Verkkomarkkinointi & verkkokauppa 2014-messut järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa 19. ja 20. maaliskuuta. Tapasin tapahtumassa useita verkkokaupan ja maksamisen ammattilaisia ja oli mainiota kuulla erilaisten tarjoajien esittelyitä ja ”pitchauksia”. Messujen tarjonnat vaihtelivat verkkokaupoista maksamiseen, taloushallintoon, asiakkuudenhallintaan, kassajärjestelmiin ja BI-sovelluksiin.

Sovin suuren joukon yrityksiä kanssa että jatkamme messuja verkossa

Missionamme ite wikissä on viedä it-tarjontoja keskitetysti tilaajille ja tehostaa näin sekä it-ratkaisujen hankintaa että markkinointia. Sovinkin suuren joukon tapaamiani henkilöitä kanssa että jatkamme messuja verkossa esittelemällä mukana olleet yritykset: näin tavoitamme myös ne potentiaaliset asiakkaat, jotka eivät paikalle päässeet. Verkossa julkaistu kooste ja yrityswiki tukee markkinointia myös kellon ja vuoden ympäri julkaisustaan lähtien.

Jos et ole mukana kehityksessä, naapuri tekee pian kaupat sovituskopissasi

Suosittelen lämpimästi verkkoliiketoiminnasta kiinnostuneita tutustumaan messuilla esiintyneiden yritysten tarjontoihin. Verkkokaupan ja -maksamisen palvelutarjoajille on tyypillistä, että toimivia käytäntöjä kehitetään ja tuotteistetaan helposti ostettaviksi palveluiksi. Verkkoon pohjautuvan liiketoiminnan starttaaminen helpottuu siis vuosi vuodelta. Kehotan myös olemaan avarakatseinen, vaikka oma toimiala ei olisi tyypillinen verkkokauppa-ala. Verkosta ostaminen on menossa kohti sellaista helppokäyttöisyyttä ja vaivattomuutta, joka tukee myyntiä ja tuo kauppaa laajasti erityyppisille liiketoiminnoille. Jos et ole mukana kehityksessä, naapuri tekee pian kaupat sovituskopissasi.

Tervetuloa 24/7 messuille matti myöhäiset!

Otin mukaan esittelyyn kaikki halukkaat yritykset. Niitä kertyi 14, eli pääset bloggauksen kautta kiinni aimo osaan messujen it-tarjontaa. Esittely koostuu tällä kertaa kuvasta, tiiviistä esittelystä ja/tai videosta, sekä linkistä tarjoajan ite wiki-profiiliin ja kotisivuille. Aloitamme esittelyt yrityksistä, joilla on esittää tuotteen lisäksi myös referenssiasiakkuuksia profiilissaan. Tervetuloa 24/7 messuille matti myöhäiset!

 

Solinor – Maksamisen alan Macgyver ja messujen paras palkinto

Solinor

Vaativiin verkkopalveluihin ja maksamisen ratkaisuihin erikoistunut Solinor on ”mutkaton ja ketterä ohjelmistoyritys”. Vaikka Solinor on erikoistunut vaativiin maksamisen ratkaisuihin,  yrityksenä Solinoria kuvastaa taravamerkki blues brothers-lasit ja rento meininki. Solinor keräsikin ständilleen vieraita messujen hauskimmalla skaballa ja parhaalla palkinnolla: kilpailussa akvaario oli täytetty konvehdeilla ja lähimmäksi niiden oikeaa lukumäärää arvannut sai omaksen jättimäisen Lanson-pullon!

Katso esittelyvideo ”Solinor pähkinänkuoressa”

http://youtu.be/SY6OvNvk-PM

Messuerikoisuus: Hauska kisa ja shampanjapalkinto!

Ständillä tavattiin: Timo Hakkarainen

Solinorin ite wiki-profiili

Solinorin kotisivut

 

Kotisivukone – kotisivujen tuotantoon suunniteltu kone

Kotisivukone

Jos luulet, että yläpuolinen otsikko on kuittailua, olet pahasti väärässä. Olen nimittäin vahvasti sitä mieltä, että brändi on yleensä onnistunut kun sen nimi kuvaa tuotteen tarkalleen. Uskonkin, että Kotisivukoneen menestyksen takana on ennenkaikkea selkeä arvolupaus ja brändi. Kotisivukoneen ite wiki profiili kertoo olennaisen: yrityksellä on laaja joukko asiakkaita joiden verkkonäkyvyyttä ja -kauppaa pyöritetään kotisivukoneen softalla.

Kotisivukoneen esittelyvideo

Messuerikoisuus: Jäätävän hyvää Kotisivukone-lakua.

Ständillä tavattiin: Tiina Rönnberg

Kotisivukoneen ite wiki-profiili

Kotisivukoneen kotisivut

 

Pappila Penkkala Group ja kotkan katse

Pappila_penkkala-Group

Pappila Penkkala Group Oy  tarjoaa laki-, taloushallinto- sekä laskutus- ja perintäpalveluita. PPG:n ite wikiin nimittämä liiketoimintaprosessi on siis taloushallinto. Pappila Penkkala Groupin ständillä silmään pisti erityisesti bannerissa esiintyvä kuumottava kotka, joka valvoo PPG:n asiakkaiden velallisia. PPG:n veljesyhtiö ja samalla ständillä esiintynyt Anders Manager on laskutukseen prosessiin erikoistunut ohjelmisto.

Pappila Penkkala Groupin markkinoinnissa allekirjoittanutta lämmittää ilmoitus yhteistyöstä FC TPS:N kanssa.

 

Kotkan katse on olennainen osa Pappila Penkkala Groupin brändiä

Messuerikoisuus: PPG:n kotka on ehkä messujen uskottavin brändi

Ständillä tavattiin Anssi Hangas

Pappilan Penkkala Groupin ite wiki profiili

Pappila Penkkala Groupin kotisivut

Anders Managerin ite wiki profiili

Anders Managerin kotisivut

 

Crafthouse – Kaupan pyörittämiseen tarvittavat toiminnot yhdeltä luukulta

Crafthouse_muokattu

CraftHouse on kaupan ratkaisuihin erikoistunut järjestelmätoimittaja. CraftHouse tarjoaa yhdeltä luukulta kaikki myymälän tarvitsemat toiminnot toiminnanohjauksesta kassajärjestelmiin, toiminnanohjaukseen ja verkkokauppaan.

Ständillä tavattiin: Marko Martiskainen

CraftHousen ite wiki profiili

CraftHousen kotisivut

 

Zoined – kaupan alan analytiikkapalvelu

 

Zoined on kaupan alalle suunnattu näppärän oloinen BI-sovellus joka tuo kuluttajakaupan kassoihin ja verkkokauppoihin tallentuneen tiedon helppokäyttöisessä muodossa. Tabletti ja mobiilikäytettävyys lämmittävät varmasti myymäläympäristössä toimivia loppukäyttäjiä.

Katso videolta Zoinedin esittely 60 sekunnissa

Ständillä tavattiin Iiro Hanelius

Zoinedin ite wiki profiili

Zoinedin kotisivut

 

Joustavaa maksamista verkossa – Everyday

Everyday

Suomalainen Everyday.fi tarjoaa verkkokauppoihinn lasku- ja osamaksupalvelun. Everydayn malliin kuuluu, että palvelu on kauppiaalle kuluton ja vaivaton ottaa käyttöön. Everydayn kanssa voit siis laajentaa asiakaskuntasi myös niihin asiakkaisiin joilla ei ole ostohetkellä tarvittavaa rahasummaa. Everydaylla on peräti 5000 referenssiasiakasta joista muutama esitellään myös ite wikin profiilissa.

 

Messuerikoisuus: Karamellit!

Ständillä tavattiin: Rami Katajamäki

Everydayn ite wiki profiili

Everydayn kotisivut

 

SEQR – vaivatonta maksamista aplikaatiolla

SEQR

Ruotsalainen pörssiyhtiö Seamless on tuomassa Suomen markkinoille maksamisen applikaatiotaan SEQR:ea. SEQR on  Euroopan käytetyimpiä mobiililompakkoja, joka mahdollistaa kaikilla älypuhelimilla maksamisen niin kaupoissa, ravintoloissa, parkkipaikoilla kuin verkossa. Käyttäjän tulee vain skannata SEQR-applikaation avulla QR-koodi kassalla ja hyväksyä maksu henkilökohtaisella PIN-koodillaan. Arvolupauksenaan SEQR kertoo puolittavansa rahansiirtokustannukset kauppiaille verrattaessa perinteiseen kortilla maksamiseen.

Messuerikoisuus: Ständillä pääsee verestämään ruotsin kielitaitoa

Ständillä tavattiin Trude Gajland

SEQR:n ite wiki profiili

SEQR:n kotisivut

 

CGI – näyttävä ständi ja oma verkkokauppatuote

CGI_verkkokauppa

Tapasin CGI:n ständillä kolme herrasmiestä, joihin en ollut onnistunut törmäämään kertaakaan viiden vuoden Logica/ CGI uran aikana. CGI oli esittelemässä messuilla omaa verkkokauppaansa.

Vaikka CGI:llä on toimipisteitä ympäri Suomen, eri aihepiirien osaamiset keskittyvät kuitenkin yleensä tiettyihin kaupunkeihin. Verkkokauppaosaamista löytyy tapaamisten perusteella ainakin Tampereelta. Kuten kuvasta näkyy, CGI:llä on erittäin näyttävät ständit messuilla ja punainen brändi erottui vahvasti joukosta.

Messuerikoisuus: Punainen brändi erottuu positiivisesti

Ständillä tavattiin: Karri Mustonen

CGI:n ite wiki profiili

CGI:n kotisivut

 

PrimeWeb – Myyvät kotisivut ja hakukonenäkyvyys

Primeweb

PrimeWebin kaksi nuorta herrasmiestä Jan Ja Måns ovat kehittäneet oaa julkaisujärjestelmäänsä Purplea jo vuodesta 2006. PrimewWeb tarjoaa omaa tuotettaan hyödyntäen kotisivut yrityksille palveluna. PrimeWebin tähtää, ei ainoastaan staattisten kotisivujen toimittamiseen, vaan verkkomarkkinointi-kumppanuuteen, jossa päätavoitteena on asiakkaan hakukonenäkyvyyden kasvattaminen ja myynnin tukeminen.

Messuerikoisuus: Hämmentävän pitkä kokemus omasta yrityksestä nuorilla miehillä!

Ständillä tavattiin Jan Eriksson

PrimeWebin ite wiki profiili

PrimeWebin kotisivut

 

Enfo mukana viestintäkulmalla

Enfo

It-konserni Enfon kokonaistarjontaan kuuluu it-ulkoistuspalvelut laajasti ajateltuna. It-konserni oli mukana verkkokaupan ja -markkinoinnin tapahtumassa viestintäkulmalla. Jo viisikymmentä vuotta sitten perustettu Enfo on mm. saanut tunnustusta service desk osaamisestaan.

Messuerikoisuus: Naispuoliset substanssiosaajat miesvaltaisilla messuilla

Ständillä tavattiin Mirja Serkelä

Enfon ite wiki profiili

Enfon kotisivut

 

Piimega + Magento = kaupan alan kokonaisratkaisu

Piimega

Otsikko ja banneri sen jo sanoo: Piimega oli esittäytymässä verkkokauppamessuilla kaupan alan kokonaisratkaisukumppanina ja Magento verkkokauppojen toimittajana.  PiiMega Oy on 15 vuotias oululainen ohjelmistotalo jolla on laajasti kokemusta myös toiminnanohjauksen ja taloushallinnon prosesseista, esimerkiksi rakennusalalta sekä puu- ja sahateollisuuden alalta.

Messuerikoisuus: Valtava näyttävä lakana, joka kertoo kaiken olennaisen

Ständillä tavattiin Juho Eronen

Piimegan ite wiki profiili

Piimegan kotisivut

 

Nethit yhdistää verko ja kaupan

NetHit

Nethit kertoo kotisivuillaan yli kolmestatuhannesta referenssiasiakkaasta verkkokaupassa ja kassajärjestelmissä. Nethit esittelee kotisivuillaan muutenkin laajan tuotteistetun tarjonnan verkkoliiketoiminnan ja markkinoinnin tarpeisiin.

Ständillä tavattiin: Jari Anufrijeff

Nethitin ite wiki profiili

Nethitin kotisivut

 

Flashnode

Flashnode lupaa järjestelmäintegraatiot helppona ja edullisena palveluna. Yritys automatisoi verkkokauppasi tiedonsiirron edullisella 49 euron kuukausimaksulla. Integraation kokeilukynnystä madaltaa Flashnoden arvolupaus: ”Kokeile kuukausi – jos et ole tyytyväinen et maksa mitään!”

Flashnoden verkkokauppamessujen jälkimarkkinointivideo jossa haastatellaan ”messuvierasta”.

Messuerikoisuus: Jälkimarkkinointivideo!

Ständillä tavattiin: Jani Karhunen

Flashnoden ite wiki profiili

Flashnoden kotisivut

 

Ja loppukuvaksi vielä: Ville Haapasalo halusi ottaa kaverikuvan ite wikin perustajan kanssa!

Ville-Haapasalo

 

 Artikkeli verkkokaupparatkaisuista Digitalisoinnin oppaassa.

 

ite wikin yrityshaku

ite wikin referenssihaku

ite wikin julkaisuhaku

 

Verkkokaupan osaaja-yritykset

Verkkokauppatoteutukset

Verkkokauppaan liittyvät julkaisut

 

Markkinoinnin osaajayritykset

Markkinoinnin toteutukset

Markkinointiin liittyvät julkaisut