Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Data Group tekee paikallisista ICT-yrityksistä valtakunnallisesti vahvoja

BloggausData Group on valtakunnallisesti toimiva, Suomen suurin itsenäisten ICT-jälleenmyyjien ketju. Ketjun tehtävä on edistää jäsenliikkeidensä paikallista tekemistä ja menestystä niin, että suurimman hyödyn toiminnasta saavat jäsenliikkeiden loppuasiakkaat.

– Perusidea on se, että jäsenliikkeen loppuasiakas saa valtakunnallisen tason palvelua, paikallisesti ja paikallisilla arvoilla. Parhaimmillaan loppuasiakas saa käyttöönsä viiden henkilön osaamisresurssin sijasta 370 ihmisen osaamisportfolion, Data Group -ketjun toimitusjohtaja Timo Vilenius vahvistaa.

– Yhteisö tuo mukanaan joukkovoimaa, mutta jäsenliikkeille on tärkeää säilyttää oma identiteetti. Jos haluamme olla aidosti paikallinen ketju, meidän on ymmärrettävä paikallisten yritysten tarpeet, toimintaympäristö ja kulttuuri sekä puhuttu kieli oli se sitten savo, turku tai ruotsi. Paikallinen jäsenliike tuntee toimintaympäristön ja sen on helpompi ymmärtää asiakkaansa jokapäiväistä tekemistä.

Data Group Timo Vilenius

Timo Vilenius on Data Group -ketjun toimitusjohtaja.

Data Group -ketjuun kuuluvan Konttoripisteen yrittäjä Tuomo Lahti perustelee oman yrityksensä jäsenyyttä pitkälti samoilla seikoilla.

– Voisin nostaa esiin myös koulutuksen merkityksen. Verkosto mahdollistaa laadukkaan kouluttautumisen henkilöstöllemme ja laajan asiantuntijuuden hyödyntämisen. Ja tietysti verkosto auttaa yritystämme kasvamaan ja siirtymään suurempiin asiakkuuksiin. Data Group -jäsenliikkeenä voimme toimia paikallisesti ja samalla tarjota esimerkiksi ICT-ylläpitopalveluita koko maan kattavasti, Lahti sanoo.

Tiedosta menestyksen kaava

Kehitys- ja strategiatyö ovat olennainen osa koko ketjuorganisaation ja toimitusjohtaja Vileniuksen omaa tekemistä. Tietotyössä tiedon merkitys korostuu.

– Meillä on paljon selvityksillä ja kyselyillä kerättyä tietoa siitä, millä tavalla jäsenliikkeet ja heidän asiakkaansa toimivat. Tätä tietoa pyrimme rikastamaan ja hyödyntämään, jotta pystymme auttamaan kaikkia jäsenliikkeitä paikallisessa tekemisessä, Vilenius kertoo.

Esimerkiksi kahden edellisen vuoden aikana kerättyä tietoa jalostettiin viime vuoden lopussa myyntikonseptiksi, jolle annettiin tyhjentävästi nimi PalveluPaketti.

– Selvitimme jäsenliikkeiden, päämiesten ja asiakkaiden kanssa sitä, miten jäsenliikkeet ja asiakkaat käytännössä toimivat ja miten voimme luoda sellaisia myyntitapoja, jotka tässä ajassa tuottavat hyötyä asiakkaille.

Yrittäjien toisiltaan saama vertaistuki on myös yksi ketjun vahvuus.

– Monet tehdyt ratkaisut tai kehitetyt palvelut perustuvat siihen, että eri liikkeiden yrittäjät ovat tapaamisissa pohtineet keskenään asioita, joihin kaipaavat apua ja oivaltaneet, että projektiin ei kannata lähteä yksin. Kun otamme ketjun mukaan, saamme ketjun resurssit käyttöön. Voimme tehdä yhdessä ja jakaa tulokset yhdellä kustannuksella kaikkien jäsenliikkeiden käyttöön, Vilenius summaa.

Konttoripiste

Konttoripisteen Tuomo Lahti konkretisoi vertaistuen merkityksen.

– Yrittäjän näkökulmasta on tärkeää, että saan sparrausta omaa tekemiseen muilta alan yrittäjiltä. Se kasvattaa omaa henkistä pääomaa, Lahti vahvistaa.

Vahva jäsenliike on asiakkaan etu

Kun uusi jäsenliike on liittynyt Data Group -ketjuun, poikkeuksetta sen toiminta on vahvistunut omalla alueellaan.

– Tämän perusteella suurin lisäarvo asiakkaallemme on se, että jäsenliikkeemme ovat omalla alallaan turvallisia ja luotettavia yhteistyökumppaneita, Vilenius aloittaa.

– Asiakas voi luottaa siihen, että paikallinen ICT-yritys on olemassa huomenna ja ylihuomenna. Suomessa ICT-jälleenmyyjien määrä on laskenut rajusti. Mutta meidän jäsenliikkeidemme keskuudessa tätä ei ole tapahtunut. Jäsenliikkeemme ovat jopa avanneet uusia toimipisteitä, ostaneet kilpailevia liikkeitä tai joissain tapauksissa jäsenliikkeet ovat sulautuneet keskenään, Vilenius jatkaa.

ICT-asiantuntijaa valitessa paikallisuus on vahva arvo, mutta sen rinnalle on tullut osaamisen vaade.

– Aikaisemmin palveluntarjoaja valittiin etäisyyden mukaan, mutta nyt valitaan lähin osaava. Pelkistä tuotteista on siirrytty enemmän siihen, että asiakkaan kanssa keskustellaan liiketoimintaa edistävistä ratkaisuista. Siihen liittyy paljon kehitystyötä, ylläpitoa, huoltoa, liiketoiminnan tehostamista.

Kun ketjun liikkeet toimivat yhteistyössä, paikallinen jäsenliike pystyy tarjoamaan minkä tahansa ICT-palvelun, koska tarjonta ei perustu yksittäiseen toimipisteeseen vaan siihen mitä kaikki liikkeet yhdessä osaavat.

– Ensimmäisenä konkreettisena esimerkkinä se, että ketjun teknisillä asiantuntijoilla on erittäin tiivis keskusteluryhmä. Asiakkaan kohdatessa ongelmia, ryhmä osallistuu keskusteluun ja on todennäköistä, että joku jäsenistä on ongelmaan aiemminkin törmännyt. 150 teknisen asiantuntijan tietotaito on enemmän kuin viiden. Asiakkaiden vaikeampiakin haasteita on näin ratkottu tunneissa, Vilenius sanoo.

DG Koulutus

Data Groupin jäsenliikkeiden asiantuntijat kouluttautuvat säännöllisesti.

ICT-alalla on syystäkin paljon palveluja, joiden tarjoaminen vaatii sertifikaatteja. Data Group on sopinut tärkeimpien päämiestensä kanssa siitä, että ketjuyhteisö katsotaan yhdeksi yhtenäiseksi toimijaksi.

– Yksittäisen jäsenliikkeen tarjonta on laajempi, kun ketjulla on useita alan sertifikaatteja korkeimmiltakin tasoilta. Asiakkaalle voidaan paikallisesti tuottaa kaivattu ratkaisu yhdistämällä ketjun jäsenliikkeiden osaaminen ja hyödyntämällä sertifikaatit. ICT-ala vaatii tänä päivänä niin paljon erikoisosaamista, että yksittäisellä liikkeellä ei voi riittää raha ja resurssit kaikkeen.

Maanlaajuinen ketju ja etenevä digitalisaatio ratkovat myös maantieteellisiä haasteita.

– Yksittäisen toimipisteen henkilöstön ei tarvitse liikkua toiselle puolelle maata asiakkaan toimipisteelle. Lähimmän jäsenliikkeen tekninen henkilökunta voi huolehtia esimerkiksi asennuksesta, käyttöönotosta ja huollosta vieraalla paikkakunnalla, Vilenius sanoo.

– Loppuasiakas saa lisäarvoa ketjustamme myös siksi, että tavoitteemme on jatkuvasti parantaa jäsenliikkeiden osaamista. Digitalisaatio lyhentää maantieteellisiä etäisyyksiä. Osaaminen on tulevaisuudessa yhä tärkeämpi asia paikallisuuden rinnalla ja näin jäsenliikkeiden muodostaman yhteisön merkitys kasvaa entisestään. Ketjuorganisaation haaste on jalostaa tietoa, muokata se jäsenliikkeiden osaamiseksi ja varmistaa, että hyöty menee sitä kautta asiakkaille, Vilenius tiivistää.

Pinterest
Data Group logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Data Group kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Myynti
Viestintä

Erikoisosaaminen

It-infra loppukäyttäjäpalvelut
It-infrapalvelut
It-omaisuuden hallinta

Siirry yrityksen profiiliin Data Group kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Data Group - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Data Group - Muita referenssejä

Data Group - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia