Ohjelmistoyrittäjät ja ite wiki syventävät pitkään jatkunutta yhteistyötään.

– Muistan kuinka kävimme jo vuonna 2013 esittelemässä ideaamme Rasmukselle ääni väristen. Silloin ite wiki oli vasta powerpointilla ja alle kolmevuotias poikamme oli mukana neukkarissa pelaamassa Angry Birdsia, ite wikin Johannes Puro muistelee.    

Nyt, viisi vuotta myöhemmin molemmat ohjelmistoalan sidosryhmät ovat kasvaneet tahoillaan ja yhteistyö saa uuden konkreettisen muodon: Ohjelmistoyrittäjät ry on siirtynyt käyttämään ite wikin yrityshakua kotisivuillaan jäseniensä esittelyssä.

Jäsenet esitellään tutulla jäsenistö-sivulla, jolle yhdistyksen jäsenet näyttävä hakutulos nostetaan suoraan iframen avulla ite wikistä.

 

 

Hakutulokset johtavat yritysprofiileihin, joissa ohjelmistoyritykset julkaisevat referenssejä, tarjontoja ja bloggauksia, sekä hallinnoivat tietojaan, kuten kotisivujen osoitetta, sosiaalisen median profiileja ja rekryilmoituksia.

Tavoitteena auttaa yrityksiä löytämään sopivat ohjelmistokumppanit

Ohjelmistoyrittäjät Ry vastaanottaa jatkuvasti kyselyjä erilaisiin tarpeisiin vastaavista ohjelmistokumppaneista, ja kyselyt pyritään ohjaamaan eteenpäin sopiville jäsenille. ite wikin haku tarjoaa nyt konkreettisen välineen ohjelmistokumppanien luokitteluun ja löytämiseen.

Ohjelmistoyrittäjät ry:tä ja ite wikiä yhdistää tavoite suomalaisten yritysten kilpailukyvyn sekä avoimuuden ja ketteryyden lisäämisestä yhteiskunnassa. Usein juuri ohjelmistoyritykset ovat ajamassa sekä digitaalista että kulttuurista transformaatiota eri toimialoilla.  

– ite wiki pystyy tarjoamaan toimivan alustan jäsentemme laajan osaamisen esittelyyn. Jäsenyritysten osaamisen löydettävyys on kaikki kaikessa myynnin lisäämisessä, ja siinä tarkoituksessa ite wikin yritysprofiili osuu naulan kantaan”, toteaa Ohjelmistoyrittäjät ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha.

– Samalla saamme parannettua ymmärrystä toimialastamme ja sen mahdollisuuksista”, Roiha jatkaa.

”Pyrimme mallintamaan digitalisaation laajuutta ja tekemään markkinaa ymmärrettäväksi myös liiketoiminnan ihmisille.”

Myös ite wikin Johannes Puro on tyytyväinen pitkään jatkuneen yhteistyön uuteen, konkreettisempaan muotoon.

– Yksi ite wikin tehtävistä on eri ohjelmistoyritysten luokittelu osaamisalueiden ja tarjontojen mukaan. Näin pyrimme mallintamaan digitalisaation laajuutta ja tekemään markkinaa ymmärrettäväksi myös liiketoiminnan ihmisille. Ohjelmistoyrittäjät on meille luonteva kumppani alan johtavana sidosryhmänä ja äänitorvena, Puro kertoo.

ite wikin hakupalvelu tarjoaa täsmälääkettä yrityspäättäjille, jotka hakevat tietoa verkosta osana hankintaprosessia.

Muun muassa Hubspotin tutkimustiedon mukaan yli 77 % prosenttia b2b-ostajista kertoo tekevänsä kattavan markkinakartoituksen ennen palvelutarjoajien kontaktointia. Googlen mukaan taas 71 % liiketoimintapäättäjistä ei aloita etsimistä tietyn yrityksen verkkosivulta, vaan hakemalla tietoa yleisesti internetistä.  

Merkittävä osa ite wikin liikenteestä onkin nimenomaan orgaanista liikennettä Googlesta erilaisilla ohjelmistoalan termeillä.

 

Ite wikin liikenne muodostuu tuhansista digitalisaatiokentän termeistä. Mukana termien kärjessä ovat mm. ERP, SaaS, julkaisujärjestelmät, digitaaliset palvelut, käyttöliittymäsuunnittelu ja ohjelmistokehitys.

 

Kaikki palveluiden hankkijat kuluttajista bisnespäättäjiin hakevat internetistä luotettavaa markkinatietoa ja tukea ajatuksilleen.  It-alan yritysten, referenssien ja tarjontojen koostaminen vertailtavaan muotoon auttaa luomaan riippumattoman markkinakuvan ohjelmistoalasta.  

”Ite wiki on tuonut vuoden 2018 alusta lähtien jo yli 180.000 sivukatselua it- ja ohjelmistoyritysten tarjonnoille ja sisällöille”

– It-yritysten hakutulossijoitus nousee referenssien, suositusten ja kuvattujen tarjontojen määrän myötä. Premium-asiakkaamme listataan hakutulosten kärjessä, mutta loppukäyttäjä saa halutessaan niiden vaikutuksen pois klikkaamalla “riippumaton haku” -painiketta, Puro kuvaa ite wikin algoritmin toimintaa.

 

Rasmus Roiha ja Johannes Puro

 

Ohjelmistoyritykset hallinnoivat tietojaan avoimessa ite wikissä ja ne ohjelmistoyrittäjien jäsenet, jotka eivät vielä löydy hausta voivat lisätä jäsenyyden profiilin perustietojen hallinnasta.  

– Ohjelmistoyritysten kannattaa varmistaa, että heillä on kattava profiili ite wikissä. Hyvä tapa aloittaa on perustietojen, kuten osaamistagien päivittämisestä. Näin yrityksenne nousee hakutuloksiin esimerkiksi tarjoamaanne teknologiaosaamista haettaessa. Lisäksi kannattaa huolehtia ainakin tärkeimmän tarjonnan ja referenssien täyttämisestä profiiliin, sillä it-hankkijat tutustuvat usein näihin sisältöihin kumppania valitessaan, Puro lopettaa.

Ite wiki on tuonut vuoden 2018 alusta lähtien jo yli 180.000 sivukatselua it- ja ohjelmistoyritysten tarjonnoille, sisällöille, sekä heitä esitteleville blogiartikkeleille.

 

Aiheeseen liittyviä sivuja:

 

Lisätiedot:

Rasmus Roiha
rasmus@ohjelmistoyrittajat.fi
0400 180434

 

Johannes Puro
johannes.puro@itewiki.fi
040 726 2656