Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Avaimet saumattomaan markkinoinnin ja johdon yhteistyöhön

BloggausJotta markkinointi saadaan tukemaan liiketoimintaa aidosti ja mitattavasti, tulee johdon ja markkinoinnin välinen yhteistyö olla sujuvaa. Tässä vinkkini jouhevaan yhteistyöhön:

Aloita markkinoinnin tavoitteiden kirkastamisesta

Epäselvät tavoitteet on markkinointipäällikön perisynti. Liian usein markkinoinnin tavoitteeksi asetetaan esimerkiksi verkkosivuston kävijämäärän kasvattaminen tai uusien myyntiliidien generointi. Molemmat tavoitteet ovat sinällään relevantteja markkinoinnin tavoitteita, mutta näihin perustuvan markkinointisuunnitelman laatiminen ja onnistumisen seuranta on vaikeaa.

Jos markkinointi asettaa tavoitteensa tyhjiössä, ne jäävät irrallisiksi liiketoiminnan tavoitteista. Tavoitteet ohjaavat tekemistä ja ilman liiketoimintalähtöisiä tavoitteita liiketoimintalähtöisen markkinoinnin tekeminen on käytännössä mahdotonta.

Blogin kuvituskuva

SMART-kaava on loistava työkalu konkreettisten ja liiketoimintalähtöisten markkinoinnin tavoitteiden asetantaan. SMART-kaavan nimi tulee sanayhdistelmästä:

  • Specific eli tarkka
  • Measurable eli mitattava
  • Attainable eli saavutettava
  • Relevant eli merkityksellinen
  • Timely eli aikaan sidonnainen

Mittaa ja osoita markkinoinnin liiketoimintavaikutus

Markkinoinnin liiketoimintavaikutuksen osoittaminen on paras tapa kehittää markkinoinnin ja liiketoimintajohdon vuoropuhelua. Liiketoiminta ymmärtää numeroita – sinun tehtäväsi markkinointipäällikkönä on muuttaa myös markkinointi liiketoiminnan luvuiksi.

Mittariston rakentamisessa on parasta edetä pala kerrallaan. Ota työkaluksi alla oleva markkinoinnin mittaamisen viitekehyksemme. 

Markkinoinnin menestysmittaristo jakautuu karkeasti kolmeen kategoriaan. Näistä kolmesta kategoriasta liiketoimintajohto on ensisijaisesti kiinnostunut liiketoimintavaikutusta kuvaavista mittareista. Älä siis hukuta markkinoinnin liiketoimintavaikutusta mittariähkyyn, vaan valitse rohkeasti vain liiketoimintavaikutusta kuvaavat mittarit keskustelun tueksi liiketoiminnan kanssa.

Lue lisää B2B-markkinoinnin mittaamisesta blogistamme.

Pinterest
Mavenfirst logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Mavenfirst kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Myynti

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
IT
Prosessiteollisuus
Raaka-aineet ja energia
Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus

Omat tagit

b2b-markkinointi

Siirry yrityksen profiiliin Mavenfirst kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Mavenfirst - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Mavenfirst - Muita referenssejä

Mavenfirst - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia