Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Yhdistä tuotanto, talous ja myynti saumattomasti BI-ratkaisun avulla

BloggausTeollisuus- ja tuotantoyrityksiä on monenlaisia. Yrityksen toimintatavasta riippumatta Lean-ajattelutavalla voidaan tehostaa yrityksen toimintaa ja poistaa hukkaa aiheuttavia tekijöitä. Yksi työkalu tähän on hyvä ja ajantasainen johtamisjärjestelmä, joka yhdistää kysynnän, varaston ja tuotannon taloudellisesti kannattavaksi kokonaisuudeksi. Tässä artikkelissa kerromme, millaisia haasteita tuotantoyrityksen tiedolla johtamiseen liittyy ja miten BI-ratkaisu auttaa näiden haasteiden selättämisessä.

Tuotanto on ketju, jossa ongelmat kertaantuvat

Tuotanto toimii ketjuprosessina, jossa jokainen prosessin vaihe on riippuvainen edellisen vaiheen onnistumisesta. Jos jokin prosessin vaiheista tökkii, myös sitä seuraavat vaiheet seisovat. Tiedon sujuva liikkuminen on siis erittäin tärkeää, jotta mahdolliset poikkeamat prosessissa havaitaan ajoissa ja niihin voidaan reagoida. 

Prosessi alkaa siitä, että tuotteelle on kysyntää eli se myydään. Jos tuotannon valmistelu, kuten raaka-aineiden hankkiminen, aloitetaan vasta tilaushetkellä, venyy toimitusaika kohtuuttoman pitkäksi. 

Jotta kysyntään voidaan vastata nopeasti, pitää myyntiä pystyä ennakoimaan. Mahdollisimman realistinen ja tarkka myyntisuunnitelma auttaa varautumaan kysyntään ja tuotanto saadaan rullaamaan jouhevasti ilman ylimääräistä hukkaa. Jos myyntisuunnitelma ei ole tarkka ja tuotannon tiedossa, on vaarana yli- tai alituotanto. 

Ylituotannossa tuotettu määrä ylittää kysynnän ja tuotteet jäävät seisomaan varastoon. Silloin koko tuotantoketjun kapasiteettia käytetty turhaan ja jokaisessa tuotannon vaiheessa on syntynyt hukkaa. Alituotanto puolestaan pidentää toimitusaikoja ja heikentää asiakaskokemusta – tai saa pahimmillaan asiakkaat siirtymään kilpailijalle nopeampien toimitusten perässä.

Jotta tuotantoprosessi saadaan toimimaan Lean-periaatteen mukaisesti, voidaan avuksi ottaa BI-ratkaisu. Seuraavaksi kerromme keskeisimmät hyödyt, jotka tuotantoyritys saavuttaa BI-ratkaisun avulla.

Lue koko artikkeli täältä.

Pinterest
Pengon Oy

Lisätietoja

Yritysprofiili Pengon kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Omat tagit

Qlik
Qlik-teknologia
Qlik Sense
Business Intelligence
tuotannon ohjaus
tuotannon suunnittelu
BI-ratkaisu

Siirry yrityksen profiiliin Pengon kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Pengon - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Pengon - Muita referenssejä

Pengon - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Kahdeksan suomalaista ehdolla Nordic Women In Tech -palkinnon saajaksi - naiset edelleen vähemmistössä teknologia-alalla
Kaikki koodaa -uutuuskirja opastaa digitaitoihin – “Tällaisen kirjan olisimme itse halunneet lukea oman matkamme alussa”
Helsinki on maailman toiseksi älykkäin kaupunki - älykaupunkivertailun TOP3 kärjessä Singapore, Helsinki ja Zürich

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia