Koronapandemia on pistänyt perinteisen urheilun polvilleen. Lähes kaikki kilpaurheilu NHL:stä olympialaisiin on peruttu tai siirretty hamaan tulevaisuuteen. Maailmalla jylläävästä viruksesta huolimatta e-urheilu eli videopelien kilpapelaaminen kuitenkin pyörii edelleen, ja on saanut poikkeusoloista yllättävää nostetta.

Videopelien striimausalusta Twitchin katsojamäärät ovat nousseet nopeasti pandemian aikana. Twitchissä katsottujen tuntien määrä on noussut 17 prosenttia ja striimattujen pelituntien määrä 21 prosenttia, kertoo Newsweek

Twitch on palvelu, jossa kuka tahansa voi striimata pelaamistaan ja katsella toisten pelejä. Koteihin jumittuneet ihmiset epäilemättä pelaavat entistä enemmän, mutta katsovat myös entistä enemmän kilpailullista e-urheilua. 

Koteihin jumittuneet ihmiset epäilemättä pelaavat entistä enemmän, mutta katsovat myös entistä enemmän kilpailullista e-urheilua. 

Suosittuja e-urheilupelejä ovat muun muassa Counter Strike: Global Offensive, Overwatch, DOTA 2, League of Legends, Rocket League, NHL, FIFA, Starcraft, Call of Duty ja Rainbow Six Siege. 

Yksi suosituista e-urheilupeleistä on Rocket League, jossa pelataan jalkapalloa autoilla.

Koronaviruksen takia suurimpia e-urheilutapahtumia kuten Activision-Blizzardin Overwatch League on jouduttu perumaan, sillä ne on tavallisesti järjestetty yleisötapahtumina. Kilpaileminen onnistuu kuitenkin myös etänä, Time-lehti kertoo. Esimerkiksi Overwatch League ja League of Legends -e-urheilukilpailut ovat jo täydessä tohinassa etäyhteydellä. Haasteita etäkilpailujen järjestämisessä on, sillä esimerkiksi huijausten valvominen ja kaikille kilpailijoille luotettavan verkkoyhteyden varmistaminen on vaikeampaa. 

Koronatilanne voi olla e-urheiluorganisaatioille hyvä tilaisuus houkutella lajin pariin uusia katsojia, koska penkkiurheilun harrastusmahdollisuudet ovat vähissä. E-urheiluorganisaatio Team Liquid kertoi TIMElle, että sen katsojamäärät olivat maaliskuussa 30 % korkeammat kuin koskaan yrityksen historiassa. Haastatellut alan asiantuntijat suhtautuivat kuitenkin skeptisesti siihen, että uudet katsojat pysyisivät e-urheilun parissa myös koronaviruksen jälkeen. 

Haastatellut alan asiantuntijat suhtautuivat kuitenkin skeptisesti siihen, että uudet katsojat pysyisivät e-urheilun parissa myös koronaviruksen jälkeen.

Myös vedonlyöjät kääntyvät e-urheilutapahtumien puoleen, kun perinteiset vedonlyöntikohteet ovat vähissä. E-urheilu on varsinkin vanhemmille polville vielä vierasta, mutta sen parista löytyy monipuolisesti erilaisia pelejä, joista lyödä vetoa – myös tuttua urheilua, kuten NHL- ja FIFA-pelit. Kotimaisia joukkueitakin pääsee kannustamaan, sillä esimerkiksi Counter-Strike: Global Offensive -räiskintäpelin huipulla kilpailevat suomalaistiimit ENCE ja HAVU. 

 

E-urheilukilpailuja pääsee kokematonkin helposti katsomaan ja ihmettelemään, sillä esimerkiksi Twitch striimaa live-turnauksia ilmaiseksi

 


Lue myös Atari avaa kryptovaluuttakasinon ja Ilmaisia dokumentteja: Netflix jakaa 34 dokumenttia ilmaiseksi YouTubessa.