Keskiviikkona ilmestyneen Mediaplanetin tuottaman Kauppalehden digitalisaatioliitteen etusivulta löytyvät tutut kasvot. Ite wikin co-founderia ja päätoimittajaa Johannes Puroa pyydettiin kirjoittamaan julkaisun pääkirjoitus.

Puro käsittelee pääkirjoituksessaan digitalisaation mallintamiseen ja ymmärrykseen perustuvan liiketoiminnan kehittämisen merkitystä.

”Lähes jokaisessa yrityksessä pyritään jäsentämään digitalisaation merkitystä omalle toiminnalle. Haasteena on erilaisten vaihtoehtoisten kehityspolkujen paljous, jokaisen vaihtoehdon tarjotessa omat etunsa, riskinsä ja lopputulemansa. Siksi digitaalisen transformaation täytyy perustua kykyyn arvioida vaihtoehtoja. Bisneskriittiset päätökset ovat liian tärkeitä ulkoistettavaksi konsulttitalolle, jolla sattuu olemaan uskottavin myyntimies tai iskevimmät hypetermit”, Puro kirjoittaa.

”Haasteena on erilaisten vaihtoehtoisten kehityspolkujen paljous, jokaisen vaihtoehdon tarjotessa omat etunsa, riskinsä ja lopputulemansa.”

Intohimoisena jalkapalloilijana tunnettu Puro mallintaa jutussa esimerkkinä myös jalkapalloa:

“Esimerkiksi potkaiseminen ja harhauttaminen ovat jalkapalloilijan keskeisiä erikoisosaamisia. Kun Lionel Messi soveltaa näihin vasemman ulkosyrjän harhautus- ja sisäsyrjän laukaisutekniikkaa, syntyy hyökkäysprosessia edistäviä tilanteita. Toisella “toimialalla”, jenkkifutiksessa, potkaisemisen osaaminen on yhtä lailla keskeisessä roolissa, mutta ilmapotkutekniikka tukee puolustuksen prosessia siinä missä kenttäpotkutekniikka tuottaa maaleja edistäen hyökkäyksiä.”

 

Kauppalehden Digitalisaatioliite julkaistiin keskiviikkona 13.3.2019

 

Lue Puron koko kirjoitus digitaalisessa muodossa tästä.

Kaikki digitalisaatioliitteen artikkelit

Tietosuojan hallitseminen tuo kilpailuetua

Voiko dataa omistaa?

Miten API tuottaa lisäarvoa?

Digitalisointi alkaa palvelumuotoilusta

Digitaalinen testilaboratorio siirtää tuotekehityksen uudelle tasolle

Tekoälyn käyttöönotto ei ole vaikeaa

Autonominen robotti on älykäs

Smart Factory toimii tehokkaasti

Tiedätkö, mitä haluat kysyä datalta?

Digitalisaatio muuttaa työympäristöä ja toimitilojen tarvetta

Yhteistyö auttaa ohjelmistoyrittäjiä ja asiakkaita vastaamaan tietosuoja-asetuksen haasteisiin