Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Vauhdikas video: S-Pankin pääekonomisti lukee talouden nuotit Marcus Grönholmin ralliauton kyydissä

20.8.2019 - Suvi Lindström - Talous

Pääekonomisti Timo Hirvonen kertoo talousennusteen rallimaailman termein.

Millaiset ovat Suomen talousnäkymät? Miten sujuu maailmankauppa? Entä kannattaako tavallisen palkansaajan tällä hetkellä edes miettiä sijoitusasioita?

YouTubeen tiistaiaamuna ladatulla hauskalla videolla S-Pankki raottaa talousennustettaan vastaamalla päivän polttaviin kysymyksiin reilussa kahdessa minuutissa.

Videolla S-Pankin pääekonomisti Timo Hirvonen hyppää kartturin paikalle rallin kaksinkertaisen maailmanmestarin Marcus Grönholmin autoon ja kertoo talouden nykytilasta rallimaailman termein. 

 

 

– Edessä on hidastuvaa kasvua maailmantaloudessa ja Suomen taloudessa. Kauppasota heikentää teollisuutta ja maailmankauppaa. Toisaalta työllisyys kasvaa, palkat nousevat ja korot ovat matalalla. Rallitermein voisi sanoa, että välillä ollaan pois tieltä, mutta tullaan kuitenkin takaisin, Hirvonen aloittaa.

Kauppasodan lisäksi sopimuksettoman brexitin uhka luo epävarmuutta yritysten loppuvuoteen. Yritysten nykytilannetta Hirvonen vertaakin siihen, että ralliautoa ajettaisiin konepelti tuulilasin edessä. 

Tavallista sijoittajaakin hän neuvoo pistämään jäitä hattuun.

– Markkinoilla nähdään varmaan paljon heiluntaa. Kun sijoittaa pitkäjänteisesti ja säännöllisesti, hyvä siitä tulee, ja päästään podiumpaikoille myös omassa taloudessa.

Ajomatkan kääntyessä loppusuoralle Hirvonen ja Grönholm tulevatkin siihen tulokseen, että loppujen lopuksi meillä suomalaisilla menee ihan hyvin.

 

It- ja ohjelmistoalan työpaikat

Kaikki it-alan työpaikat »

Muita julkaisuja

Suvi Lindström - Digitalisaatio
Digitalisaatioon perehtyneet tutkijat tarjoavat ilmaisia Skype-keskusteluja helmikuussa järjestettävällä Kysy tutkijalta -viikolla
Veera Kujansuu - Tietoliikenne
Nopeat verkkoyhteydet kiinteistöihin olemassa olevaa kupariverkkoa käyttäen – Uusin G.Fast -teknologia säästää kalliilta valokuituremonteilta
Veera Kujansuu - Tietokonepelit
Suosituimmat tietokonepelit vuonna 2019
Veera Kujansuu - Teknologian läpimurrot
Tutkijat ovat kehittäneet tuhoutumattoman litium-ioniakun
Suvi Lindström - Toiminnanohjaus
HILKKA-toiminnanohjausjärjestelmä pyörittää kotihoidon prosessit asiakastietojen hallinnasta tuntikirjauksiin ja reittien optimointiin
Suvi Lindström - Ohjelmistokehitys
Ohjelmistokehityskumppanin tehtävä on kysyä vaikeitakin kysymyksiä – Antti Akonniemi vaatii yritysohjelmistoihin kuluttajapalveluiden käytettävyyttä
Suvi Lindström - Taloushallinto ja hankinta
Osallistu talous- ja hankintajohdolle tarkoitettuun talouden ja hankinnan tila 2020 -kyselytutkimukseen
Veera Kujansuu - Konsulttiliiketoiminta
It-konsulttiliiketoiminnan 4 tulevaisuuden trendiä
Johannes Puro - Markkinavertailu
Ite wiki -profiilit uudistuivat – Osaamisalueiden painottuminen näyttää it-yritysten erikoistumisen Suomessa
Lataa lisää