Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Case TAMK:n projektimallin jalkautus

ReferenssiTAMK on osakeyhtiömuotoinen suuri koulutusorganisaatio jossa oppilaita on yli 15.000 ja työntekijöitä noin tuhat. Palvelinten ja sovellusten määrä on satoja. Työasemien tuhansia. Taustana asiakkaalla useita ammattikorkeakouluja yhdistettiin ja nämä 5 aiemmin erillistä tietohallintoyksikköä yhdistettiin. Toimintatapoja oli monia.

Haaste:

Asiakas halusi ketterämmän, selkeämmän, ennakoitavamman ja tehokkaamman projektitoimintatavan. Tavoite oli vähentää turhia projekteja ja saada selkeä projektiportfolio aikaiseksi ja työrauha IT-ammattilaisille. Asiakkaalla monet sovelluskumppanit toimivat ketterillä periaatteilla joten uuden tavan pitäisi olla hybridi, joka sallii sekä ketterän että perinteisen isoihin muutoksiin sopivan hallitumman tavan.

Ratkaisu:

Asiakas oli jo aloittanut työn mm. avainresurssien tunnistamisella, rekrytoinnilla ja miettinyt jo alustavaa projektimallia ja rakennetta. Wakaru ehdotti nopeaa 2,5 päivän konsultointia jossa Wakaru tekee ehdotuksen suoraan asiakkaan tarpeisiin ja tilanteeseen sopivasta projektimallista ja tämä toimii pohjana kun verrataan asiakkaan itse luomaa mallia ja tämä tarjosi myös nopeamman tavata edetä suoraan kirjoittamaan uusi malli luonnoksen pohjalta.

Eteneminen:
Wakaru teki taustaselvityksen asiakkaan 3 pääkontaktin kanssa. Wakaru loi tarpeiden pohjalta dokumenttipohjat, projektimallin esityksen ja kuvauksen. Yhdessä valittiin 5-6 avainhenkilöä työstämään nopeasti Wakarun luonnoksen pohjalta asiakkaan IT-ympäristöön sopiva ketteryyden salliva pienistä muutoksista suuriin projekteihin skaalautuva projektimalli. Pienen ydinryhmän malli käytiin seuraavaksi läpi suuremmalla yleisöllä ja kommentit ja kehitysideat kerättiin suoraan uuteen malliin. Lopuksi uusi syntynyt malli koulutettiin ja harjoiteltiin. Kaikkeen tähän meni tehollista työaikaa 2,5päivää.

Palaute:
Asiakas oli erittäin tyytyväinen uuteen malliin ja syntyneeseen uuteen projektiportfoliomalliin: työrauha syntyi ja johtaminen selkeni. Suuriin projekteihin saatiin liiketoiminta osallistumaan paremmin

Konsultti:
Pekka Järveläinen, Senior consultant, Wakaru, pekka.jarvelainen@wakaru.fi, twitter: @PekkaJiijii
Asiakkaan kontakti: Jussi Kivinen ja Kirsi Vikström, TAMK, tietohallinto

Suosittelija:

Jussi Kivinen on TAMK:n IT-päällikkö ja vastasi projektissa projektimallin kehittämisestä ja jalkautuksesta asiakkaan osalta.

Jussi Kivinen

Pinterest
Referenssin infoboxi
Wakaru Oy  logo

Tiedot

Tilaaja: TAMK
Ajankohta: 2014
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Pekka Järveläinen

Lisätietoja

Yritysprofiili Wakaru kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Projektinhallinta
Tietohallinto

Erikoisosaaminen

It-infra loppukäyttäjäpalvelut
It-infrapalvelut
It-omaisuuden hallinta
Ketterät menetelmät
Laadunvarmistus
Ohjelmistokehitys
Palvelin- ja kapasiteettipalvelut
Tietoliikennepalvelut

Toimialakokemus

IT
Julkishallinto
Koulutusala

Teknologia

Linux
Windows

Tarjonnan tyyppi

Johtamistyö
Konsultointi
Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin Wakaru kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Wakaru - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Wakaru - Muita referenssejä

Wakaru - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia