Mitä avoimuus ja avoimet teknologiat voivat tarjota eri toimialoille? Entä miten esimerkiksi avoimella lähdekoodilla voi tehdä bisnestä ja miten sitä tulisi ostaa? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin vastaa syyskuussa järjestettävä Mindtrek Openmind 2015.

Mindtrek Openmind on avoimuuden konferenssi, jonka ohjelma koostuu avoimesta lähdekoodista, avoimesta datasta ja avoimista sisällöistä. Koska avoimet teknologiat ovat viime vuosina nostaneet asemaansa niin julkisessa hallinnossa kuin yrityspuolellakin, otetaan konferenssissa molemmat kohderyhmät huomioon.

“Avoimuus tulee olemaan nousussa seuraavat vuodet ja katsoimme, että tämäntyyppiselle konferenssille on tarvetta. Konferenssi yhdistää avoimuuden katon alla niin tekijät, ostajat kuin käyttäjätkin yli toimialarajojen ja näin ollen mahdollistaa uusien innovaatioiden ja liiketoimintamahdollisuuksien syntymisen “ kertoo konferenssin johtaja, Timo Väliharju.

Ohjelma konferenssissa ollaan jaoteltu seitsemään eri osioon, joita ovat Open Data, Open Source Business, Open Source Technology, Digital Competence & Learning, Application Programming Interfaces, Health ja Open City. Konferenssin pääpuhujiksi saadaan vieraita muun muassa Vatikaanista sekä Ranskasta, josta saapuu maailman ensimmäisen avoimen lähdekoodin 3D-humanoidirobotin kehittäjä.

Keynote

“Puhujiksi saapuu monipuolinen kattaus eri alojen asiantuntijoita ja lisäksi luvassa on toimintaan kannustavaa oheisohjelmaa kuten Academics on Wheels. Tässä ideana on yhdistää akateemista maailmaa ja yrityksiä professori Pekka Puustisen johdolla.”

Yhteensä pääkonferenssissa 22.-23.9.2015 tullaan näkemään yli 50 mielenkiintoista puhujaa erilaisissa esityksessä ja työpajoissa. Tarkemman ohjelman ja puhujatiedot löydät kotisivuiltamme www.mindtrek.org.

Toivotammekin kaikki tervetulleeksi Mindtrek Openmindiin tutustumaan, oppimaan ja keskustelemaan! Mikäli kiinnostuit niin käy ostamassa lippusi pian, sillä ennakkolipunmyynti päättyy 23.8.2015.

 

Moona Puha

viestintäassistentti, COSS