Kalustonhallinta tehostaa Yleisradion tuotantojen suunnittelua

Yleisradion tuotantojen laajuus ja määrä asettaa tiukkoja vaatimuksia käytetyille tietojärjestelmille. Ylen uusiessa tuotantojen suunnittelujärjestelmäänsä, tuli myös kalustonhallintajärjestelmän modernisointi ajankohtaiseksi. Tarkoitus oli, että tuotantojen suunnittelujärjestelmällä olisi hallittu myös tuotantoihin liittyviä kalustovarauksia. Hankitussa suunnittelujärjestelmässä olikin sisäänrakennettu kalustonhallinta, mutta vertailu Trailiin sai Yleisradion kääntymään Trailin kannalle.

“Kun tutustuimme Trailiin saimme suunnittelujärjestelmälle kirittäjän, joka asetti suunnittelujärjestelmästä saatavalle kalustonhallinnalle kovan vaatimustason. Kun suunnittelujärjestelmä ei kyennyt samaan kuin Trail, päätimme rakentaa talon sisäisen järjestelmän modulaarisesti niin että Trail toimii kaluston hallinnassa ja tuotannon suunnittelu tulee suunnittelujärjestelmästä.” kertoo Ville Venell, Yle Tuotanto ja Design -osaston päällikkö.

Ennen kalustonhallintajärjestelmä Trailin käyttöönottoa Yleisradion kalustonhallinnan käytännöt olivat kirjavia. Ylellä oli kaksi eri varastoa, joista toisessa kalustotietoa hallittiin itse rakennetulla järjestelmällä ja toisessa paikallisilla excel-tiedostoilla. Näiden lisäksi kalustovarauksiin liittyvää tietoa oli tuotantosuunnitelmissa, ja kaluston arvoa seurattiin talousjärjestelmissä. Kokonaiskuva oli pirstaleinen ja yhtenäiselle järjestelmälle oli selkeä tarve.

Trailin käyttöönoton myötä tilanne selkiytyi ja kalustotiedon saatavuus parani merkittävästi. “Kun otimme käyttöön Trailin, varausprosessin tiedonkulku rupesi toimimaan. Trail toi sujuvan varauskäytännön ja tiedon yhteen paikkaan. Lisäksi Trail auttoi varaston käyttäjiä tuntemaan varastoa ja varattavaa kalustoa.” Venell kertoo.

Lue koko kuvaus: Kalustonhallinta tehostaa Yleisradion tuotantojen suunnittelua

Suosittelija:

Kun otimme käyttöön Trailin, varausprosessin tiedonkulku rupesi toimimaan. Trail toi sujuvan varauskäytännön ja tiedon yhteen paikkaan. Lisäksi Trail auttoi varaston käyttäjiä tuntemaan varastoa ja varattavaa kalustoa.

Ville Venell, päällikkö, Yle Tuotanto ja Design

Referenssi Kalustonhallinta tehostaa Yleisradion tuotantojen suunnittelua
Tilaaja: Yleisradio
Ajankohta:2017 -
Toimittajan yhteyshenkilö:
Antti Kirmanen, 040 5174374, antti.kirmanen@trail.fi
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Logistiikka
Pilvipalvelut / SaaS
Urheilu, viihde ja virkistys
Valmisohjelmisto
kalustonhallinta asset management asset tracking käyttöomaisuuden hallinta
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Digitaalisen palvelun kehitys vaatii tilaajan osallistamista
Asiakaskokemukset paljastivat Suomen parhaat ohjelmistotalot asiakkaille
Kymmenen verkkosovellusta kolmessa vuodessa - Altia ja Wunder löysivät ketterän kehityksen kulmakivet