Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Sähköposti omalla domainilla – miksi ja miten?

BloggausSähköposti omalla domainilla on helppo tapa nostaa viestintä pykälää ammattimaisemmaksi. Samalla kun vahvistat brändiäsi, viestit luotettavasta ja turvallisesta toimijasta, joka panostaa siihen, että asiakkaan tiedot ovat turvassa. Lue lisää hyödyistä, jotka oman verkkotunnuksen kautta saat, ja kuinka hankit sähköpostin omalla verkkotunnuksella helpoiten.

Mikä on sähköpostin domain? 

Sähköpostin verkkotunnus eli domain on liite, joka tulee @-symbolin jälkeen sähköpostiosoitteeseen. Esimerkiksi sähköpostiosoitteessa info@yrityksennimi.fiyrityksennimi.fi on sähköpostin domain.

Voit määrittää yrityksen kotisivujen verkkotunnuksen sähköpostin verkkotunnukseksi, jolloin viestintäsi on helposti tunnistettavaa ja johdonmukaista. 

Miksi hankkia sähköposti omalla domainilla? – hyödyt

Ammattimainen sähköpostiosoite, joka on yhdenmukainen brändisi kanssa, ja hyödyntää samaa verkkotunnusta kuin verkkosivustosi tai verkkokauppasi, antaa luotettavan kuvan, samalla brändin tunnettuutta kasvattaen. Yhtenäisen domainin käytöstä koituu myös muita hyötyjä.

Turvallinen ja ammattimainen toimija

Sen lisäksi, että vahvistat positiivista imagoasi ja näytät ammattimaiselta, sähköposti omalla domainilla antaa mielikuvan turvallisesta toimijasta.

Olipa viestisi vastaanottaja kuluttaja, liikekumppani tai potentiaalinen asiakas, domainin hankkinut yrittäjä viestii myös siitä, että hänellä on tarvittavat tietoturva-asiat kunnossa paremmin kuin ilmaispostilaatikoita hyödyntävällä yrityksellä. 

Tietoturva on tärkeää, varsinkin kun hallitset yritysten välistä dataa. Kaikki työntekijöiden, liikekumppaneiden ja asiakkaiden viestintä on pidettävä luottamuksellisena. Jo pelkästään se on hyvä syy käyttää omaa verkkotunnusta sähköpostin lopussa, erityisesti B2B-kaupankäynnissä tai verkkokauppaliiketoiminnassa.

Brändisi ainutlaatuisuus esiin

Sähköpostiosoitteen verkkotunnus lisää yrityksesi muistettavuutta asiakkaan tai kumppanin mielessä. Oma domain sähköpostiosoitteessa vahvistaa yrityksesi ainutlaatuisuutta. 

Voit esitellä sähköpostiosoitteesi kaikissa markkinointikanavissasi, kuten

 • käyntikortit
 • myyntimateriaalit
 • sosiaalisen median kanavat sekä 
 • kaikkialla, missä näytät verkkosivustosi URL-osoitteen

Omistat verkkotunnuksesi, joten on ainoastaan järkevää, että hyödynnät sitä niin paljon kuin mahdollista. Verkkotunnuksen esittäminen näkyvästi markkinointikanavissa auttaa nimeä pysymään sekä nykyisten että potentiaalisten asiakkaiden mielessä.

Lue lisää: Oikein valittu sähköpostiosoite vahvistaa brändiäsi

Johdonmukainen sähköpostiviestintä

Yrityksen sähköpostien sekoittuessa henkilökohtaiseen viestintään, aiheuttaa se turhia virheitä ja epäonnistumisia asiakaspalvelussa. Kun käytössäsi on sähköposti omalla domainilla, voit tehdä useita osoitevaihtoehtoja, jotka kohdistat asiakaskuntasi eri tarpeisiin. Tällaisia ovat esimerkiksi:

asiakaspalvelu@yrityksennimi.fi

tilaukset@yrityksennimi.fi

tekninentuki@yrityksennimi.fi

Saat useampien yritysosoitteiden avulla järkeistettyä viestintää niin itsellesi, mahdolliselle henkilökunnallesi kuin asiakkaillesikin. Huomaat, että asiakkaat saavat yhä parempaa palvelua, ja ennen kaikkea nopeammin.

Sähköposteille on aina tarpeeksi tilaa

Ilmaiset sähköpostipalvelut, kuten Gmail, omaavat tiettyjä rajoituksia tilaa koskien. Kun sinulla on sähköposti, jossa on oma verkkotunnus, voit hallita ja muuttaa tallennuskapasiteettia vapaammin. 

Hostingpalveluita tarjoavilla yrityksillä on aina antaa käyttöösi isompi kokonaisuus, johon voit palvelupakettisi helposti päivittää.

Valitse oma domain hostingpalvelun kautta

Useimmat yritykset aloittavat näkyvyytensä rakentamisen verkkosivuista. Niitä varten tarvitset verkkotunnuksen sekä luotettavan hostingpalvelun

Yksi helpoimmista tavoista saada yrityssähköpostiosoite omalla domainilla, on valita hostingpaketti, joka sisältää yrityssähköpostin. Esimerkiksi Domain247:n webhotelleihin se sisältyy mukaan, kuten myös rajaton määrä sähköpostilaatikoita.

Miten domain varataan?

Verkkotunnuksen eli domainin voit varata yleensä 1-5 vuodeksi kerrallaan. Domainin rekisteröinti suoritetaan heti, kun olet maksanut verkkotunnuksesta. 

Domain247 on virallinen fi-verkkotunnusvälittäjä. Saat meidän kautta myös yleisimmät kansainväliset verkkotunnukset, ja voit siirtää aiemmin rekisteröidyn verkkotunnuksen vaivattomasti palveluumme. Siirtoa varten tarvitset vain välittäjän vaihtoavaimen aiemmalta palveluntarjoajaltasi.

Domainin rekisteröinnin hinta vaihtelee domainpäätteen mukaisesti. Verkkotunnuksen lopullisen hinnan näet domainhaun yhteydessä, ja pääset heti seuraavaksi tekemään tilauksen. 

Listasimme uusille asiakkaille muutamia esimerkkejä yleisimpien verkkotunnusten rekisteröintihinnoista: 

 • .fi 15 €/vuosi
 • .com 13,50 €/vuosi
 • .net 15,00 €/vuosi
 • .org 15,00 €/vuosi

Domainhinnasto 

Näin varaat verkkotunnuksen ja valitset webhotellin

Seuraavaksi käymme läpi, miten uuden domainin varausprosessi etenee.

Varaa domain

Tarkista Domain247:n domainhaun avulla, onko haluamasi verkkotunnus vapaana ja varaa se heti kauttamme. Näet verkkotunnuksen hinnan, kun suoritat haun. Mikäli sinulla on jo verkkotunnus, ja haluat siirtää sen palveluumme saadaksesi kattavammat lisäpalvelut, sekin onnistuu. 

Voit myös varmistaa verkkotunnuksen saatavuuden, varata sen itsellesi, ja ottaa verkkotunnuksen käyttöön vasta myöhemmin.

Domainhotelli – viesti ammattimaisesti jo ennen verkkosivujen valmistumista

Voit tehdä verkkotunnuksellesi tarvittaessa vain “Tulossa pian” -sivun, ja hankkia aluksi pienen webhotellin, jota voidaan kutsua myös domainhotelliksi. Sellaiseksi sopii erinomaisesti esimerkiksi Domain247:n MINI-paketti. Näin pääset heti hyödyntämään omalla domainillasi nimettyjä sähköpostiosoitteita.

Kun verkkosivusi valmistuvat, voit muuttaa webhotellipaketin vaivattomasti suurempaan.

Lue sähköpostit verkosta tai käytä sähköpostiohjelmaa 

Verkkotunnuksen saat liitettyä joko uuteen tai jo olemassa olevaan webhotelliisi. Domainin mukaisia sähköpostiosoitteita voit käyttää joko Webmailissa tai haluamallasi sähköpostiohjelmalla tai laitteella. 

Domain247:n palveluiden kautta voit hallita verkkotunnuksiasi helposti. Emme rajoita verkkotunnusten määrää webhotelleissamme. Pääset halutessasi muuttamaan verkkotunnuksen omistajatietoja, nimipalvelimia sekä verkkotunnuksen käyttötapaa webhotellissasi (esim. lisä- tai rinnakkaisdomainina).

Mikä on hyvä domain?

Useimmat yritykset käyttävät yrityksen nimeä verkkotunnuksena. Verkkotunnus on ainutlaatuinen ominaisuus, ja se on perusedellytys verkkosivustosi näkyvyydelle ja tunnistettavuudelle. 

Sen vaikutus ei rajoitu vain verkkosivustosi menestykseen, verkkotunnus on tärkeä koko yrityksellesi, samalla tavalla kuin sukunimi henkilölle. 

Domainia valitessa, kannattaa muistaa ainakin nämä asiat:

 • Koska monet asiakkaat selaavat verkkosivuja ja sähköposteja mobiililaitteidensa pienten näyttöjen kautta, osoitteiden kirjoitusvirheet ovat yleisiä, vaikka ne näyttäisivätkin kirjoitusasultaan yksinkertaisilta.
 • Muista, että joudut usein lausumaan sähköpostiosoitteesi ääneen työssäsi, joten varmista, että se on helppo, eikä vaadi paljoa selittelyä.
 • Joskus paras vaihtoehto ei ole ilmeisin. Siksi kannattaa testata ensin useita erilaisia, ennen kuin löydät sen parhaimman vaihtoehdon.

Lue lisää: Domainhaku – valitse täydellinen verkkotunnus ja erotu

Kokous vai sähköpostiviesti? – lisää tehokkuutta viestintään

Ethän tuhlaa henkilöstön tai asiakkaan aikaa kokouksella, vaikka asian olisi voinut hoitaa sähköpostilla? Opi erottamaan, mikä on paras tapa jakaa tietoja tiimisi tai asiakkaidesi kanssa.

Kokoukset ovat loistava tapa saada tiimin jäsenet samaan tilaan pohtimaan ja keskustelemaan tärkeistä päätöksistä. Liian monet tapaamiset, olivat ne sitten videopuheluita tai henkilökohtaisia tapaamisia, ovat kuitenkin varma tapa lisätä kuormittumista ja kokousväsymystä. 

Valmistautuminen on kaikki kaikessa. Koostimme alle, mitä kannattaa ottaa huomioon ennen tapaamisen aikatauluttamista tai sähköpostiviestien lähettämistä.

Alta löydät muutaman vinkin tilanteista, joihin tarvitset vain sähköpostin, kokouskutsun sijaan. Hyödynnä sähköpostia,

 • jos ongelma on yksinkertainen
 • jos päätöksentekijöitä ei ole liikaa mukana
 • jos suuri joukko ihmisiä tarvitsee samaa tietoa
 • jos kyseessä on vain tietyn asian tarkistaminen

Asiat, joihin on paras varata kokous

Voit myös katsoa asiaa toisesta näkökulmasta. Sähköpostin sijaan, välillä on edessä tilanteita, joissa asianomaiset henkilöt on parempi kutsua kokoukseen, sähköpostien lähettämisen sijaan.

Lähetä kutsu kokoukseen, kun tarvitaan

 • yhteistyötä keskeisissä päätöksissä
 • työntekijöiden yhteistyön vahvistamista
 • käsitellään arkaluonteisia aiheita
 • ongelmien ratkaiseminen vaatii pohdintaa ja ajatustenvaihtoa
 • Kyseessä on brainstorm

Viestintä on tehokkainta, kun valitaan asiakohtaisesti oikeat kanavat, ja viestintää tehdään ajatuksella. Asianmukaiset työkalut helpottavat niin sisäistä kuin ulkoista viestintää.

Valitse domainhotelli tai webhotellipaketti, joka vastaa tarpeitasi, ja tilaa sähköposti omalla domainilla täältä

Artikkelin on julkaissut kotimainen Domain247-hostingpalvelu, josta löydät sopivan webhotellin itsellesi olet sitten harrastaja, bloggaaja tai yrittäjä. Palvelemme sinua 24/7. Kuulumme kotimaisen Moment Ventures -konsernin Yritys247-perheeseen.

Pinterest
Domain247 (Oy Frak Ltd) logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Domain247 (Oy Frak Ltd) kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Verkkokaupparatkaisut

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut

Teknologia

WordPress

Omat tagit

sähköposti
domain
domainvälittäjä
Domainit
Domainhallinta
email

Siirry yrityksen profiiliin Domain247 (Oy Frak Ltd) kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Domain247 (Oy Frak Ltd) - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Domain247 (Oy Frak Ltd) - Muita referenssejä

Domain247 (Oy Frak Ltd) - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia