Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Black Friday avaa joulusesongin – onko myymäläsi valmis?

BloggausKaupan alan tärkein myyntisesonki on alkamassa. Joulumyynnin merkitys on yrittäjälle huomattava, sillä joulun aikaan tehdään jopa kolmannes vuoden liikevaihdosta. Oletko valmis takomaan tulosta? Lue tästä vinkit, miten saat parhaan tehon irti joulusesongista.

Yleinen tulkinta nykyään on, että joulumyynti alkaa Black Fridaysta. Meillä kaupan alan ohjelmistojen kanssa toimivilla tietyllä tapaa vuosi kulminoituu myös joulumyyntiin. Perustehtävämme on omalla osaamisellamme auttaa teitä onnistumaan vuoden tärkeimmällä hetkellä. Kokosimme yhteen ajatuksia alan trendeistä yleisesti sekä siitä, miten näemme toimivien ohjelmistojen roolin osana kuuminta sesonkia.

Varmista sesonkimyynnin sujuvuus

Kaupan alalla kaikki lähtee perustiedoista. Puutteelliset perustiedot järjestelmissä aiheuttavat lisätöitä tullessaan esille maksun hetkellä. Varmista, että vuoden hiljaisina aikoina järjestelmäsi perustiedot, kuten tuote- ja hintatiedot on laitettu iskuun ja kaikki on kunnossa joulusesonkiin tultaessa. Jokainen kassalla ean-koodista tunnistumaton tai myyntihinnaton tuote aiheuttaa helposti jonoutumista, jonka vuoksi kauppaa jää pahimmillaan tekemättä.

Tarkista myös laitteiden toimivuus ja mieti Plan B sen varalle, jos kaikki ei joku hetki toimisikaan. Jos esimerkiksi kiinteä verkkoyhteys on alhaalla, niin mobiili varayhteys voi pelastaa tilanteen.

Joulusesonkina myös yleisesti hyödynnetään paljon kausityövoimaa. Muistathan perehdyttää kausityöntekijäsi niin järjestelmän käyttöön kuin muihinkin keskeisiin toimintoihin. Kun käytössä on simppeli järjestelmä, käytön perehdyttäminen käy käden käänteessä.

Täydennä joulusesongin varasto tiedolla

Kun ostosi ja myyntisi ovat järjestelmässä oikea-aikaisesti tehtynä, niin tiedät käytännössä reaaliajassa myyntilukusi, varastosaldosi ja varaston arvon sekä seuraavan täydennyksen arvioidun ajankohdan.

 

Osaltaan onnistunut myynti saavutetaan tehokkaalla ostamisella, jolla varmistetaan, että tuotetta on hankittu mahdollisimman oikea määrä mahdollisimman oikeaan hintaan ja mahdollisimman oikeaan aikaan.

Monella toimialalla ostot tehdään puolikin vuotta ennen sesonkia. Saatko ostopäätöksiä tehdessäsi järjestelmästäsi riittävät tiedot siitä, että miten edellinen sesonkisi meni? Luotettava perusraportointi on yrittäjän selkänoja siihen, että ostot ja täydennykset tehdään aiempaa ymmärtäen.

Ostoautomatiikkaa hyödyntämällä voit puolestaan perustaa täydennystilaukset toteutuneeseen menekkitietoon.

Ole siellä missä asiakkaasi ovat

Joku sanoi tätä kirjoittavalle vuosia sitten, että enää ei riitä, että avaa ovet ja odottaa, että tavara huuhtoutuu ulos. Totta, sanoisin. Kuluttajista on tullut vaativia ja he haluavat asioida siinä kanavassa, joka on heille luontaisin.

Monelle milleniaalille verkko-ostokset ovat jo ensisijainen tapa tehdä ostoksia. Millainen sinun asiakaskuntasi on ja oletko parhaimmillasi siellä, missä asiakkaasi odottavat sinun sitä olevan?

Hyvin toisiinsa liitetyt kivijalka- ja verkkokauppa toimivat saumattomasti yhteen ja esimerkiksi tuote- ja saldotiedot päivittyvät lähes reaaliaikaisesti.

Muista nykyisiä asiakkaitasi

Muista kertoa joululahjaideoista myös heille, jotka ovat jo asiakkaitasi. Houkuttele asiakkaita myymälään lähettämällä aktiivisesti kohdennettuja asiakasviestejä asiakasrekisterillesi. Kun sisältö on kiinnostavaa ja vastaanottajalle ajankohtaista, sitä ei pidetä roskapostina, vaan erinomaisena palveluna. Valtaosa työikäisistä ihmisistä miettii tähän aikaan vuodesta lahjoja puolisolle, lapsille, vanhemmille, kavereille, lemmikkieläimille ja ties kenelle – siellä siis käytännössä odotetaan jo lahjavinkkejäsi! Muista tarjota myös lahjakortteja pukinkonttiin.

Älä unohda pyytää uusilta asiakkailta yhteystietoja asiakasrekisteriin, jotta voit hyödyntää niitä myös jatkossa!

Tarjoa erinomaista palvelua nykyisille asiakkaillesi hyödyntämällä asiakasrekisterissäsi olevia tietoja. Tarkastele aiempia ostoja ja tee lahjaehdotuksia ostohistorian perusteella.

Keskity siihen minkä osaat

Panosta houkuttelevan näyteikkunan lisäksi myymälän visuaalisuuteen ja fiilikseen verkkokauppaa unohtamatta. Tuotteiden inspiroivat esillepanot, miellyttävä musiikki ja valaistus sekä myyjien hyväntuulisuus ja palvelualttius luovat elämyksellisen ostoympäristön, jossa on mukava tehdä ostoksia. 

Jos myymälä ruuhkautuu ja asiakkaat joutuvat hetkisen odottamaan, voit saada vau-efektin aikaan tarjoamalla liikkeessäsi esimerkiksi joulupipareita ja glögiä. Tyytyväinen asiakas ostaa enemmän, joten pienetkin asiointiin positiivisella tavalla vaikuttavat asiat kannattaa huomioida.

Sinä voit keskittyä siihen, minkä parhaiten osaat, eli myymiseen. Me täällä Tehdenillä keskitymme siihen, että ratkaisumme olisi entistäkin valmiimpi täyttämään sinun ja asiakkaidesi tarpeet tänä sesonkina.

Olivatko nämä jo tuttuja juttuja? Haluaisitko vielä lisää vinkkejä, miten saada paras teho irti joulusesongin myynnistä? Kurkkaa myös blogitekstimme alennusten hyödyntämisestä.

Pinterest
Tehden Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Tehden kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Myynti

Toimialakokemus

Kauppa

Omat tagit

myynnin tehostaminen
verkkokauppa
sesonkimyynti

Siirry yrityksen profiiliin Tehden kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Tehden - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Tehden - Muita referenssejä

Tehden - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia