Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Case: Puolustusvoimat

ReferenssiToimiva langaton verkko mahdollistaa digitaalisen kasarmin

Kasarmit digitalisoituvat kovaa vauhtia, mikä edellyttää myös toimivaa verkkoyhteyttä. Puolustusvoimien Asevelvollisten informaatiopalvelut -projekti vie verkkoon esimerkiksi varusmiesten viikko-ohjelman, joka on tähän saakka löytynyt paperisena varuskunnan ilmoitustaululta. Myös lomahakemuksen voi tehdä verkossa samoin kuin häviämisilmoituksen varusteista.

Varuskunnissa on aiemmin varusmiesten käytössä ollut erilaisia ratkaisuja nettiyhteyksien osalta. Kun varusmiesten palvelut viedään verkkoon, tulee luonnollisesti myös digitaalisen infran olla kunnossa ja maksutta varusmiesten käytettävissä. Telian ja Cygaten toimittama WLAN-yhteys vastaa tähän tarpeeseen.

WLAN-yhteyden parissa on tällä hetkellä 15 varuskuntaa, joita tulee yhteyksien piiriin lisää sitä mukaa, kun sopimukset tähänastisten, varuskuntakohtaisten ratkaisujen osalta päättyvät. Kaikki WLAN-yhteyden piirissä olevat varuskunnat on verkotettu yhteen, jolloin varusmiehet ja henkilökunta voivat kirjautua verkkoon samoilla tunnuksilla varuskunnasta riippumatta. Käyttäjähallinta toimii keskitetysti. Kapasiteetissa on otettu huomioon suuri käyttäjämäärä, ja Telian konesalista löytyvä keskitetty palomuuripalvelu varmistaa tietoturvallisen surffailun.

"WLAN-ratkaisu on kahden toimittajan, Telian sekä Cygaten saumaton kokonaisuus", kertoo projektipäällikkö Pasi Mäkinen, joka vastaa Cygatella turvallisuusviranomaisten projekteista. "Cygate toimii tässä ratkaisussa asiakkaan palvelukeskuksena, ja asiakkuudesta vastaa kaksi palvelupäällikköä, toinen Telialta ja toinen Cygatelta. Siinä missä Telia toteuttaa varsinaisen runkoverkkoratkaisun sekä palomuuripalvelut, Cygaten vastuulla on langaton lähiverkko varuskunnissa ja verkon valvontapalvelut", Mäkinen jatkaa.

Sotilaskodeista löytyy palvelun piirissä olevista varuskunnista vierasverkko kaikille vierailijoille. Varusmiesten käytössä langaton verkko on tupien lisäksi kaikissa paikoissa, joissa he viettävät vapaa-aikaansa. Verkko löytyy myös luokista sekä auditorioista.

Nykyaikaisessa varusmiespalveluksessa tarvitaan digitaalisia ratkaisuja siinä missä muuallakin yhteiskunnassa. Varusmiehille tarjottavien digitaalisten palveluiden lisäksi esimerkiksi somesta löytyy tarvittaessa vertaistukea, ja WLAN mahdollistaa tarpeellisen yhteyden ulkomaailmaan palveluksen aikana. Sopeutuminen varusmieselämään helpottuu, kun läheiset ja vertaistuki ovat toimivan ja maksuttoman verkkoyhteyden takana.

Haaste:
Puolustusvoimien projekti digitalisoi kasarmeja, mutta palveluksessa olevien verkkoyhteydet perustuivat varuskuntakohtaisiin ratkaisuihin.

Ratkaisu:
Telian WLAN-yhteys verkottaa 15 palvelun piirissä olevaa varuskuntaa yhteen tarjoten varusmiehille maksuttomat yhteydet ulkomaailmaan sekä varusmiehille tarjottaviin digitaalisiin palveluihin. Saumattomasta ja tietoturvallisesta kokonaisuudesta vastaavat Telia ja Cygate.

Hyödyt:
Varusmiehet pääsevät tekemään sähköisesti muun muassa lomahakemuksia sekä varusteiden häviämisilmoituksia. Vierailijat voivat hyödyntää vierasverkkoa, ja varusmiehet voivat käyttää maksutonta verkkoyhteyttä vapaa-ajallaan pitääkseen yhteyttä läheisiinsä sekä hyödyntääkseen tarvittaessa vertaistukea somessa. Verkkotunnukset ovat samat kaikissa palvelun piiriin kuuluvissa varuskunnissa, ja kapasiteetissa on huomioitu suuri käyttäjämäärä.

Lisätietoja:
sales@cygate.fi

Pinterest
Referenssin infoboxi
Telia Cygate Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Puolustusvoimat

Lisätietoja

Yritysprofiili Telia Cygate kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Tietoliikennepalvelut
Tietoturva

Toimialakokemus

Julkishallinto

Omat tagit

WLAN
Valvonta
Digitalisaatio

Siirry yrityksen profiiliin Telia Cygate kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Telia Cygate - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Telia Cygate - Muita referenssejä

Telia Cygate - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia