Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Teemu Pukki sai vihdoin kasvonsa maailman myydyimpään urheilupeliin

18.12.2019 - Veera Kujansuu - Videopelit

FIFA 20 julkaistiin syyskuun lopussa

Suomen jalkapallomaajoukkueen ihailtu hyökkääjä Teemu Pukki esiintyy vihdoin EA Sportsin suositussa FIFA 20 -konsolipelissä omilla kasvoillaan.

Peliin julkaistun päivityksen jälkeen tarjolla on kasvomallinnukset Norwichin, Aston Villan ja Sheffield Unitedin pelaajille. Nämä seurat nousivat Valioliigaan täksi kaudeksi.

Vuonna 2020 FIFA-sarjan mainoskasvona toimii Real Madridin riveissä pelaava Eden Hazard, joka korvaa kahden edellisen vuoden kasvoina toimineen Cristiano Ronaldon.

Maailman suosituin urheilupeli ja suurin e-urheiluturnaus

FIFA 20 julkaistiin syyskuun lopussa Windows-tietokoneille, Playstation 4:lle, Xbox Onelle ja Nintendo Switchille.

FIFAlla on pitkä historia, sillä sarjan ensimmäinen jalkapallosimulaatio FIFA International Soccer julkaistiin jo vuonna 1993. Kyseessä on maailman eniten myyty urheilupelisarja ja yksi maailman myydyimmistä videopeleistä.

Kyseessä on maailman eniten myyty urheilupelisarja ja yksi maailman myydyimmistä videopeleistä.

FIFAn pelaamisessa on kilpailtu jo vuodesta 2004 alkaen. FIFA ja EA Sports järjestävät vuosittaista e-urheiluturnausta nimeltä FIFA eWorld Cup.

Turnauksen alkukarsintoihin voi osallistua verkossa kuka tahansa, mikä tekee FIFA-turnauksesta maailman suurimman e-urheilupelin. Ennätys pelaajamäärissä nähtiin vuonna 2013, kun huimat 2,5 miljoonaa pelaajaa mitteli taitojaan turnauksessa.

 

EA Sports julkaisee uuden FIFAn joka vuosi.

 

Mikrotransaktioiden tuottavuus nousussa

FIFA on yksi EA Sportsin tärkeimmistä brändeistä. Itse pelin myynti oli viime vuonna kuitenkin vain 14 % yrityksen myyntituloista. Sen sijaan 28 % tuotoista tehtiin erillisellä maksullisella lisäominaisuuksien paketilla nimeltä Ultimate Team, joka on saatavilla suurimmassa osassa EA:n urheilupeleistä.

Ultimate Teamin tuottavuus on noussut vauhdilla, sillä vuonna 2017 se oli 16 prosenttia tuotoista ja 21 prosenttia vuonna 2018.

Ultimate Teamin tuottavuus on noussut vauhdilla, sillä vuonna 2017 se oli 16 prosenttia tuotoista ja 21 prosenttia vuonna 2018.

Mikrotransaktiot ovat herättäneet viime vuosina paljon keskustelua videopelimaailmassa. Kritiikkiä osakseen saavat etenkin “loot boxit”, eli virtuaalisia hyödykkeitä sisältävät maksulliset paketit, joista maksetaan tietämättä mitä niistä tulee saamaan.

Loot boxien kasinopelejä muistuttavaa ansaintalogiikkaa on herätty monissa maissa tutkimaan. Satunnaisten palkintojärjestelmien rajoittamisesta on esitetty lakisäädöksiä eri maissa. Belgia on kieltänyt loot boxit kokonaan ja aloitteita niiden rajoittamiseksi on esitetty muun muassa Havaijilla ja Iso-Britanniassa.

Belgian päätöksen johdosta EA Sports myöntyi poistamaan loot box-toiminnon FIFA 19-pelistä.

EA:n maine ei ole videopeliyrityksistä tahrattomin, mutta se omistaa useita suosittuja pelibrändejä. Aiemmin olemme kirjoittaneet EA:n julkaiseman Apex Legendsin menestyksestä.

 

Katso FIFA 20:n virallinen traileri alta.

 

Lähteet:

HS, Wikipedia, Wikipedia, PCGamesN

Kuvat EA Sports

It- ja ohjelmistoalan työpaikat

Kaikki it-alan työpaikat »

Muita julkaisuja

Veera Kujansuu - Hakukonemainonta
Google lieventää eroa mainosten ja hakutulosten välillä
Suvi Lindström - Toiminnanohjaus
Selainpohjaiset sovellukset yleistyvät toiminnanohjauksessa ja haastavat perinteisen ERP-ajattelun
Veera Kujansuu - Talous
Top 10 parhaan liiketuloksen per työntekijä tehneet it-yritykset – listalla kolme nettipelejä kehittävää firmaa
Suvi Lindström
Valu Digitalin open source -sovellus Headup tuottaa WordPressistä staattisia verkkosivustoja turvassa palvelunestohyökkäyksiltä
Suvi Lindström - Digitalisaatio
Digitalisaatioon perehtyneet tutkijat tarjoavat ilmaisia Skype-keskusteluja helmikuussa järjestettävällä Kysy tutkijalta -viikolla
Veera Kujansuu - Tietoliikenne
Nopeat verkkoyhteydet kiinteistöihin olemassa olevaa kupariverkkoa käyttäen – Uusin G.Fast -teknologia säästää kalliilta valokuituremonteilta
Veera Kujansuu - Tietokonepelit
Suosituimmat tietokonepelit vuonna 2019
Veera Kujansuu - Teknologian läpimurrot
Tutkijat ovat kehittäneet tuhoutumattoman litium-ioniakun
Suvi Lindström - Toiminnanohjaus
HILKKA-toiminnanohjausjärjestelmä pyörittää kotihoidon prosessit asiakastietojen hallinnasta tuntikirjauksiin ja reittien optimointiin
Lataa lisää