Vaativissa taloushallinnon konsultointi- ja asiantuntijatehtävissä toiminut Sirkku Palmuaro on Efiman uusi CFO ja johtoryhmän jäsen. Hän aloitti tehtävässään 1.3.2021. 

Efiman kertoo julkaisemassaan tiedotteessa, että yrityksen yli kymmenvuotinen kasvutarina on saavuttanut vaiheen, jossa pienestä startupista on kovaa vauhtia kasvamassa keskisuuri yritys ja kansainvälinen konserni. Kasvu asettaa Efiman taloushallinnolle uusia vaatimuksia, joihin Palmuaro vastaa innolla ja kokemuksensa tuomalla varmuudella.

Palmuaro on toiminut läpi uransa talousasiantuntijan ja -konsultin tehtävissä, muun muassa PwC:llä ja McKinseyllä, asiakkainaan suomalaiset pörssiyhtiöt sekä pääomasijoittajat. Viimeksi hän toimi Finanssivalvonnan pääomamarkkinavalvonnassa johtavana IFRS-asiantuntijana. Lisäksi hän on toiminut yrittäjänä, kouluttajana ja kirjailijana. 

Efiman toimitusjohtaja Tero Salminen iloitsee saadessaan Palmuaron vahvistamaan kasvuyrityksen taloushallintoa ja viemään sen kasvun edellyttämälle uudelle tasolle:

”Sirkulla on takanaan yli 20 vuoden kokemus taloushallinnon asiantuntijatehtävistä organisaatioissa, joissa on maailmanluokan käytänteet ja pitkälle kehittyneet prosessit. Sirkku tuo meille tarvitsemaamme näkemystä siitä, miten taloushallintoamme johdetaan laadukkaasti ja organisoidusti kasvaessamme keskisuuresta suureksi organisaatioksi, jolla on konsernirakenne ja globaalia liiketoimintaa”, hän sanoo.

Sirkulla on takanaan yli 20 vuoden kokemus taloushallinnon asiantuntijatehtävistä organisaatioissa, joissa on maailmanluokan käytänteet ja pitkälle kehittyneet prosessit.”

Efimalla uuden talousjohtajan rekrytointiin suhtauduttiin kunnianhimoisesti.

”Etsiessämme osaaville talousammattilaisillemme esihenkilöä, rima asetettiin syystäkin korkealle. Nyt kun remmiin saatiin yksi Suomen johtavista talousasiantuntijoista, voidaan sanoa, että onnistuimme tehtävässämme”, Salminen kertoo. 

Palmuarolle Efiman kasvutarinaan osalliseksi pääseminen oli toivottu askel kokeneen talousammattilaisen työuralla. 

”Aika oli minulle kypsä siirtyä pörssiyhtiöiden maailmasta takaisin tekemisen pariin – ja kasvuyritysympäristö antaa siihen mitä parhaimman mahdollisuuden”, hän taustoittaa ja kertoo ihastuneensa Efimassa mahtavaan tekemisen meininkiin sekä moderniin ja avoimeen johtamisen kulttuuriin. 

Hän kertoo ottavansa innolla vastaan myös Efiman kasvuun liittyvät johtamishaasteet: 

”Efima on hieno kasvutarina, mutta ripeä kasvu tuo aina mukanaan myös haasteita. Uskon, että pystyn kokemukseni kautta tuomaan Efiman liiketoimintaan ja taloushallintoon parhaita käytäntöjä laatuun, tehokkuuteen ja tiedolla johtamiseen liittyen. Efiman kaltaisessa taloushallinnon asiantuntijaorganisaatiossa minulla on onneksi ympärilläni kymmeniä asiantuntevia kollegoita tämänkin yhteisen tavoitteen eteenpäin viemiseen.”

Vapaa-ajallaan Palmuaro toimii joogaopettajana ja tunnistaa suhtautuvansa myös harrastukseensa samalla kunnianhimolla kuin asiantuntijatyöhönsä. 

”Niin talousammattilaisena kuin joogaopettajanakin minua vie eteenpäin palo palvella asiakkaitani asiantuntevasti. Joogaohjaaminen edellyttää opettelua, analyyttisyyttä ja faktojen ymmärtämistä aivan kuten asiantuntijatyökin.”

 

Efiman Ite wiki -profiili
Efiman verkkosivut

Kuva: Efima