Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Urakkahinnoittelu yleistyy

BloggausAlihankintateollisuudessa ollaan menty yhä enemmän siihen, että tarjoukset pitää antaa koko urakasta. Tilaajalle tämä on tietysti selkeä ja helppo malli, koska kokonaishinta on etukäteen tiedossa tarjousta hyväksyttäessä. Toimittajalle puolestaan tämä on haastavampi tapa. Esimerkiksi metalli- ja muoviteollisuudessa urakkahinnoittelusta on monissa tapauksissa tullut vakiotoimintatapa.

Tämä muuttaa yritysten vakiintuneita toimintatapoja ja asettaa uusia vaatimuksia toiminnalle. Turvallinen tuntipohjainen hinnoittelu ei enää riitä, vaan asioita on pystyttävä ennakoimaan entistä paremmin.

Urakkahinnoittelun pohjana voidaan tällöin käyttää jo aiemmin kerättyä tietoa. Eli kuinka paljon materiaaleja on kulunut ja kuinka pitkään tietyn tuotteen valmistaminen vie. Tavallisesti pitkään alalla toimivilla yrityksillä löytyy usein vastaavan tyyppisiä valmisteita historiasta. Ja niitä voidaan hyödyntää ainakin joltain osin antamaan osviittaa tarvittavasta valmistusajasta. Tässä korostuu tiedon merkitys. Yrityksen tulee kerätä mahdollisimman paljon tietoa toiminnastaan. Itse asiassa aina ei voi edes etukäteen sanoa mihin tietoa tullaan joskus tulevaisuudessa käyttämään. Vasta myöhemmin paljastuu hyviä käyttökohteita historian aikana kerätylle datalle! Joten mitä tehokkaampia ja parempia tapoja kerätä tietoa löytyy, kannattaa niitä käyttää mahdollisimman aikaisin. Yksi esimerkki tästä on esimerkiksi automaattinen tietojen keräys tuotannosta (MES). Laajempien raportointiratkaisujen käyttö tuo kerätyn tiedon järkevästi yrityksen hyödynnettäväksi.

Me olemme keränneet tietoja, joista yritykset voisivat hyötyä oman toimintansa kehittämisessä. Siinä on vinkkejä erityisesti valmistusta ja kokoonpanoa tekeville PK-yrityksille. Ilmainen dokkari löytyy täältä: https://www.fikuro.fi/ajankohtaista/lataa-opas-kaksinkertaistetaan-tulos/

Oletko itse törmännyt hinnoittelutavan muutokseen yrityksessäsi?

Pinterest
Fikuro logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Fikuro kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Toiminnanohjaus ERP

Toimialakokemus

Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Omat tagit

ERP
MES
toiminnanohjausjärjestelmä
tuotannonohjaus

Siirry yrityksen profiiliin Fikuro kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Fikuro - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Fikuro - Muita referenssejä

Fikuro - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia