Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Millaista on elintarvikevalmistajan myynnin analytiikka ja raportointi 2020-luvulla? Tervetuloa nykypäivään!

BloggausMyynnin raportoinnin automatisoinnilla on mittavat vaikutukset elintarviketehtaan tuotannonsuunnitteluun. Ajantasaiset myyntiraportit ovat kriittisiä tuotannon säilyttämiseksi kannattavana kaikissa tilanteissa. Lue blogimme ja tiedät, miten moderni BI-järjestelmä voisi tehostaa teidän elintarviketehtaan tuotantoa!

Markkinatilanteet voivat muuttua elintarvikealalla herkästi erilaisten kysynnänvaihteluiden vuoksi. Talousnäkymät ja trendit vaikuttavat ostokäyttäytymiseen. Viime aikoina myös esimerkiksi kokoontumista koskevat rajoitukset ovat heikentäneet HoReCa-myyntiä ja kuluttaja-asiakasvirtaa ravintoloissa, hotelleissa ja tapahtumissa.

Normaalisti vaikea markkinatilanne ei ole yhtä haastava tiedolla johtamista hyödyntäville yrityksille. Raportointiin ja analytiikkaan panostaneet yritykset pystyvät reagoimaan sisäisiin ja ulkoisiin muutoksiin ylivoimaisesti nopeammin kuin muut. BI-järjestelmää käyttävät yritykset pystyvät analysoimaan nopeasti tietoa, tekemään ennusteita ja suunnittelemaan kannattavaa tuotantoa myös poikkeustilanteissa.

Automatisoi keskusliikkeiden myyntiraportointi  Unohda Excelit!

Miten tarkasti tehtaallanne tiedetään, millainen menekki tuotteillanne on missäkin myyntipisteessä? Elintarvikevalmistajalle menekin seuranta on kriittistä. Sillä varmistetaan oikeat tuotantomäärät ja vältetään ali- ja ylituotanto. Erityisesti elintarvikkeita, joilla on lyhyt käyttöaika, ei voida valmistaa varalta seisomaan varastoon.

Elintarvikevalmistajat saavat kaupan keskusliikkeiltä suuren määrän raportteja eri tuotteiden myynnistä. Myyntiraportit ovat usein lähettäjien omissa Excel-muodoissa. Elintarviketoimijan vastuulle jää koostaa tiedosta yhtenäisiä raportteja, jotta niitä voitaisiin hyödyntää tehtaan tuotanto- ja myyntisuunnitelmien kanssa. Mikäli tietojen käsittely on manuaalista, on se myös haastavaa ja hidasta. Tämä johtaa väistämättä siihen, ettei tilanteita ennakoida proaktiivisesti, vaan niihin reagoidaan viiveellä.

Tiedolla johtamisen järjestelmällä voit automatisoida keskusliikkeiden myyntiraportoinnin kokonaisuudessaan. BI-järjestelmät yhdistävät vastaanotetun datan automaattisesti elintarvikeyrityksesi raportteihin. Sen ehdoton etu on, että järjestelmä myös konvertoi myynnin raportit ja ennusteet suoraan kunkin osaston omaan raportointimuotoon. Myynnin raportointi voi olla euroja, tuotteita ja asiakkaita. Tuotanto sen sijaan esimerkiksi raaka-aine- ja kappalemääriä.

Yksi tärkeimmistä BI-järjestelmän hyödyistä elintarviketeollisuudelle onkin, että se tarjoaa tuotannolle ja myynnille mahdollisuuden siirtyä ennakoivaan suunnitteluun. Kun resurssit siirretään tiedon käsittelystä tiedon analysointiin, auttaa se yritystä keskittymään olennaiseen ja pitämään tuotannon kilpailukykyisenä. BI-järjestelmän avulla menekkiä voidaan seurata tarkasti esimerkiksi päivä- tai viikkotasolla sekä asiakas- ja tuotekohtaisesti.

Haluatko tietää lisää, kuinka myynnin raportoinnin kehittäminen lisää koko tuotannon ennustettavuutta? Tutustu elintarvikevalmistaja Kaslinkin asiakastarinaan.

Data tukee myynnin raportointia

Data tehostaa myynnin suunnittelua myös asiakastapaamisissa

BI-järjestelmä on ylivoimainen työkalu myös asiakaskohtaamisiin. Elintarviketehtaan myyjä voi näyttää asiakkailleen menekki- ja vertailutietoa mobiililaitteelleen kootuilla dashboardeilla. Tietoa hyödyntäen asiakkaan kanssa voidaan sopia oikea-aikaisista ja oikeamääräisistä toimituksista.

Menekkiä koskeva data auttaa erityisesti tuotannon suunnittelussa. Olisiko kannattavampaa tuottaa isompia eriä harvemmin ja leikata näin kuluja alemmaksi ja hävikkiä pienemmäksi? Tai kannattaisiko kausituotteen suureen menekkiin varautua tänä vuonna kolminkertaisella tuotannolla? Entä voisiko selkeässä kasvussa olevaa tuotetta tilata ennakkoon jo tuplaerän? Tehokkaalla työkalulla myyjä saa kattavaa tietoa myös näistä loppuasiakkaiden ostotrendeistä.  Lue, miten BI-järjestelmä tehosti Myllyn Parhaan tuotantoa.

Ota yhteyttä!

Tee liiketoimintatiedosta yrityksesi menestystekijä! Tunnemme erityisesti elintarviketeollisuuden tiedolla johtamisen haasteet ja autamme yritystäsi löytämään niihin sopivat ratkaisut.

 

Panu Pihl

Panu Pihl

Myyntijohtaja

040 756 0286

panu.pihl@pengon.fi

Pinterest
Pengon Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Pengon kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi

Erikoisosaaminen

Big Data

Toimialakokemus

Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Johtamistyö
Konsultointi
Koulutus
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Power BI
BI
Qlik Sense

Siirry yrityksen profiiliin Pengon kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Pengon - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Pengon - Muita referenssejä

Pengon - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia