Digimarkkinointiin ja sisällöntuotantoon erikoistunut Viestintäliiga ja verkkopalveluita rakentava Whitestone ovat nyt Louhos Digital. Brändiuudistus on jatkumoa alkuvuoden yrityskaupalle, jossa Viestintäliiga osti Whitestonen liiketoiminnan. 

– Olemme vahvasti digitaaliseen maailmaan keskittyvä yritys. Pystymme rakentamaan asiakkaidemme koko digitaalisen presenssin alkaen yrityksen nimestä ja visuaalisesta ilmeestä ja päättyen vaativankin verkkopalvelun kehitykseen, toimitusjohtaja Iiro Junnila kertoo.

Louhos Digitalilta löytyy erityisesti verkkokaupparatkaisujen osaamista. Junnilan mukaan vahva backendin hallitseminen tuo selvää etua moniin kilpaileviin mainos- ja digitoimistoihin nähden. Sisällöntuotantoa tehdään niin teksti-, kuva- kuin videomuodossa. Junnila painottaa, että myös teknisen ja datalähtöisen digimarkkinoinnin osaaminen on yrityksessä korkealla tasolla.

– Nykypäivänä ihmiset on pystyttävä tavoittamaan oikeanlaisilla, erottuvilla viesteillä ja digitaaliset myyntiputket tulee rakentaa kohderyhmälähtöisesti. Kun digimarkkinoinnin osaamisemme yhdistetään verkkopalvelun kehitykseen, koko digimyyntiputkesta tulee saumaton.

Ihmiset on pystyttävä tavoittamaan oikeanlaisilla, erottuvilla viesteillä ja digitaaliset myyntiputket tulee rakentaa kohderyhmälähtöisesti.”

Tähän viitataan myös uudessa nimessä.

– Digiputkien avulla autamme asiakkaitamme louhimaan verkosta liidejä ja kauppoja. Asiakkaan verkkopalvelua taas voisi verrata louhokseen, joka on koko toiminnan ydin, Junnila selventää. 

Taustalla yhteistä taivalta

Omassa blogissaan yritykset ovat kuvailleet tammikuista kauppaa “digi-ihanaksi liitoksi”, sillä yhteistä historiaa löytyy entuudestaan. Viestintäliiga sai alkunsa vuonna 2016, kun Whitestonella copywriterina työskennelleen Juhani Koskisen pöydälle alkoi kerääntyä enemmän töitä kuin hän ehti tehdä. Lopulta Whitestonen toimitusjohtaja Tuomas Haanpää ehdotti Koskiselle oman yrityksen perustamista.

– Sen jälkeen Juhani kokosi tiimin ympärilleen. Meidän kahden lisäksi Viestintäliigan perustajajäseninä olivat Osku Valtonen ja Petteri Poukka yhdessä Seppo-koiransa kanssa. Yrityskauppaa edeltävinä vuosina teimme Whitestonen kanssa paljon yhteistyötä.

Junnila naurahtaa, että kaupan myötä ympyrä viimein sulkeutui, vaikka lopputuloksena pikkuveli ostikin isoveljen. Kasvutavoitteet asetettiin heti alkuvuodesta korkealle, mutta jo reilun kuukauden päästä korona iski kapuloita rattaisiin. Nyt Junnila uskoo pahimman notkahduksen olevan takanapäin.

– Katsomme tulevaisuuteen vahvalla uskolla ja tämäkin vuosi jää haasteistaan huolimatta plusmerkkiseksi. Syksyllä saimme myös rekrytoitua lisää väkeä.

 

Iiro Junnila toimii Louhos Digitalin toimitusjohtajana. Alkuvuodesta yrityksessä aletaan työskennellä myös yksinäisyyden kitkemiseksi.

 

Neljä vuotta sitten Turun Sanomien toimittaja kysyi Junnilalta, miltä näyttää 10-vuotissyntymäpäiviään juhliva Viestintäliiga. Junnila kertoo, että sen tarkemmin pohtimatta hän vastasi yrityksen työllistävän silloin 50 henkeä ja tekevän 10 miljoonan euron liikevaihdon. Tavoite on edelleen sama, joskin yhden vuoden lisäajalla.

Visiona on 10 miljoonan liikevaihto vuonna 2027. Tulevina vuosina olisi tarkoitus kasvaa noin 30 prosenttia vuodessa, hän sanoo.

Enemmän yhteisöllisyyttä

Miljoonien liikevaihto on vain yksi yrityksen tulevaisuuden tavoitteista. Junnila puhuu mielellään myös Louhos Digitalin yhteiseen hyvään liittyvistä pyrkimyksistä. Hän kertoo, että yrityksessä pohdittiin kesällä paljon sitä, millä keinoilla vastuullisuutta voitaisiin lisätä. Lopulta vastaus löytyi tarkastelemalla omia arvoja, joissa korostuu yhteisöllisyys. 

Toimintamme perustuu asiakkaan tukemiseen ja auttamiseen. Roolistamme riippumatta haluamme hoitaa oman tonttimme aina mahdollisimman hyvin, Junnila taustoittaa.

Pyrimme lisäämään työelämän yhteisöllisyyttä, mutta sen lisäksi haluamme olla mukana poistamassa lasten ja vanhusten kokemaa yksinäisyyttä.”

Vuodenvaihteen jälkeen yritys on hyökkäämässä kovilla panoksilla yksinäisyyttä vastaan.

–  Pyrimme lisäämään työelämän yhteisöllisyyttä, mutta sen lisäksi haluamme olla mukana poistamassa lasten ja vanhusten kokemaa yksinäisyyttä. Tämä tavoite tulee näkymään vahvasti arjen tekemisessämme ja kannustamme kaikkia ihmisiä liittymään mukaan missioon.

Tästä hyvänä esimerkkinä toimii marraskuussa lanseerattu Tykkää turkulaisesta! -kampanja, jonka tavoitteena on, ettei Turussa olisi yhtään yksinäistä ihmistä vuonna 2030. Louhos Digital toimii yhtenä pääyhteistyökumppaneista vastaten kampanjan verkkosivujen sekä visuaalisen ilmeen rakentamisesta.

– Yhteisöllisyyttä edistäviä tempauksia on luvassa lisää ensi vuoden alussa, Junnila lupaa.

 

Kuvat: Louhos Digital

 

Louhos Digitalin Ite wiki -profiili

Louhos Digitalin verkkosivut