Joukko teknologia-alan yrityksiä ja muita yhteiskunnallisia toimijoita ovat aloittaneet vapaaehtoisvoimin Kaikille kone -kampanjan, jonka tarkoituksena on jakaa vähävaraisille opiskelijoille tietokoneita. Kampanjassa kerätään yrityksiltä hyväkuntoisia kannettavia, jotka eivät enää ole riittävän tehokkaita yrityskäyttöön, mutta vastaavat hyvin opiskelijan tai koululaisen tarpeisiin. Toistaiseksi tempauksen avulla on hankittu koululaisille jo 2813 konetta.

Lahjoituksilla tuetaan digitaalista tasa-arvoa kouluissa. Opetushallituksen selvityksen mukaan keväällä 2020 noin 10 000 koululaiselta puuttui yhä tietokone, mikä vaikeuttaa huomattavasti opiskelua. Digitaidot ovat tulleet keskeiseksi osaksi koulunkäyntiä jo alaluokilta alkaen.

Opetushallituksen selvityksen mukaan keväällä 2020 noin 10 000 koululaiselta puuttui yhä tietokone, mikä vaikeuttaa huomattavasti opiskelua.

”Tietokoneita käytetään kouluissa entistä enemmän tiedonhakuun, tehtävien tekoon ja verkkokurssien suorittamiseen sekä yhteydenpitoon opettajien ja opiskelukavereiden kesken. Digitaidot ovat mukana opetuksessa jo alimmilla luokka-asteilla. Olemme mielissämme, että saamme erityisesti näinä aikoina olla mukana parantamassa niiden koululaisten tietoteknisiä valmiuksia, jotka eniten apua tarvitsevat”, Postin paketti- ja verkkokauppa-liiketoimintaryhmän johtaja Arttu Hollmérus kommentoi.

Koneet kierrätykseen

Kampanja tukee vähävaraisten opiskelijoiden lisäksi myös kiertotaloutta ja kestävää kehitystä. Käyttökelpoisten tietokoneiden kierrättäminen säästää luonnonvaroja, ja lahjoituskampanja tekee kierrätyksen yrityksille helpoksi. Myös tietoturvasta pidetään huolta, sillä 3 Step IT Oy varmistaa lahjoituskoneiden tietojen tuhoamisen asianmukaisesti. 

“Noudettaessa laitteet lahjoittajalta, käynnistyy auditoitu prosessimme, jossa tuhoamme laitteista kaiken tiedon lopullisesti ja poistamme mahdolliset ulkoiset tunnisteet. Yritykset voivat luottaa siihen, ettei organisaatiolle arvokasta tietoa jää kenenkään saatavaksi”, vakuuttaa 3 Step IT:n toimitusjohtaja Mika Enberg.

Kampanjatiimi haastaa yrityksiä toimimaan vastuullisesti liittymällä mukaan lahjoitustalkoisiin. Näkyvyyttä haetaan hyväntekeväisyyskonsertilla.

“Monet yritykset etsivät yhä sopivaa tapaa osoittaa sosiaalista vastuunkantoaan. Olemme kampanjatiimissä hyvin motivoituneita kampanjastamme, jolla keräämme yrityksistä poistettavia, mutta hyväkuntoisia kannettavia tietokoneita uusiokäyttöön vähävaraisille opiskelijoille. Starttaamme adventinajan tasan kuukausi ennen joulua järjestämällä Kasmirin hyväntekeväisyyskonsertin”, kertoo toimitusjohtaja Petri Laakso Avalonilta.

“Monet yritykset etsivät yhä sopivaa tapaa osoittaa sosiaalista vastuunkantoaan.”

Kasmir esiintyy yhteistyössä Radio Novan kanssa järjestetyssä varainhankintakonsertissa tiistaina 24.11. klo 20 alkaen. Koronatilanteesta johtuen konsertti esitetään striimattuna ja se on katsojille maksuton, mutta konserttiin voi ostaa Tiketin kautta kannatuslipun, jonka tuotot menevät lahjoitettavien koneiden hankkimiseen. 

“On tärkeää, että potentiaalilla ja lahjakkuudella on tasa-arvoinen mahdollisuus tulla löydetyksi. Mielestäni tietokoneet mahdollistavat tätä todella paljon”, konsertin tähti Kasmir kommentoi. 

Tänä syksynä kampanjatiimissä ovat mukana DB Schenker, Avalon, 3stepIT, Posti, Bauer Media ja Kotimaanapu. Lisäksi Tukikummit-säätiö, Opetushallitus ja Kuntaliitto tukevat kampanjaa. Tavoitteeksi vuonna 2020 on asetettu 5000 lahjoituskoneen hankkiminen ja toimittaminen niitä tarvitseville.

Lue lisää tiedotteesta

 

Kuvalähde: Kaikille kone -kampanjan mediapankki