Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Bisnesosaamista softayrityksille

BloggausSuomessa elää tiukassa ajatus siitä, että suomalaiset ovat insinöörikansaa, joka osaa kyllä puurtaa tekniset speksit kuntoon ohjelmistossa kuin ohjelmistossa, mutta kehitettyjä tuotteita ei osata markkinoida eikä myydä.

”Tämä pitää paikkansa vain osittain. Olen kyllä kouluttanut tuotepäälliköitä, jotka eivät hallitse tuotettaan liiketoiminnan näkökulmasta. Monissa yrityksissä tämä johtuu siitä, että ohjelmistotuotepäällikön rooli keskittyy enemmän tekniseen tuotehallintaan. Liiketoimintaosaamista ei edes odoteta silloin tuotepäälliköltä. Tämä ei kuitenkaan ole ongelma vain Suomessa vaan olen törmännyt samaan ilmiöön yhtälailla muissa Euroopan maissa“, kertoo Hans-Bernd Kittlaus, jolla on pitkä ura kansainvälisissä ohjelmistoteknologiayhtiöissä. Nykyään Kittlaus toimii ohjelmistotuotehallinnan kouluttajana, asiantuntijana ja tieteellisenä neuvonantajana ympäri Eurooppaa ja on päässyt tutustumaan läheisesti eri maiden ohjelmistoyritysten toimintaan.

Ohjelmistotuotteiden liiketoimintaosaaminen ympäri Eurooppaa on Kittlausin mielestä hyvin samanlaista. Liiketoimintaosaamisen tuomisen osaksi ohjelmistotuotepäälliköiden toimenkuvaa hän kokee tärkeäksi ja hän vetää Software Product Management -koulutuksia myös Suomessa – tänä keväänä tosin etänä.

”En pidä yleistyksistä kansallisella tasolla, mutta jos jotain Suomelle spesifiä piirrettä halutaan nostaa esiin, sanoisin, että suomalaiset softayritykset sekä tuotepäälliköt ovat lähtökohtaisesti hyvin kansainvälisesti suuntautuneita. Tuotteita on osattu lähteä kehittämään alusta lähtien kansainvälisille markkinoille ja kaikki puhuvat loistavaa englantia. Minua varoiteltiin suomalaisten sulkeutuneisuudesta, kun aloitin ensimmäiset koulutukset Suomessa lähes kymmenen vuotta sitten, mutta todellisuus on ollut täysin toinen”, Kittlaus selventää kokemuksiaan Suomessa pidetyistä koulutuksista.

Teksti: Tiina Riutta

Pinterest
TIVIA ry logo

Lisätietoja

Yritysprofiili TIVIA ry kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Ohjelmistokehitys

Siirry yrityksen profiiliin TIVIA ry kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

TIVIA ry - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

TIVIA ry - Muita referenssejä

TIVIA ry - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia