Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Miten digitalisaatio on vaikuttanut asuntomarkkinoihin?

BloggausTekniikan kehitys sanelee suuren osan elämästämme – kaikki ajattelusta ruokailutottumuksiin liittyy osaltaan viimeisimpään teknologiaan. Hitaasti mutta varmasti myös kiinteistömarkkinat heijastavat näitä muuttuvia trendejä.

Kuitenkin yhä edelleen asuntolaina on kuluttajan tärkein asia asuntomarkkinoilla. Tässä on muutamia tapoja, joilla teknologiset innovaatiot ja digitalisaatio ovat muuttaneet asuntoteollisuutta.

Kuitenkin yhä edelleen asuntolaina on kuluttajan tärkein asia asuntomarkkinoilla. Parhaat asuntolainat löytyvät osoitteesta https://www.lainat.fi/asuntolaina. Tässä on muutamia tapoja, joilla teknologiset innovaatiot ja digitalisaatio ovat muuttaneet asuntoteollisuutta:

Rakennuksen tietomallinnus

Yksi vaikuttavimmista tavoista, joilla digitalisaatio on muuttanut asuntoalaa, on BIM eli Building Information Modelling. Tämä prosessi sisältää kiinteistöprojektin suunnittelun, luomisen ja suunnittelun tai arkkitehtuurin käyttämällä kehittyneitä tietoja ja algoritmeja, jotka ovat mahdollisia tekniikan ansiosta.

Tällainen käsittely mahdollistaa talonrakentamisen eri datalähtöisten näkökohtien täydellisen analyysin. Tämä riippuu täysin tietokonejärjestelmistä. Muutamia mainitakseni se voi auttaa määrittämään kustannustehokkuutta, tilatehokkuutta, kestävyyttä ja energiavaatimuksia. Tämä digitalisoitu edistys tarkoittaa parempaa suunnittelua ja toteutusta tai kiinteistöhankkeita. 

IoT tai esineiden internet

Digitalisaation myötä lähes kaikkien laitteiden yhdistäminen toisiinsa on nyt tullut mahdolliseksi. Kiinteistöjen ostajat investoivat kiinteistöihin, jotka ovat teknologisesti optimoituja, erilaisilla kotipalveluilla pilvessä. Ostajat haluavat esimerkiksi yhdistää sähköpaneelit, autotallin oven ja keittotason pilvipohjaiseen tekoälyyn, kuten Google Assistantiin. 

Tämä ilmiö, jota kutsutaan esineiden internetiksi, voi luoda synkronoidun kotijärjestelmän, jossa kaikkea – autotallin oven korjauksista valojen sammuttamiseen – voidaan säädellä internet-pohjaisilla muistutuksilla ja napin painalluksella. Tästä helppokäyttöisyydestä on nyt tulossa useimpien kodin ostajien perusvaatimus.

Kaupankäynti pilven yli

Ehkä yksi kryptovaluutan ja lohkoketjun odottamattomimmista vaikutuksista on sen vaikutus kiinteistöostoihin. Viime vuosina ihmiset ovat sijoittaneet kryptovaluuttaan, kuten Bitcoiniin. Bitcoinin massiivisen nousun jälkeen kryptovaluutta on saamassa paljon arvoa. Mielenkiintoista on, että tämä on johtanut siihen, että asuntojakin ostetaan nykyään kryptovaluutoilla

Hiljalleen muutamat kiinteistösijoittajat ovat alkaneet hyväksyä kryptovaluuttoja kelvollisena omaisuuden vaihtomuotona. Vaikka tästä liikkeestä voidaankin kiistellä, se on suuri muutos, jonka digitalisaatio on tuonut asuntoalalle.

Virtuaalikierrokset droneilla ja satelliittikuvauksella

Google Earthin kaltaiset laitteet, jotka toimivat satelliittikuvauksessa, ovat mullistaneet tapamme nähdä planeettamme. Tällaisella tekniikalla ostajan ja myyjän väliset etäisyydet ovat pienentyneet dramaattisesti. Nyt henkilö voi harkita kiinteistön ostamista Euroopasta, vaikka hänen kotipaikkansa olisi Aasiassa ja ostaja Afrikassa! Nyt mahdollisten asiakkaiden ei enää tarvitse fyysisesti todistaa omaisuutta ostaakseen sen. Satelliittikuvauksen ja droonien tekniikoiden avulla asiakkaat voivat katsella kiinteistöä suoraan kotoaan käsin.

Parempi turvallisuus

Yksi varhaisimmista digitalisaation hosting-innovaatioista oli biometrinen teknologia. Tätä huipputeknologiaa on lähes mahdotonta rikkoa. Se tunnistaa henkilön hänen biometristen ominaisuuksiensa avulla. Nämä ominaisuudet ovat ainutlaatuisia ja pysyvät muuttumattomina koko elämän ajan. Tämän seurauksena kukaan tuskin voi murtaa järjestelmää. Lyhyesti sanottuna tämä vankka järjestelmä on nopea, kätevä ja turvallinen, mikä on tärkeintä kaikille.

Sijoittaminen ostamatta

Nykyään digitalisaation ja tekniikan kehityksen myötä on enemmän kuin koskaan tapoja sijoittaa asuntoihin ilman, että tarvitsee olla tekemisissä vuokralaisten tai muiden vuokranantajan työn yksityiskohtien kanssa. Tämä tarkoittaa, että voit sijoittaa asuntoteollisuuteen ostamatta omaisuutta. Voit sijoittaa esimerkiksi kiinteistöteemaiseen ETF:ään, sijoittaa kiinteistökeskeiseen yritykseen ja voit myös sijoittaa kiinteistösijoitusrahastoihin. Tämä tarkoittaa, että sinun ei välttämättä tarvitse ostaa kiinteistöä, vaan voit sijoittaa osakkeisiin, jotka omistavat kiinteistöjä.

Lopuksi

Digitalisaatio on ollut mukana tuomassa monia erilaisia asioita asuntokauppaan ja asunnon ostamiseen, mutta muutamat perusasiat ovat kuitenkin säilyneet. Alati digitalisoituvassa maailmassa emme varmasti ole nähneet vielä puoliakaan siitä, mitä kaikkea tekoälyllä ja muilla digitalisaation osilla on meille tarjota.

Voidaan todeta, että vain taivas on rajana digitalisaation kehittymiselle. Uskomme siis näkevämme vieläkin hienompia asioita jo lähitulevaisuudessa.

Pinterest
Softapaja Oy

Lisätietoja

Yritysprofiili

Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Softapaja - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Softapaja - Muita referenssejä

Softapaja - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia