ReadSoft yksinkertaistaa kaikenkokoisten yritysten liiketoimintaa sovelluksilla, joiden avulla automatisoidaan liiketoimintaprosesseja. ReadSoftin erikoisaloja ovat ostoreskontra-automaatio, myyntireskontra-automaatio, myyntitilausten käsittely ja monikanavaisen postitusosaston tai palvelukeskuksen automatisointi.

ReadSoftin tarjoamat, asiakasyrityksen omissa toimitiloissa ja pilvessä toimivat ratkaisut asiakirjaprosessien automatisointiin antavat maailman suurimmille yrityksille, yhtä hyvin kuin pienille ja keskikokoisille yrityksille, keinoja kilpailla ja kukoistaa nyky-ympäristössä parantamalla asiakkaiden ja toimittajien tyytyväisyyttä, tehostamalla toimintaa ja parantamalla liiketoimintaprosessien läpinäkyvyyttä.

 

readsoft                 readsoft1mailbox_premium_png

 

Minkälainen on yrityksenne syntyhistoria?

ReadSoft on ollut ostosta maksuun-laskuautomaation edelläkävijä 1990-luvulta asti, kun yhtiö toi laskujenkäsittelyn vapaamuotoisen teknologian markkinoille. Yrityksen tarjoamat ratkaisut löysivät pian myös tiensä muunlaisten asiakirjojen, kuten lomakkeiden käsittelyyn. Helppokäyttöisiä ja vakaasti toimivia ratkaisuja alkoivat myös suosia palvelukeskukset.

Nykyisin ReadSoft on edelleen maailman ensisijainen vaihtoehto laskujen käsittelyn automatisoinnissa: ReadSoftin ostoreskontraratkaisuja on käytössä yli 12 500 yrityksessä eri puolilla maailmaa, mikä on yli kaksi kertaa enemmän kuin kaikilla merkittävillä kilpailijoilla yhteensä. Sovelluksemme integroituvat saumattomasti mm. SAP:n, Oraclen ja Microsoftin ERP-järjestelmiin sekä moniin muihin yleisesti käytettyihin yritysjärjestelmiin. Vuonna 2014 ReadSoftista tuli osa Lexmarkin globaalia Enterprise Software-yksikköä.

 

readsoft2

 

Mitkä ovat keskeisimmät lisäarvot, joita välitätte asiakkaillenne?

ReadSoft yksinkertaistaa liiketoimintaprosesseja. Nykypäivän asiakkailla on enemmän tietoa ja valinnanvaraa kuin koskaan ennen. Yrityksiltä odotetaan jatkuvasti enemmän tuottoa ja pienempiä toimintakustannuksia. Se voi olla vaikeaa, jos organisaatiossa liikkuvaa, liiketoiminnan kannalta kriittistä, tietoa ei käsitellä tehokkaasti.

Olipa yrityksen koko mikä tahansa, se voi kukoistaa vain yksinkertaistamalla toimintaa. ReadSoftin liiketoimintaprosessien automaatiosovelluksilla yritykset saavat keinot hallita liiketoiminnan kannalta kriittisiä asiakirjatietoja täydellisesti yhdellä alustalla. Autamme yrityksiä toteuttamaan entistä tehokkaampia tapoja käsitellä tietoja… ja lopulta autamme heitä parantamaan tai jopa muuntamaan liiketoimintaansa. Ja kun autamme asiakkaitamme parantamaan liiketoimintaansa, parannamme myös omaamme.

readsoft3

 

Mitkä it-alan trendit ovat näkyneet asiakastyössänne viimeisen vuoden aikana?

Ulkoistuksen purkaminen, aiemmin ulkoistetun työn palauttaminen oman yrityksen hoidettavaksi tai omaan palvelukeskukseen prosessin läpinäkyvyyden ja hallittavuuden takia on vahvistumassa oleva trendi asiakkaissamme.

Verkkolaskutuksen nopea kasvu Suomessa tekee meistä yhden maailman johtavista verkkolaskutusmaista ja tuo haasteita yrityksille, jotka haluavat käsitellä kaikki yritykseen saapuvat laskut samalla tavalla, samassa hyväksymiskierrossa, samassa tarkistuksessa ja samassa kohdejärjestelmässä vaivattomasti sekä luotettavasti.

Myös ensimmäisen sukupolven ostolaskujen käsittelyjärjestelmien uudistaminen on yksi ajan trendeistä. Yritykset kaipaavat tehokkaampia ratkaisuja, esimerkiksi paremmin SAP-toiminnanohjausjärjestelmään integroituville sovelluksille on kysyntää. Kaikkiin näihin meiltä kyllä löytyy ratkaisut.

readsoft

ReadSoft ICTexpo 2015 messuilla

 

Mitä pidätte kiinnostavimpina digitalisaation tulevaisuuden näkyminä ja kehityksinä?

Kysymys on hiukan maailmaa syleilevä ja tähän voisi vastata vaikka kuinka laajasti. Mutta puhuttaessa tulkinta- ja asiakirjanhallintaratkaisuista voidaan ainakin todeta, että fyysinen läsnäolo perinteisessä toimistossa vähenee entisestään, koska prosesseja voidaan hallita ja hoitaa mobiilisti, pilvessä, netin kautta sekä automaatio kaikissa prosesseissa kasvaa.

Resursseja vapautuu tuottavampiin tehtäviin, esimerkiksi asiakaspalveluun sekä kehitystyöhön, joka antaa mahdollisuudet parempaan tarjontaan ja kilpailuun. Jatkuva prosessien tehostaminen ja kehittäminen digitalisaation tuomin mahdollisuuksin tuo lisää tehokkuutta, säästöä sekä tiedonlaadun ja työprosessien kulun jatkuvaa parantamista. Lexmark on markkinan johtavana tulkintaratkaisujen tarjoajana avainasemassa tässä kehityksessä.

 

Haastateltava, Anu Hämäläinen

Marketing Manager, Finland and Northern Europe, ReadSoft

personnel Hamalainen, Anu

ReadSoftin kotisivu

ReadSoftin ite wiki-profiili

 

Haluatko esitellä yrityksesi tekijät, tarjonnan tai innovaation ite wikin blogissa?

Ole yhteydessä Johannes Puroon johannes.puro(at)itewiki.fi +358407262656