Millaiset ovat Suomen talousnäkymät? Miten sujuu maailmankauppa? Entä kannattaako tavallisen palkansaajan tällä hetkellä edes miettiä sijoitusasioita?

YouTubeen tiistaiaamuna ladatulla hauskalla videolla S-Pankki raottaa talousennustettaan vastaamalla päivän polttaviin kysymyksiin reilussa kahdessa minuutissa.

Videolla S-Pankin pääekonomisti Timo Hirvonen hyppää kartturin paikalle rallin kaksinkertaisen maailmanmestarin Marcus Grönholmin autoon ja kertoo talouden nykytilasta rallimaailman termein. 

 

 

– Edessä on hidastuvaa kasvua maailmantaloudessa ja Suomen taloudessa. Kauppasota heikentää teollisuutta ja maailmankauppaa. Toisaalta työllisyys kasvaa, palkat nousevat ja korot ovat matalalla. Rallitermein voisi sanoa, että välillä ollaan pois tieltä, mutta tullaan kuitenkin takaisin, Hirvonen aloittaa.

Kauppasodan lisäksi sopimuksettoman brexitin uhka luo epävarmuutta yritysten loppuvuoteen. Yritysten nykytilannetta Hirvonen vertaakin siihen, että ralliautoa ajettaisiin konepelti tuulilasin edessä. 

Tavallista sijoittajaakin hän neuvoo pistämään jäitä hattuun.

– Markkinoilla nähdään varmaan paljon heiluntaa. Kun sijoittaa pitkäjänteisesti ja säännöllisesti, hyvä siitä tulee, ja päästään podiumpaikoille myös omassa taloudessa.

Ajomatkan kääntyessä loppusuoralle Hirvonen ja Grönholm tulevatkin siihen tulokseen, että loppujen lopuksi meillä suomalaisilla menee ihan hyvin.