Kun mietit viimeisintä kokemustasi kotiinkuljetuksesta, esimerkiksi uuden pesukoneen tai sohvan kohdalla, mikä on päällimmäinen fiilis? Oliko kotiinkuljetus mutkatonta ja sujahti arjen kiireiseen aikatauluusi kuin veitsi sulaan voihin?

Pohdimme tätä tiimimme kanssa ja valitettavasti meillä muistissa on ennemminkin turhautuminen ja muisto siitä, kuinka toimitusta piti vahdata kotona se annettu aika kello 15 – 19, vain ottaakseen tavaran vastaan täysin eri aikaan. Pahimmassa tapauksessa toimitus on peruutettu tuntia ennen sovittua saapumisikaa.

valopilkku

Onhan tähän nyt pakko olla olemassa jokin parempi ratkaisu nykypäivänä.

Teknologian hyödyntäminen

Kun kotiinkuljetuksen asiakaskokemusta alkaa miettimään ja listaa suurimpia heikkouksia, tulee auttamatta mieleen, että teknologian oikeanlaisella hyödyntämisellä ongelma saataisiin varmasti pitkälti ratkaistua. Pyörää ei tarvitse keksiä uudelleen. Sopivat teknologiat, laitteet ja käytännöt ovat jo olemassa – kyse on vain niiden hyödyntämisestä.

Uberisti parempaa

Voisiko kotiinkuljetus ottaa oppia taksimarkkinat mullistaneesta Uberistä ja hyödyntää kuljetusautojen sijaintia? Reaaliajassa autojen seuranta sekä sijaintiin perustuva laskelma toimitusajasta antaisi mahdollisuuden selkeästi tarkempaan toimitusaikaan.

 

uber

Kaikille tutun perinteisen taksinkin tilaaminen onnistuu nykyään myös Uberiltä lainatulla idealla: Valopilkku -sovelluksella. Samaa ideaa soveltaen voisi myös kotiinkuljetuksessa määrittää sovelluksella toimitusosoitteen sekä ajankohdan. Etenkin tapauksissa, jossa kyseessä ei ole kotiin kuljetettava sohva vaan vaikkapa verkkokaupasta tilatut kengät. Nehän nappaa mukaan vaikka salilla käydessä.

Wau niin kuin Wolt

wolt

Ruuan tilaamisen ja maksamisen pullonkaulan poisti sovellus Wolt. Voisiko kotiinkuljetus toimia yhtä kätevästi – tilaamalla kotiinkuljetuksen silloin kuin se itselle sopii ja saamalla väliaikatietoja siitä, milloin kuljetus on halutussa osoitteessa? Kuittauksenkin voisi hoitaa sovelluksen välityksellä.

Muutos sisältä käsin

Parhaatkaan työkalut tai sovellukset eivät tule ratkaisemaan ongelmaa mikäli muutosta ei johdeta yrityksissä sisältä päin. Halukkuus parantaa palvelua ja tuoda asiakkaiden ulottuville mahdollisuus vaikuttaa asioihin itse pitää olla lähtöisin yritysten sisältä.

Ehkäpä tässä on ideaa lähteä kasaamaan kuljetusalaa mullistavaa konseptia kasaan? Mahtaako joku olla jo sen tehnyt?

 

Kirjoittajat

Leeni Harmainen & Antero Muranen – booncon PIXELS

Start-up-coaches

Tämä kaksikko seikkailee markkinoinnin, myynnin sekä viestinnän maailmassa digitoimisto booncon PIXELSissä. Duo kehittää taitojaan myös koodin ja designin puolella ja rakastaa uusia haasteita, kuten tämän Parantajat blogitekstin kirjoittamista 😉

Yhteisenä tavoitteena on luoda valloittavia käyttäjäkokemuksia alasta riippumatta sekä rakentaa uudenlaista, koukuttavaa työympäristöä.

 

booncon PIXELSin kotisivut

booncon PIXELSin ite wiki-profiili

Lue myös Booncon PIXELSin esittely ite wikin blogista!

 

Tervetuloa mukaan Parantajiin! Parantajat ideoi digitaalisia ratkaisuja parantaakseeen yhteiskunnan ja yritysten toimintaa. Kuka tahansa saa tarjota ideaansa parantajat-blogiin kirjoituksen muodossa. Aloita liittymällä parantajat facebook-ryhmään tai kirjoita twitteriin #parantajat hashtagillä. Kun jätät ideasi voit myös pingata parantajien ”pääsihteeriä” Perttu Ahvenaista @perttuah.