Handheld on lujitettujen älypuhelinten, kämmenlaitteiden ja kannettavien tietokoneiden yksityisomisteinen valmistaja ja toimittaja ja yksi sektorinsa nopeimmin kasvavia yrityksiä. 

Yhdessä jälleenmyyjien ja useiden ohjelmistoyhtiöiden kanssa Handheld muodostaa yhteistyön, jonka avulla yritys pystyy tarjoamaan tuotteita ja ratkaisuja, jotka kestävät kovimmatkin olosuhteet ja soveltuvat lähes mihin tahansa kuviteltavissa oleviin olosuhteisiin.

image003

Minkälainen on yrityksenne syntyhistoria?

Olemme olleet mukana aivan lujitettujen laitteiden markkinoiden syntymästä lähtien. Handheldin perustaja Jerker Hellström työskenteli aikoinaan Husky Computers Ltd:ssä ja toimi tuolloin edelläkävijänä lujitettujen tietokoneiden valmistuksen alkutaipaleella.

Vuonna 1997 Jerker ja muutamat hänen tovereistaan ostivat Husky Computersin Skandinavian liiketoiminnan ja perustivat Handheld Groupin. Yhtiö jatkoi Husky-tuotteiden jälleenmyyntiä ja markkinointia Skandinaviaan keskittyen.

Vuonna 2003 yhtiön omistusrakenne uudistui, kun Thomas Löfblad tuli Jerkerin rinnalle toiseksi pääomistajaksi. Thomasin ja Jerkerin kunnianhimona oli rakentaa lujitettujen laitteiden globaali johtava yritys.

Tämän vision toteuttamiseen he loivat kahden kärjen strategian: toisaalta yhtiön liiketoiminta tuli laajentaa koko maailmaan, toisaalta liiketoimintamalli oli muutettava jälleenmyyntimallista valmistajamalliksi.

Handheldin kanavakeskeisen lähestymistavan painopiste on vahvan maailmanlaajuiseen jälleenmyynti- ja jakelukumppaniverkoston rakentamisessa. Lukuisat paikalliset tytäryhtiöt tukevat kasvuamme, sillä niiden kautta pystymme olemaan fyysisesti lähellä kumppaneitamme ja loppukäyttäjiämme.

handheld

Ensimmäisen tytäryhtiömme perustimme Suomeen vuonna 2007 Yhdysvaltain toimisto perustettiin vuonna 2008, ja seuraavaksi avattiin Italian ja Alankomaiden toimistot vuonna 2009 sekä Australian Sydneyn toimisto vuonna 2011.

Vuoden 2012 alussa osti jakelijansa Latschbacher/TimbaTecin toimintoja Saksassa ja Sveitsissä, mikä johti Handheld Germany- ja Handheld Swiss ‑tytäryhtiöiden perustamiseen. Myöhemmin samana vuonna perustettiin myös Ison-Britannian tytäryhtiö.

Visio luokkansa parhaiden lujitettujen tietokoneiden valmistuksesta alihankinnan avulla kypsyi todellisuudeksi tehokkaan, lean-filosofian mukaisen Virtual Production Model ‑valmistusmallimme myötä.

Tässä tuotekehitysmallissa kaikki määritykset ja teollismallit luodaan talon sisällä, ja suunnittelu- ja valmistus ulkoistetaan. Nykyisin yhtiöllämme on valmistajatoimittajia Taiwanissa, Etelä-Koreassa, Malesiassa ja Kiinassa.

Handheldin matka on toistaiseksi ollut saavutuksia ja menestystä täynnä. Organisaatiomme on voittanut lukuisia palkintoja sekä kasvusta että toiminnallisesta tehokkuudesta, ja maailman kokeneimmista lujitettujen laitteiden tuntijoista koostuva johtoryhmämme houkuttelee yhä uusia huippuosaajia.

Perustamisesta tähän päivään asti olemme rakentaneet yhtiöt pioneerihenkisellä uusien menetelmien käyttöönotolla, levittäytymälle voimakkaasti ja tuottamalla maailman parhaita lujitettuja tietokoneita.

 

Mitkä ovat keskeisimmät lisäarvot, joita välitätte asiakkaillenne?

Handheld tarjoaa lujitettuja tuotteita kämmenlaitteista ja älypuhelimista tabletteihin ja kannettaviin. Tarjoamme laajan valikoiman korkealaatuisia, eri vaativuustasolle lujitettuja täyden toiminnallisuuskirjon laitteita kilpailukykyiseen hintaan. Kattavasta ja monipuolisesta tuotelinjastamme löytyy käytännössä ratkaisu mihin tahansa liikkuvan työn tietokonehaasteeseen.

Ymmärrämme, että laitteet ovat vain yksi osa koko ratkaisua, ja siksi olemme rakentaneet vahvan jälleenmyyjäverkoston useilla vertikaalisilla markkinoilla maailmassa. Handheldin liikekumppanit laajentavat markkinoitamme, kehittävät uusia käyttökohteita ja maantieteellistä osaamista, joiden ansiota asiakkaamme pystyvät löytämään oikeat ratkaisut juuri heidän tarpeisiinsa.

 

Mitkä it-alan trendit ovat näkyneet asiakastyössänne viimeisen vuoden aikana?

Tässä olen käyttänyt Jerker Hellström’n Rugged Mobility Trends 2015 artikkelia, joka on julkaistu Handheld’n uutiset –osiossa.

 

Haastateltava, Juhani Salas

CEO, Handheld Finland Oy

MFR_3389

 

Handheldin kotisivu

Handheldin ite wiki-profiili 

 

Haluatko esitellä yrityksesi tekijät, tarjonnan tai innovaation ite wikin blogissa?

Ole yhteydessä Johannes Puroon johannes.puro(at)itewiki.fi +358407262656