Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Milloin nettisivuja ei kannata enää korjata

BloggausTeimme jokin aika sitten päätöksen, että me ei enää korjata muiden jälkiä, kuten vanhoja tai alkuunsa kehnosti rakennettuja nettisivuja. Tälle on syynsä ja avataan niitä nyt vähän.

Samalla rahalla vanhan entisöinti vai uudet sivut?

On useampaan otteeseen tullut viitattua koodia ja koodaamista autoon ja sen käyttöön. Vanhentuneissa nettisivuissa tai muuten vain kehnosti rakennetuissa nettisivuissa voidaan niin ikään käyttää taas samaa vertausta! Voitaisiin sanoa, että tämä nettisivu eli auto näyttää ehkä ulkoapäin kivalta, mutta kun tarkemmin katsotaan, kojelaudassa vilkkuu enemmän varoitusvaloja kuin niitä on pois päältä. Huoltovalo, ovi auki-valo, ohjaustehostimen varoitusvalo, jarrupalojen varoitusvalo palaa ja vilkkuu, vaikka autolla on käyty vain lähikaupassa.

Jotta nämä ongelmat voidaan korjata, ei pelkkä valojen piilotus tarralla toimi, vaan pitää sukeltaa syvemmälle moottoriin, jotta vika saadaan korjattua. Ei ole itsestään selvää kuinka syvälle ongelmat ulottuvat, ja voidaanko ongelmaa korjata täysin niillä muutoksilla mitä on alun perin luvattu. Tästä syystä saattaa helposti syntyä pattitilanne - mitä oli alun perinkään rikki, kuka on vastuussa, kuka maksaa? Ulkoapäin tarkastellessa ei suoraan näe mitä konepellin alla on tai ei ole, ja se on ongelma, kun koodaamisesta puhutaan.

Ku minä haluun miellyttää massaa, ku minä haluun miellyttää kassaa

WordPress on suosituin sisällönhallintajärjestelmä ja sen päälle on rakennettu 33% kaikista maailman nettisivuista. WordPressillä on helppo luoda nettisivuja jopa itse, sillä valmiiden WordPress webhotellien ja valmisteemojen tarjonta on valtava.

Emme tee nettisivuja valmisteemojen päälle, sillä tämä on lähes samaa asia kuin toisten jälkien korjaaminen. Valmisteeman käyttämisen sijaan voimme mukailla teemaa, josta pidät. Valmisteemoilla pyritään miellyttämään mahdollisimman montaa ostajaa, toisin sanoen teemat sisältävät hirveästi kaikkea, yli oman tarpeen. Valmisteemat yleensä koostuvat suuresta pinosta erilaisia plugineja eli laajennoksia, lisäosia. Ne täydentävät sivuston toiminnallisuuksia, esimerkiksi jos nettisivu on auto niin lisäosa on vaikkapa miellyttävä penkinlämmintin.

Lisäosat ovat toki käteviä, mutta valmisteemat luottavat toiminnallisuudellaan usein useisiin laajennoksiin, ja mitä käykään, kun kolmannen (tai jopa neljännen?) osapuolen tarjoamaa osaa ei enää päivitetä? Pahimmillaan wanha lisäosa voi luoda aukon tietoturvaan, mikä on merkittävä osasyy WordPress pohjaisen sivuston tietoturvan heikkenemiseen ajan kanssa. WordPress sivustoilla kannattaa pitää huoli, että lisäosat ja itse alusta ovat aina ajan tasalla! Vanhentunut sivusto oireilee yleensä toimimattomuudella.

Kaikki tämä on kotiin päin!

Joskus on pakko päästää irti ja vaihtaa auto uuteen, sillä jossain välissä autoa ei ole enää realistista korjata siinä määrin, että hyöty-hinta-suhde toimii. Sama ajatus toimii nettisivuissa, joskus on paljon helpompaa ja paljon järkevämpää laittaa vanha sivusto roskiin ja aloittaa puhtaalta pöydältä. Vanhan sivuston uusiminen ei tarkoita sitä, että esimerkiksi edellisestä sivuston ilmeestä tarvitsisi luopua. Uusi sivusto voidaan tehdä edellistä vastaavaksi, uudella tekniikalla, jolloin esimerkiksi perustoimivuus (myös mobiililaittella) on taattua. Tekemällä omaa alusta asti, varmistetaan että projektia on helppo jatkokehittää myös myöhemminkin, tarvittaessa myös jonkun toisen osaavan teknisen toteuttajan.

Hyvin rakennutut sivut myös toimivat nopeammin, mikä on hyvä juttu varsinkin yrittäjän osalta, mikäli haluaa olla asiakkaiden suosiossa. Mainiona esimerkkinä, siitä kuinka asiat alkavat sujumaan uusien sivujen myötä, on uudet nettisivut Autotalo Hartikaiselle. Uusien sivujen myötä sivuston latausaika nopeutui 65%! Uusilla sivuilla panostettiin erityisesti asiakkaan kokemuksen parantamiseen ja vaihtoautojen jatkomarkkinointiin. Kattavilla integraatioilla sivuston päivittämiseen kuluvaa aikaa saatiin merkittävästi laskettua. Uusilla sivuilla ja niiden toimimisella saatiin myös asiakas erittäin tyytyväiseksi.

Kannattaa siis nettisivuja ostettaessa olla tarkkana, mitä ostaa ja keneltä ostaa. Kestävästi rakennetut nettisivut toimivat myös silloin, kun alusta tarvitsee päivityksen.

Pinterest
Kooders logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Kooders kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Viestintä

Erikoisosaaminen

Ohjelmistokehitys
Verkkokaupparatkaisut
Webkehitys

Toimialakokemus

Hotelli, matkailu ja ravitsemus
IT
Järjestöt ja yhdistykset
Kiinteistöala
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Terveys- ja sosiaalipalvelut
Urheilu, viihde ja virkistys

Teknologia

Javascript
PHP
Concrete5

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin Kooders kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Kooders - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Kooders - Muita referenssejä

Kooders - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia