvattaa katteita. 
 • Parantaa liiketoiminta- ja projektitoimituksen suorituskykyä – Esimerkkejä hyödyistä, joita rakentamisen ERP:n pitäisi tuottaa: 
 • Projektit toimitetaan ajallaan, budjetissa ja laadukkaasti 
 • Paremmat projektimarginaalit 
 • Parempi ennustettavuus projektin toimituksesta 
 • Parempi projektin laatu ja vaatimustenmukaisuus 
 • Pienempi projekti- ja liiketoimintariski 
 • Ketteryyttä ja kykyä monipuolistua ja kasvaa 
 • Kyky omaksua uutta teknologiaa nopeasti ja omaksua modernit rakennusmenetelmät, kuten offsite, modulaarinen tai esivalmistettu rakentaminen 
 • Parempi projektin arvioinnin tarkkuus 

Todellisuus jää tyypillisesti selvästi alle yllä hahmoteltujen tavoitteiden, mikä on valtava pettymys monille yrityksille. Normaali ratkaisu on yleensä jotain tällaista: ERP-ratkaisua käytetään vain taloushallinnossa tai henkilöstöjärjestelmänä ja monet osastot jatkavat edelleen Excelin käyttöä ensisijaisena työkalunaan. Lisäksi käytössä on yleensä monia ratkaisuja, joita ei ole integroitu ERP:n runkoon, kuten CAD, BIM, CDE, laadunhallinta, estimointi, tarjousten hallinta, CRM, projektisuunnittelu, dokumenttien hallinta, laitosten tai laitteiden vuokraus, tilat ja palveluhallinta.

Tuloksena voi olla erittäin monimutkainen, hajanainen ja integroimaton liiketoimintajärjestelmäympäristö, joka voi aiheuttaa loputtomasti tietojen epätarkkuuksia, viiveitä ja kasvaneita kustannuksia. Lisäksi tämä ei jätä työntekijöille muuta vaihtoehtoa kuin keksiä erilaisia työskentelytapoja jokaisessa projektissa tai liiketoimintayksikössä. Se tekee standardoinnista ja uuden teknologian, parhaiden käytäntöjen prosessien ja nykyaikaisten rakennusmenetelmien käyttöönoton erittäin vaikeaksi tai mahdottomaksi.

Luonnollisesti ERP-ratkaisulla on lähes mahdoton korvata jokaista järjestelmää liiketoimintaympäristössä. Tavoitteena tulisikin olla ennemmin yritysjärjestelmien yksinkertaistaminen ja vähentäminen sekä vähentää riippuvuutta Exceliin ja saada digitaalinen ERP-runkoverkko, joka on integroitu tarvittaviin pisteratkaisuihin, kuten BIM:iin ja CDE:hen.

Miksi rakentamisen ERP-ratkaisut eivät ole toimineet?

ERP-toteutuksen onnistumiseen vaikuttavat tietysti monet tekijät, kuten organisaation sitoutuminen uuden järjestelmän ja liiketoimintaprosessien käyttöönottoon. Menestystä voidaan saavuttaa vain, jos projektia ohjataan ylhäältä vahvan hallinnon ja täysin sitoutuneen tiimin avulla. Toinen asia on, että monien organisaatioiden käyttämät rakentamisen ERP-ratkaisut eivät täysin tue rakennusalan edellyttämiä liiketoimintaprosesseja. Ratkaisuja on monia ja ne vaihtelevat maantieteellisesti. Ne jakautuvat yleensä kahteen luokkaan:

Rakennusalan ERP-ratkaisut – mm. Coins, CMIC, Viewpoint.

Yleiset ERP-ratkaisut – mm. Microsoft, Oracle, SAP, Infor, Sage.


Ovatko nämä ratkaisut riittävän hyviä toimittamaan onnistuneen ERP-ratkaisun rakennusalalle? Vastaako niiden rakentama teknologia tulevaisuuden haasteisiin?

IFS tarjoaa todellisen modernin pilvipohjaisen vaihtoehdon näille ratkaisuille. Tule keskustelemaan meidän kanssamme ja katso, kuinka seuraavan sukupolven rakentamisen ERP -ratkaisu voi virtaviivaistaa ja optimoida liiketoimintaasi enemmän kuin koskaan ennen.

Aveso IFS ERP -palvelut. Ota yhteyttä.

Pinterest
Aveso Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Aveso kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Toiminnanohjaus ERP

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

IFS Cloud
IFS ERP
IFS Applications
IFS for Construction

Siirry yrityksen profiiliin Aveso kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Aveso - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Aveso - Muita referenssejä

Aveso - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia