Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Tilauskannan hallinta paranee kommunikaatiolla ja oikeilla välineillä

BloggausTuotantoyrityksessä tilauskannan seurattavuutta ja tilannetietoa tarvitaan niin asiakaspalvelussa, myynnissä kuin tuotannossa. Myös yritysjohdon on tärkeää saada näkyvyys tilauskantaan ja pystyä seuraamaan siihen liittyviä KPI-lukuja. Jos joku näistä tahoista ei näe tilauskantaan, ongelmat voivat eskaloitua kustannusten nousuun, huonoon toimitusvarmuuteen ja asiakastyytymättömyyteen. Monen hyvän yrityksen kasvu tai menestys on voinut tyssätä näistä syistä.

Kuinka näkyvyyttä tilauskantaan voi parantaa ja kuinka kaikki eri tilauskantaa raportoivat voivat edistää tiedon avoimuutta ja sujuvia prosesseja?

Jos tilauskantaan ei ole näkyvyyttä, suunnittelu ja asiakkaiden palvelu ei perustu faktoihin

Tilauskanta kiinnostaa toisaalta tuotannonsuunnittelua ja tuotantoa itseään, mutta myös myyntiä ja asiakaspalvelua. Jos tuotannonsuunnittelulla on huono näkyvyys olemassaolevaan tilauskantaan ja ennusteisiin, suunnitelmia on vaikea tehdä. Pahimmillaan tuotannossa joudutaan venymään esimerkiksi ylitöihin tai vuokratyöhön, jos yllätyksenä tuleekin iso tai kiireellinen asiakastyö. Tuotantohinta voi myös nousta.

Myyjille tieto tuotannon kapasiteetista ohjaa lupauksia asiakkaan tilauksen toimitusajasta. Ilman näkyvyyttä tilauskantaan myyjä voi joutua lupaamaan toimitusaikoja, joiden paikkansapitävyydestä hän ei voi olla varma, tai muuttamaan arviota myöhemmin. 

Kun tilaus on jätetty, asiakkaat saattavat olla tiheästi yhteydessä ja kysyä, joko tuotanto on aloitettu ja onko toimitusaikataulu luvatun mukainen. Jos asiakaspalvelija ei saa ajantasaista tietoa, hänen on hankala vastata asiakkaiden toimitusaikakyselyihin. Se puolestaan alentaa asiakkaan kokemaa palvelutasoa. Toimitusvarmuus on yksi asiakkaita eniten kiinnostavista asioista, ja mikäli siitä joudutaan tinkimään, voidaan samalla joutua tinkimään hinnasta.

Tilauskannan hallinnan ongelmat johtuvat yleensä siitä, että kaikilla ei ole yhteistä näkyvyyttä tilauskantaan, tuotannon etenemiseen ja ennusteisiin.

Avoimuus tilauskantaan parantaa työn laatua ja asiakastyytyväisyyttä

Kun työntekijöillä on ajantasainen näkymä nykyiseen tilauskantaan, säästyy paitsi rahaa, myös hermoja. Hyötyjiä ovat kaikki myynnistä asiakaspalveluun ja tuotannonsuunnittelijasta lattiatason koneenkäyttäjään.

Hyvän tilauskannan hallinnan myötä:

  • myynti voi luvata toimitusaikoja luotettavammin ja faktoihin nojaten
  • kaikki asiakastilaukset ovat tuotantojonossa tasa-arvoisessa asemassa asiakkuudesta riippumatta
  • asiakaspalvelu voi tarjota aina oikeaa ja ajantasaista tietoa
  • tuotannossa ei tarvitse venyä äärirajoille, kun tilaukset voidaan ennakoida ja tuotanto suunnitella hyvissä ajoin tuotannon tarpeisiin 
  • tuotantoketju voidaan suunnitella tasapainoisesti ja tasaisesti kuormitetusti – resursseja varataan sopiva määrä varastoon, eikä tuotantoon synny pullonkauloja.

Myös tuotantoyrityksen johdossa hyödytään näkymästä tilauskantaan. Tilauskanta voi esimerkiksi paljastaa, jos markkinassa tai yrityksen markkina-asemassa tapahtuu muutoksia.

Jotta tilauskannan hallinta on kaikille näkyvää ja luotettavaa, kannattaa keskittyä kahteen pääasiaan. Tutustu niihin lisää artikkelissamme >>

Pinterest
Novotek Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Novotek kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Projektinhallinta
Supply chain management SCM
Tuotanto

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Big Data
Integraatiot
IoT

Toimialakokemus

Prosessiteollisuus
Raaka-aineet ja energia
Valmistava teollisuus

Teknologia

Azure
Microsoft
Linux
Windows

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus
Laitteet
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

tuotannon suunnittelu

Siirry yrityksen profiiliin Novotek kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Novotek - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Novotek - Muita referenssejä

Novotek - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia