Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Elite Alfred Berg – Osaava IT-kumppani tarjoaa EAB:lle järjestelmät ja 120 erikoisosaajaa

ReferenssiElite Alfred Berg on 130 hengen yritys, joka tarjoaa säästämisen, sijoittamisen ja varainhoidon palveluja. EAB:n 10 000 asiakkuuteen kuuluu niin yksityishenkilöitä, yrityksiä kuin ammattisijoittajia. Valtti ja EAB kohtasivat vuonna 2017, kun Valtista tuli EAB:n konesalipalveluiden tarjoaja. Tarve kasvavan yrityksen IT:n kehittämiseen johti vuonna 2019 yhteistyön laajentamiseen. Valtista onkin vuoden aikana tullut EAB:n kokonaisvaltainen IT-kumppani, jonka vastuulla ovat niin asiakkaansa kapasiteettipalvelut, tietoliikennepalvelut, loppukäyttäjäpalvelut kuin IT-palveluhallintapalvelut. Mutta millaiselle taholle IT-ratkaisujen kokonaisulkoistus sopii, ja mitä onnistunut ulkoistus oikein vaatii? 

Haussa asiantunteva ja kustannustehokas IT-kumppani

”Kasvavana, keskisuurena yrityksenä EAB:lla oli intressi tehostaa toimintaansa ostamalla IT-palvelunsa asiantuntevalta kumppanilta. IT-kumppanilla piti myös olla kokemusta meidän kaltaisistamme toimijoista”, kertoo Elite Alfred Bergin tietohallintojohtaja Juha Parviainen

”Halusimme myös itsemme kokoisen kumppanin, jolle olemme aidosti merkityksellinen asiakas ja jonka kanssa voimme jatkaa kasvuamme. Olimme lisäksi ostaneet konesalipalvelumme jo jonkin aikaa Valtilta. Keväällä 2019 toteuttamamme kilpailutuksen kautta luottamus Valtin kykyyn tuottaa kokonaisvaltaisesti ICT infrastruktuuriin ja -tukeen liittyviä palveluita laadukkaasti ja kustannustehokkaasti vahvistui, joten valintamme ja yhteistyön laajentaminen oli loppujen lopuksi aika luontevaa.”

Valtti on vuoden 2019 aikana alkanutkin vastata EAB:n kapasiteettipalveluista, tietoliikennepalveluista ja loppukäyttäjien palveluista, kuten työasemista ja helpdeskistä. Kirsikkana kakussa on Valtin vastuu kumppaniyrityksensä IT-palveluhallinnasta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että EAB pystyy IT:hen liittyvissä kysymyksissään hyödyntämään koko Valtin 120 hengen asiantuntijaorganisaation osaamista. 

Suurin syy IT-palveluiden ulkoistukselle oli tarve pystyä tuottamaan ICT-palveluita rahoitusalan korkeiden laatustandardeiden ja -vaatimusten mukaisesti. Tällä turvataan EAB:n tuotteiden ja palveluiden laatu ja pitkällä tähtäimellä yrityksen kasvu myös tulevaisuudessa.

”On selvää, ettei meillä ole loputtomasti resursseja tehdä ja ylläpitää kaikkia alan standardeja täyttäviä IT-ratkaisuja kokonaan itse. Asiantuntevana kumppanina Valtti pystyy auttamaan meitä tarjoamaan asiakkaille ensiluokkaista palvelua liiketoimintastrategian lähtökohdista käsin”, Parviainen toteaa. EAB:n digitaalisen infrastruktuurin täytyy Suomessa täyttää esimerkiksi rahoitus- ja vakuutusalaa seuraavan viranomaisen, Finanssivalvonnan, tiukat kriteerit.

Yrityksen tehon ylläpitäjä ja projektivelho

Valtin palvelupäällikkö Timo Villemson näkee nykyaikaisena IT-ratkaisuna kertaluontoisten uudistusten sijaan pitkäaikaisten hallintapalveluiden tarjoamisen, etenkin kun IT-palveluiden tehostamista kaipaava yritys ei ole suuren suuri. 

”Arvioisin, että varsinkin alle 1 000 hengen yritykset hyötyvät merkittävästi IT-palvelujen hallintapalveluiden hankkimisesta talon ulkopuolelta. Ajan hermolla pysyttelevää, nopean toimintavalmiuden IT-osastoa on yksinkertaista kallista pyörittää in-housena. Keskisuurissa yrityksissä on tavallisesti vieläpä yksi ainoa IT-päällikkö, jonka vastuulla ovat niin järjestelmät, tietoturva kuin kehitysprojektit. Nykyaikaisessa digiympäristössä on koko ajan haastavampaa pysyä kärryillä IT:n vaatimuksista ja kehityksestä, vaikka kuinka olisi kunnianhimoinen ja sitoutunut itsensä kehittämiseen. Siksi suosittelen ostamaan myös pitkäaikaisia tuki- ja asiantuntijapalveluja, ei todellakaan enää vain rautaa. Tuloksena on säästöä ajassa, vaivassa ja hermoissa. Makrotasolla laadukas IT pitää yrityksen liiketoiminnan pyörimässä ja on siis elintärkeä osa firman jatkuvuutta.”

Ulkoistuksen hyötynä voi olla myös asiantuntevan IT-kumppanin kokemus vastaavista projekteista ja prosesseista. Villemson katsoo, että Valtissa ollaan jo totuttu ulkoistusten hoitamiseen. Tiekartat on siksi helppo laatia ja ulkoistuksen etenemisen mahdollisuuksia ja haasteita ennakoida ajoissa. 

”Joskus meillekin tulee kiire, mutta ulkoistuksia enemmänkin nähneinä pystymme kommunikoimaan asiakkaalle tehokkaasti ja jakamaan asiantuntijuuttamme myös projektinhallinnassa”, sanoo Villemson.

Miten se oikea IT-kumppani oikein löytyy?

Omalle yritykselle parhaiten sopivan yhteistyökumppanin etsintä on aina tarkka paikka. Kun yrityksessä harkitaan IT:n ulkoistamista, sekä palvelun tarjoaja että ostaja kannustavat määrittelemään oman yrityksen tarpeet ja seuraamaan kumppanin työskentelyä.

Juha Parviainen, EAB: ”Markkinoilla on sen verran valinnanvaraa, että kannattaa valita aidosti yrityksellenne toimivin kumppani. Parhaan yhteistyökumppanin valinta vaatii tietenkin hyvää ymmärrystä siitä, mitä ollaan ostamassa. IT:tä ostaessa täytyy olla itse aktiivinen ja kiinnostunut, jotta lopputulos vastaisi mahdollisimman hyvin yrityksen tarpeita. Vaikka IT-palveluiden hallinta olisi myös ulkoistettu, täytyy asiakasyrityksen sisältä löytyä osaamista ja mielenkiintoa käydä dialogia vastedeskin palveluita tarjoavan tahon kanssa. Yhteistyöllä tulee tehokasta IT:tä.”

Timo Villemson, Valtti: ”Palvelut ovat nykyaikaa, mutta tietysti myös infran tulee olla kunnossa. Kun järjestelmät vastaavat vaatimuksia, sopii yrityksen harkita, kuinka sen IT voisi hyötyä ulkoisesta asiantuntijapoolista osana ostamiaan palveluja. Yrityksessä kannattaa käyttää aikaa sen kartoittamiseen, missä kaikessa voitaisiin hyötyä talollisesta IT-asiantuntijoita, jotka saa käyttöönsä yhden ammattilaisen hinnalla.”

Pinterest
Referenssin infoboxi
Valtti  logo

Tiedot

Tilaaja: Elite Alfred Berg

Lisätietoja

Yritysprofiili Valtti kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

It-infra loppukäyttäjäpalvelut
It-infrapalvelut
Ketterät menetelmät
Tietoliikennepalvelut
Tietoturva

Toimialakokemus

IT

Omat tagit

kapasiteettipalvelut
tietoliikenneratkaisut
It-Loppukäyttäjäpalvelut
työasemat
Helpdesk
ServiceDesk
pilvipalvelut

Siirry yrityksen profiiliin Valtti kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Valtti - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Valtti - Muita referenssejä

Valtti - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia