Mobiilialan suurtapahtumassa, MWC Barcelonassa, palkittiin helmikuun lopulla alan parhaita laitteita ja innovaatioita.

Parhaaksi älypuhelimeksi valittiin Huawei Mate 20 Pro, jota tuomaristo kehui erityisesti sen kameran ominaisuuksista ja akun kestävyydestä.  Tuomariston mukaan puhelin on vahva todiste Huawein pyrkimyksestä nousta maailman johtavaksi älypuhelinvalmistajaksi.

Keskustelu Huawein ympärillä velloo tällä hetkellä kuumana. Yhtiötä on toistuvasti syytetty länsimaissa siitä, että sen valmistamat laitteet saattavat soveltua vakoiluun. Helsingin Sanomat uutisoi jokin aika sitten, että syytösten seurauksena myös Liikenne- ja viestintävirasto selvittää Huawein laitteiden käyttöä maamme viestintäverkoissa.

 

Tuomaristo kehui muun muassa Huawei Mate 20 Pro:n kameran ominaisuuksia.

 

Most Innovative Mobile App -kategorian voitti eteläkorealaisen, SK Telecomin, ajoturvallisuutta parantava T Map, joka ilmoittaa ajoneuvon kuljettajalle etukäteen mahdollisista vaaratilanteista sekä tiellä ajavista hälytysajoneuvoista.

Parhaaksi kuluttajille suunnatuksi innovaatioksi valittiin Epic Gamesin valtavaan suosioon noussut Fortnite. Business Insider uutisoi viime vuoden lopulla, että Fortnitella oli maailmanlaajuisesti jo 200 miljoonaa rekisteröitynyttä pelaajaa. Viime aikoina peli on saanut myös kyseenalaista mediahuomiota, kun se on nostettu esiin useassa lasten peliriippuvuutta käsittelevässä jutussa.

 

Fortnite on noussut lyhyessä ajassa valtavan suosituksi ympäri maailmaa.

Myös Nokia ja Suomi palkittujen joukossa

Palkinnot myönsi kansainvälinen mobiilioperaattorien yhteistyöjärjestö GSM Association (GSMA). Tunnustuksia tuli myös Suomeen.

Nokia sai 5G Leadership Award -palkinnon 5G Future X -arkkitehtuuristaan. Suomi puolestaan palkittiin Government Leadership -kategoriassa edistyksellisestä viestintäpolitiikasta.

Palkitsemisperusteissa todetaan, että Suomen uusi liikennepalvelulaki avaa liikenteen palveluja koskevan tiedon kuluttajien saataville. Tuomaristo kertoo uskovansa, että digitaaliseen viestintään panostaminen mahdollistaa ison mittakaavan muutoksen tärkeällä toimialalla. Suomi sai kiitosta myös pyrkimyksestään varmistaa 5G-taajuuksien saatavuus ensimmäisten maiden joukossa.

 

Kaikki Global Mobile Awards 2019 voittajat