Suoratoistopalvelu Netflix pyrkii tekemään voitavansa helpottaakseen koronaviruksen aiheuttamaa poikkeustilaa. Palvelu on lisännyt 34 alkuperäistuotantoa olevaa dokumenttiaan ilmaiseksi katsottavaksi Youtubeen, Pocketnow uutisoi.

Netflix on lisännyt ilmaisia dokumentteja katsottavaksi Youtubeen.

Päätös tehtiin yhdysvaltalaisten opettajien pyynnöstä, sillä opettajat pyysivät striimauspalvelulta pääsyä dokumentteihin joita he normaalisti näyttäisivät luokkahuoneissa. Kaikilta etäopetuksessa olevilta oppilailta ei voi edellyttää maksullista Netflix-tilausta, joten tilanne oli lähtökohtaisesti epätasa-arvoinen.

Aiemmin Youtubessa oleviin dokumentteihin pääsivät käsiksi vain opettajat, mutta nyt 34 dokumentin valikoima on ilmaiseksi katsottavissa kaikille.

 

Tarjolla on muun muassa luontodokumentteja. Kuvakaappaus Our Planet – Jungles -dokumentista.

 

Dokumenttien joukossa on muun muassa Our Planet -luontodokumentteja, Babies-sarjan dokumentteja lasten kehityksestä sekä Explained-sarjan dokumentteja erilaisista yhteiskunnallisista teemoista.

Koronavirus on saanut koko maailman rynnistämään suoratoistopalveluihin. Suoratoistopalvelut ovatkin yksi toimiala, jolle koronaviruksesta näyttää olevan pääosin etua.

The Verge kertoo, että esimerkiksi HBO Now -palvelussa elokuvien katseleminen on kasvanut 70 prosenttia ja tv-sarjojen katselu 65 prosenttia. Netflix ei julkista lukuja, mutta raportoi myös kasvusta katselun määrässä.

Striimauksen räjähdysmäinen lisääntyminen on pistänyt internet-infrastruktuurin koville.

Striimauksen räjähdysmäinen lisääntyminen on pistänyt internet-infrastruktuurin koville. Monet suoratoistopalvelut ovat EU:n pyynnöstä suostuneet huonontamaan kuvanlaatuaan Euroopassa, jotta tietoverkkojen siirtonopeus ei kärsisi. Myös YouTube on ilmoittanut alkavansa näyttää videot oletuksella 480p kuvanlaadulla HD-kuvan sijasta. HD-kuvaa voi edelleen katsella, mutta se on itse valittava videoikkunan oikeasta alakulmasta.

Netflixin dokumentteja voi katsoa ilmaiseksi tästä linkistä

 

Alla olevassa upotuksessa Netflixin ytimekäs Explained: The Stock Market -dokumentti siitä, miten osakekauppa toimii.

 

Linkkejä muihin artikkeleihin