Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Aveso esittelee IFS-ominaisuuksia – IFS Remote Assistance

VideoOnko IFS Remote Assistance kenttähuollon tulevaisuus?

Kenttähuollossa ei ole ennenkuulumatonta, että vastaan tulee haasteita, joissa tarvitaan apua oikeiden varasosien selvittämiseksi, neuvoja kokeneemmalta teknikolta asennuksen suorittamiseen tai kouluttaa henkilöstöä ilman fyysistä läsnäoloa; IFS Cloud -järjestelmästä löytyy näihin ratkaisu.

IFS Cloud -järjestelmä pitää sisällään laajasti moderneja ominaisuuksia ja toiminnallisuuksia, joista yksi on erityisesti huollossa- ja kunnossapidossa käytettävä IFS etätukitoiminnallisuus (Remote Assistance), joka mahdollistaa lisätyn todellisuuden käytön osana interaktiivista etätukea. Etätukitoiminnallisuus on erityisen tehokas ratkaisu yrityksille, jotka tarjoavat asiakkailleen huolto- ja kunnossapito palveluita, ja tavoittelevat korkeaa asiakastyytyväisyyttä palveluissaan. Monelle palvelukeskeiselle yritykselle toiminnallisuus mahdollistaa liiketoimintamallin palvelullistamisen seuraavalle tasolle.

Etätukitoiminnallisuus on IFS Cloud -järjestelmään täysin integroitu ratkaisu, joka toimii työpöytäsovelluksen lisäksi myös mobiililaitteilla. Toiminnallisuuden avulla voit helposti yhdistää teknikot tai asiakkaasi videopuhelun välityksellä missä ja koska vain soittamalla ERP:stä löytyvän kontaktilistan henkilöille tai valmiiksi määritellyille asiantuntijaryhmille. Työtehtävien tiedot välittyvät suoraan vastaanottajalle saapuvissa puheluissa. Kun puhelu on yhdistetty halutuiden henkilöiden välillä, avun saanti ja antaminen on helppoa näyttämällä tai osoittamalla ongelmaa. Puhelun aikana voit ottaa tapahtumasta kuvia, jakaa kuvia ja dokumentteja, zoomata kuvaa, tallentaa videon ja kommentoida. Puheluiden lokitiedot jäävät järjestelmään ja videopuhelut ovat katsottavissa seuraavat 60 päivää.

Katso alkuperäinen julkaisu Aveson sivuilta.

Tutustu lisää IFS Cloud -järjestelmän Aveson sivuilta.

Pinterest
Aveso Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Aveso kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Lisätty todellisuus ja VR

Toimialakokemus

Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Prosessiteollisuus
Raaka-aineet ja energia
Telekommunikaatio
Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

IFS Cloud
IFS ERP
IFS Remote Assistance
IFS etätuki

Siirry yrityksen profiiliin Aveso kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Aveso - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Aveso - Muita referenssejä

Aveso - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia