Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Datamyönteisen organisaation tunnusmerkit

BloggausMistä tunnistaa datamyönteisen organisaation ja miten sellainen luodaan? Datan hyödyntäminen liiketoiminnassa on yksi tärkeimmistä kilpailutekijöistä. Dataan liittyvä suunnittelu, datan asianmukainen kerääminen, säilyttäminen, analysointi ja visualisointi vaativat organisaatiolta rahallista panostusta, mutta datamyönteinen organisaatio voi olla myös ihmismyönteinen, mistä on hyötyä esim. henkilöstöjohtamisessa.

Organisaation tieto-orientaatio ja hyvä tiedolla johtaminen edellyttävät usein avointa tiedon jakamista organisaation sisällä. Työntekijän pääsy organisaation tietoon lisää työntekijän ymmärrystä organisaation toiminnasta. Avoin tiedon jakaminen on yhdistetty työntekijöiden korkeampaan osallisuuden tuntemukseen sekä parempaan työhyvinvointiin ja lisääntyneeseen innovatiivisuuteen.

Datapohjainen arvonluonti perustuu datan hyödyntämiseen organisaation arjessa, eri toimintoja läpileikaten. Johto toimii tieto-orientoituneesti, avaa tarvittaessa tietoa sekä antaa alaisilleen mandaatin hyödyntää analytiikkaa.

Analytiikan hyödyntäminen ja sen suunnittelu tuo yhteen eri alojen asiantuntijoita. Analytiikkatiimissä on hyvä olla osaamista erilaisilta alueilta: tekninen asiantuntija vastaa datan käsittelystä, toimialakohtainen tietovastaava vastaa laadukkaasta datan keräämisestä toimialallaan sen muuttuvissa tilanteissa ja data-arkkitehti taas vastaa kokonaisuuden toiminnasta ja suhteesta strategiaan. Johto ymmärtää datan merkityksen kokonaisuudessa strategian ja käytännön tasolla sekä näyttää toiminnallaan esimerkkiä datan hyödyntämisestä. Riittävällä toimialaosaamisella varmistetaan analyysien liiketalousperusta ja vähennetään virheanalyysejä. Lisäksi yhteistyö ammattirajojen yli lisää myös innovatiivisuutta.

Teksti: Anu-Maria Laitinen

Kuva: Unsplash

Mitä meillä oli ennen kännyköitä, maailmanluokan tietoturvaosaamista ja vihaisia lintuja? Joukko mahdottoman haastajia ja TIVIA, joka on jo 70 vuotta yhdistänyt alan visionäärit ja auttanut tekemään utopiasta arkea. TIVIA viettää juhlavuottaan tiukasti työn merkeissä – yhdistäen, kouluttaen, tutkien, tiedottaen, suuntaa näyttäen ja Suomen digitaalista kilpailukykyä kehittäen. Siis pidä kiinni. Vauhti kun ei ole hiljenemään päin.


#TIVIA70


TIVIA News on TIVIAn jäsenlehti, jonka ensimmäinen numero ilmestyi kesäkuussa 2016. Lehti ilmestyy myös osana painettua Tivi-lehteä.


TIVIA Newsin artikkelit julkaistaan myös digitaalisina versioina TIVIAn verkkosivustolla, jossa ne ovat myös vapaasti luettavissa. Lisäksi TIVIA Newsin digitaalinen näköislehti on vapaasti luettavissa TIVIAn verkkosivustolla.

Pinterest
TIVIA ry logo

Lisätietoja

Yritysprofiili TIVIA ry kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Big Data

Omat tagit

TIVIA70

Siirry yrityksen profiiliin TIVIA ry kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

TIVIA ry - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

TIVIA ry - Muita referenssejä

TIVIA ry - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia