Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Opas tietokoneen ostamiseen yrittäjälle

BloggausYrittäjän yksi tärkeimmistä työkaluista ovat paitsi työn konkreettiseen tekemiseen käytettävät apuvälineet, niin nykypäivänä myös hyvin toimiva tietokone. Tietokoneen avulla pystytään hallinnoimaan kirjanpitoa, maksupäätteeseen liittyviä asioita tai tuotetilauksia.

Tämän lisäksi jos tietokonetta täytyy käyttää päivittäin, korostuu sen ominaisuuksien tärkeys sekä tietokoneen tehokkuus. Eri tietokoneita on markkinoilla valtava määrä ja kaikki mainostavat totta kai omien ominaisuuksiensa olevan parhaita jokaisen tarkoitukseen.

On kuitenkin hyvä kartoittaa itselleen hyvin se, mitä tietokoneelta oikeasti tarvitaan ja vertailla tietokonetarjouksia. Tutustu tähän tietokoneen osto-oppaaseen yrittäjälle ja lue parhaat vinkit oman tietokoneesi hankintaan.

Paikallaan oleva vai liikkuva työ?

On hyvä ensin lähteä pohtimaan, etsiikö yrittäjä itselleen pöytätietokonetta, vai kannettavaa ja kevyttä tietokonetta, jota on mahdollisimman helppo liikutella paikasta toiseen. Jotkut saattavat myös tarvita nämä kummatkin vaihtoehdot, jolloin omistetaan joko kaksi tietokonettta, tai tehokas kannettava voidaan liittää suurempaan näyttöön sekä hiireen ja näppäimistöön. 

On helpointa selata valikoimaa verkkokaupasta, joka tarjoaa kaikki tietokoneet yrityksille. Näin pystytään suoraan päättämään, kumpi vaihtoehto eri tietokoneista on paras oman työn kannalta.

Kun tietokonetta ja mahdollisia lisäosia tai -laitteita on helppo kantaa mukana, kulkevat työt minne vain. Tämä riippuu siis täysin siitä, millaista oma työ on ja minkälaiset kriteerit haluaa omalla tietokoneellaan olevan.

Käyttöliittymä mahdollistaa erilaisia ominaisuuksia

Eri tietokone merkit ja -mallit on suunniteltu erilaisiin tarkoituksiin. Esimerkiksi Applen tietokoneet ovat monesti suunnittelijoiden suosiossa, sillä ne ovat pieniä ja todella tehokkaita pyörittämään esimerkiksi graafisen suunnittelijan ohjelmistoja.

Tällöin keskusmuistin koko, suorittimien kokonaistehokkuus sekä näytönohjain ovat keskiössä. Niin kannettavissa tietokoneissa, kuin pöytäkoneissa ominaisuudet vaihtelevat merkin ja mallin mukaan, joten kannattaa olla tarkkana minkä aikoo valita.

Jos et ole varma millaista tietokonetta etsit, on hyvä keino selvittää asiaa kysymällä muiden alalla olevien mielipidettä. Esimerkiksi ammattijärjestöt tai tietyn alan Facebook-ryhmät tarjoavat ilmaisen alustan kysyä apua siitä, millaisia kokemuksia muilla samalla alalla työskentelevillä on.

Ergonomia sekä helppous keskiössä

Varsinkin yrittäjänä oma työhyvinvointi korostuu, sillä sitä on itse vastuussa omasta hyvinvoinnistaan entistä enemmän. Koska tietokoneella tehtävä työ on aina kroppaa kuluttavaa, täytyy todella keskittyä omaan ergonomiaan.

Jos suurempi tietokoneen näyttö helpottaa päivittäistä työskentelyä, kannattaa siihen ehdottomasti panostaa. Jos bluetooth- tai langallinen hiiri helpottavat käden asentoa tai päivittäistä työskentelyasentoa, on se ehdottomasti laitettava yrittäjän ostoslistalle.

Myös muut päivittäin tarvittavat laitteistot, kuten esimerkiksi verkkoyhteys tai mikrofonin sisältävät kuulokkeet on hyvä laittaa kuntoon. Latausmahdollisuuden tulee olla aina käden ulottuvilla, kuulokkeiden tulee kestää mahdolliset palaverit ja koulutukset ja tämän lisäksi on verkkoyhteyden oltava kunnossa. Tee työstä itsellesi mahdollisimman helppoa ja mukavaa.

Takuu sekä huolto kuntoon

Sen jälkeen kun haluttu tietokone on valittu, on hyvä alkaa vertailemaan kauppoja, jotka kyseistä tietokonetta myyvät. Jos tietokone yhtäkkiä hajoaa, on tärkeää ottaa selvää millaiset takuu- tai huoltoehdot on solmittu joko vakuutusyhtiön tai esimerkiksi kaupan kanssa, josta laite on ostettu.

Laitteissa on aina perustakuu, joka on määritelty kunkin laitteen kohdalla erikseen. Lisäksi esimerkiksi Gigantti ja merkkikohtaiset omat kaupat tarjoavat pidennettyjä takuita tai huoltosopimuksia, jotka on hyvä selvittää aina oston yhteydessä.

Tietokoneelle on myös mahdollista ostaa ulkopuolinen laitevakuutus vakuutusyhtiöstä, jolloin laitteen vioittumisen tai hajoamisen voi saada kokonaan takuun piikkiin. Joillakin takuilla on myös tarjolla korvaavia tuotteita mahdollisen korjauksen ajaksi.

Yrittäjän muistilista tietokoneen hankintaan:

  • Pöytätietokone vai kannettava tietokone?
  • Mahdolliset lisäosat, kuten hiiri, näppäimistö tai näyttö?
  • Millaisen kokonaistehokkuuden tai näytönohjaimen työhön tarvitsee?
  • Kysy vinkkejä mahdollisilta kollegoilta.
  • Ergonomia ja helppous otettava huomioon työskentelyssä.
  • Toimiva verkkoyhteys erittäin tärkeää, oli yrittäjä sitten paikallaan tehtävässä tai liikkuvassa työssä.
  • Takuu- ja huoltosopimukset ajan tasalle.
Pinterest
Softapaja Oy

Lisätietoja

Yritysprofiili

Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Softapaja - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Softapaja - Muita referenssejä

Softapaja - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia