Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Suomalainen webhotelli tarjoaa ylivoimaiset edut – nopeutta ja luotettavaa palvelua

BloggausKotimainen verkkotunnus-palveluntarjoaja, Domain247, palvelee yrityksiä kätevästi myös verkkosivuston hostingiin liittyvissä asioissa. Lue, mistä kaikesta hyvä verkkotunnusvälittäjä huolehtii, katso vapaat verkkotunnukset, ja valitse omaa brändiäsi kuvaava verkkotunnus yritykselle.

Verkkotunnus on yritykselle tärkeä osa liiketoimintaa

Nykyaikana suurin osa asiakkaista etsii tuotteita ja palveluita ensin verkosta, joten verkkotunnus eli domain on tärkeä osa yrityksen liiketoimintaa. Hyvä verkkotunnus huolehtii muun muassa siitä, että:

 • Brändi on tunnistettavissa. Verkkotunnuksen alla olevat sivut ovat usein ensimmäinen kontakti asiakkaiden kanssa, joten valittu nimi vaikuttaa voimakkaasti brändin tunnistettavuuteen ja muistettavuuteen. Selkeä ja helposti muistettava domain tekee yrityksestä nopeasti löydettävän ja erottuu kilpailijoista.
 • Online-läsnäolo on mahdollista. Verkkotunnus-palveluntarjoajan kautta hankittu domain mahdollistaa yrityksen online-läsnäolon, joten sen avulla kohtaat potentiaalisia asiakkaita, jotka hakevat tietoa verkosta.
 • Annat ammattimaisen ja luotettavan kuvan. Yrityksen omistama verkkotunnus osoittaa sitoutumista liiketoimintaan. Asiakkaat tuntevat olonsa turvallisemmaksi tekemällä liiketoimintaa yrityksen kanssa, jolla on selkeä verkkopresenssi ja brändiä kuvastava domain.
 • Sähköpostiosoite on yhtenäinen domainin kanssa. Verkkotunnusvälittäjä pitää huolen siitä, että saat käyttöösi myös oman domainin mukaisen sähköpostiosoitteen (esim. info@yritys.com). Tämä on tärkeä osa yrityksen ammattimaista viestintää. 
 • Mahdollisuus hakukonenäkyvyyden kasvattamiseen. Hyvin valittu verkkotunnus voi parantaa hakukonenäkyvyyttä. Hakukoneet, kuten Google, arvioivat myös verkkotunnuksen relevanttiutta ja merkitystä hakutuloksissa. Tämä voi vaikuttaa siihen, miten hyvin yritys näkyy hakutuloksissa potentiaalisille asiakkaille.
 • Markkinointi ja mainonta on tunnistettavampaa. Verkkotunnus voi olla osa yrityksen markkinointistrategiaa ja brändin rakentamista. Helposti muistettava domain auttaa markkinoinnissa ja mainonnassa, sillä asiakkaiden on helppo löytää ja muistaa yrityksen verkkosivusto.

Katso vapaat domainit ja varaa omasi

Miten valita verkkotunnusvälittäjä?

Verkkotunnusvälittäjissä on eroja. Hyvä verkkotunnusvälittäjä tietää vastuunsa verkkotunnusten hallintaan, palveluiden laatuun ja tuleviin mahdollisiin ongelmatilanteisiin liittyen. Listasimme asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon verkkotunnus-palveluntarjoajaa valitessa:

 1. Asiakaspalvelu. Tarkista, millaista asiakaspalvelua verkkotunnusvälittäjä tarjoaa. Hyvä asiakaspalvelu on tärkeää mahdollisten ongelmien tai kysymysten varalta. Arvioi aukioloajat ja saatavilla olevat tukikanavat, kuten puhelin, sähköposti sekä chat.
 2. Hallintapaneeli. Varmista, että verkkotunnusvälittäjän käyttöliittymä on selkeä ja helppokäyttöinen, kuten Domain247:n käyttämä cPanel. Hallintapaneelin tulisi tarjota mahdollisimman paljon toimintoja, kuten DNS-hallinta, nimipalveluiden muokkaus ja verkkotunnuksen siirrot.
 3. Hinta. Vertaile eri verkkotunnusvälittäjien hintoja. Hinnat voivat vaihdella palveluntarjoajien välillä, ja on tärkeää selvittää, mitä palveluun sisältyy. Kiinnitä erityistä huomiota uusimisen hintaan tai mahdollisiin piilokustannuksiin.
 4. Turvallisuus. Tarkista, millaista suojausta verkkotunnusvälittäjä tarjoaa. Esimerkiksi kaksivaiheinen todennus ja muut suojauskäytännöt auttavat turvaamaan sivustoasi.
 5. Kasvumahdollisuudet. Jos suunnittelet laajentumista, ja aiot hankkia useita verkkotunnuksia, varmista, että verkkotunnusvälittäjällä on laaja valikoima eri päätevaihtoehtoja (esim. .com, .net, .org).
 6. Verkkotunnusten siirrettävyys. Varmista, että verkkotunnusvälittäjä tarjoaa mahdollisuuden siirtää verkkotunnuksesi toiselle palveluntarjoajalle, jos päätät vaihtaa myöhemmin.
 7. Lisäpalvelut. Tutki, tarjoaako verkkotunnusvälittäjä muita palveluita, kuten webhotellipaketteja, sähköpostipalveluita tai verkkosivujen rakennustyökaluja. Palveluiden keskittäminen yhdelle palveluntarjoajalle on kätevää, kun tarvitset useita verkkopalveluita.

Lue lisää: Nettisivut yritykselle – hyödyt, kustannukset ja tilausopas

Missä kaikissa asioissa hyvä verkkotunnus-palveluntarjoaja voi auttaa?

Monipuolinen verkkotunnus-palveluntarjoaja tuo asiakkaiden ulottuville muitakin palveluita kuin verkkotunnusten ostamisen ja hallinnan. 

 • Verkkotunnusten rekisteröinti ja hallinta. Peruspalveluun kuuluu verkkotunnusten rekisteröinti ja niiden hallinta. Tämä sisältää verkkotunnuksen hankinnan, uusimisen, siirron ja muiden hallinnollisten tehtävien suorittamisen.
 • DNS-hallinta. Verkkotunnus-palveluntarjoajat tarjoavat yleensä käyttöliittymän, jonka avulla voit hallita Domain Name System (DNS) -asetuksia. DNS-hallinta mahdollistaa verkkotunnuksen ohjaamisen eri palvelimiin, kuten webhotelliin, sähköpostipalvelimeen tai muihin resursseihin.
 • Sähköpostipalvelut. Useimmat verkkotunnus-palveluntarjoajat tarjoavat sähköpostipalveluita, jotka sisältävät oman verkkotunnuksen sisältävän sähköpostiosoitteen, ja siihen liittyvät palvelut.
 • Tietoturva. Hyvä verkkotunnus-palveluntarjoaja tarjoaa keinoja suojata verkkotunnuksiasi esimerkiksi haittaohjelmilta, verkkohuijauksilta ja nimihuijauksilta.
 • Verkkotunnusten siirto. Palveluntarjoaja voi auttaa sinua siirtämään verkkotunnuksesi toiselle taholle tarvittaessa.
 • Webhotellipalvelut. Monet domain-palveluntarjoajat tarjoavat myös webhotellipalveluita, jotka mahdollistavat verkkosivuston isännöinnin ja hallinnan.
 • SSL-sertifikaatit. Tarkista, tarjoaako verkkotunnus-palveluntarjoaja SSL-salauksen veloituksetta webhotellin yhteydessä. Se on tärkeää turvallisen tietoliikenteen varmistamiseksi verkkosivustolla.
 • Lisäpalvelut ja integraatiot. Verkkotunnus-palveluntarjoajat voivat tarjota muita palveluita, kuten kotisivujen luomisen, verkkokaupparatkaisut, markkinointipalveluita ja muita integroituja ratkaisuja.

Mieti, millaisia palveluita yrityksesi tarvitsee, ja keskitä palvelusi samalle, luotettavalle palveluntarjoajalle. Mitä monipuolisemmin yritystäsi pystytään palvelemaan, sitä suuremman hyödyn saat omaa liiketoimintaasi ajatellen.

Lue lisää: Näin pienyrittäjän verkkokauppa perustetaan – ohjeet ja ratkaisut

Millainen on hyvä domain yritykselle?

Hyvä verkkotunnus (domain) on yritykselle sellainen, joka:

 1. tukee brändin tunnistettavuutta
 2. on helppo muistaa ja kirjoittaa
 3. edistää yrityksen liiketoimintatavoitteita

Käymme läpi seuraavaksi muutamia tekijöitä, jotka voivat auttaa kartoittamaan sopivimman verkkotunnuksen yrityksellesi.

Brändin identiteetti ja helppo muistettavuus

Verkkotunnuksen tulisi kertoa yrityksen brändistä ja identiteetistä. Se voi sisältää yrityksen nimen, lyhenteen tai jopa brändin iskulauseen, jotta se välittää heti kävijälle, millaisesta yrityksestä on kyse.

Hyvä verkkotunnus on myös helppo muistaa ja kirjoittaa. Vältä liian monimutkaisia tai vaikeasti kirjoitettavia sanoja. Yksinkertaisuus edistää muistettavuutta, ja helpottaa kävijöitä löytämään sivustosi uudelleen. Lyhyet verkkotunnukset ovat usein tehokkaampia ja helpompi muistaa. 

Varmista, että verkkotunnus on helppolukuinen ja selkeä. Vältä erikoismerkkejä ja vaikeita sanojen yhdistelmiä, jotka voivat aiheuttaa epäselvyyksiä.

Tukeeko domain hakukonenäkyvyyttä?

Jos mahdollista, harkitse tukevasi hakukonenäkyvyyttä, valitsemalla verkkotunnus, joka sisältää avainsanoja tai liittyy suoraan yrityksesi toimialaan. Tämä voi auttaa parantamaan mahdollisuuksiasi hakutuloksissa.

Muistathan aina tarkistaa, että valitsemasi verkkotunnus ei loukkaa muiden tavaramerkkejä tai ole jo rekisteröity toisen yrityksen käyttöön. Tämä voi estää mahdolliset oikeudelliset ongelmat tulevaisuudessa. Muista myös tutkia, onko valitsemallasi verkkotunnuksella saatavilla vastaava nimi sosiaalisen median alustoilla. 

Mikäli tulevaisuuteen kuuluu vahvasti kasvu, valitse palveluntarjoajalta verkkotunnus, joka tukee yrityksen kasvua eri suuntiin, ilman, että

joudut vaihtamaan verkkotunnusta.

Näin ostat domainin eli verkkotunnuksen

Verkkotunnuksen rekisteröinti on tehty Domain247:n kautta helpoksi.

 1. Voit rekisteröidä verkkotunnuksen webhotellin kanssa tai ilman sitä. Rekisteröi uusi verkkotunnus 
 2. Syötä hakukenttään harkitsemasi verkkotunnus, esim. “minunyritykseni.fi”. Näet sivulta myös verkkotunnusten hinnat.
 3. Mikäli haluamasi domain on saatavilla, varaa se valitsemalla “Lisää ostoskoriin” ja klikkaa sen jälkeen itsesi “Kassalle”. 
 4. Anna verkkotunnuksen rekisteröijän tiedot. Valitse “Tilaus” ja syötä yhteys- ja laskutustiedot seuraavalle sivulle.
 5. Siirry maksutavan valintaan. Vasta maksun jälkeen palvelut ja verkkotunnus ovat käytössä.
 6. Hyväksy vielä palvelun toimitusehdot ja “Vahvista tilaus”. 

Kun tilaus on onnistunut, saat sähköpostiisi vahvistuksen sekä tiedon verkkotunnuksen rekisteröinnistä.

Tilaa verkkotunnus

Verkkotunnusten hinnasto – katso vapaat verkkotunnukset ja tee tilaus

Oman domainin rekisteröinnin hinta vaihtelee verkkotunnuksen päätteen mukaisesti. Verkkotunnus-palveluntarjoaja Domain247 listasi alle muutamia esimerkkejä suosituimpien verkkotunnuspäätteiden hinnoista uusille asiakkailleen:

 • fi-verkkotunnuksen hinta 15,00 EUR/vuosi 
 • com-verkkotunnuksen hinta 13,50 EUR/vuosi
 • net-verkkotunnuksen hinta 16,00 EUR/vuosi
 • org-verkkotunnuksen 16,00 EUR/vuosi

Tutustu verkkotunnusten hintoihin tarkemmin ja osta verkkotunnus yritykselle tai itselle.

Artikkelin on julkaissut kotimainen Domain247-hostingpalvelu, josta löydät sopivan webhotellin itsellesi olet sitten harrastaja, bloggaaja tai yrittäjä. Palvelemme sinua 24/7. Kuulumme kotimaisen Moment Ventures -konsernin Yritys247-perheeseen, joka tarjoaa yrittäjien arkea helpottavia palveluita muun muassa rahoituksen ja perinnän parissa.

Pinterest
Domain247 (Oy Frak Ltd) logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Domain247 (Oy Frak Ltd) kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Palvelin- ja kapasiteettipalvelut

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut

Teknologia

WordPress

Tarjonnan tyyppi

Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

domain
verkkotunnus
webhotelli
Webhotellit
WordPress

Siirry yrityksen profiiliin Domain247 (Oy Frak Ltd) kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Domain247 (Oy Frak Ltd) - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Domain247 (Oy Frak Ltd) - Muita referenssejä

Domain247 (Oy Frak Ltd) - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia