Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

EuroDIG 19.–21.6.2023

BloggausEuroopan vuosittainen internet-foorumi – European Dialogue on Internet Governance eli EuroDIG kokoontuu 19.–21. kesäkuuta Tampereen yliopiston keskustakampuksella. Foorumi on kaikille avoin ja ilmainen, ja siihen voi aktiivisesti osallistua myös etänä.

EuroDIGin juuret ovat YK:n tietoyhteiskuntahuippukokouksessa (2003, 2005), joka ensi kertaa nosti korkealle kansainväliselle tasolle kysymyksen internetin hallinnasta. Kun yritykset pakottaa hajautettu verkko valtioidenväliseen holhoukseen epäonnistuivat, perustettiin Internet Governance Forum (IGF) puitteiksi kaikkien toimijatahojen keskusteluille. Se sai pian vireän jälkikasvun alueellisella ja paikallisella tasolla, yhtenä versona EuroDIG, joka perustettiin 2008 ja kokoontuu nyt ensi kertaa Suomessa.

Seuraa tapahtumavalmistelujen etenemistä: https://www.eurodig.org/news

Tampereen EuroDIG:n yleisteema on ”Internet in troubled times – risks, resilience, hope”. Tässä kehikossa tarkastellaan kolmea aihealuetta:

  • Paitsi että Venäjän hyökkäys Ukrainaan on pannut tämän maan internet-yhteyksien resilienssin äärimmäiselle koetukselle, se on vienyt koko maailmanverkon geopoliittisen stressitestin äärelle. Nyt kysytään, miten kauan, missä laajuudessa ja minkä kerrosten osalta internet voi pysyä neutraalina maaperänä?
  • Internetin fragmentaatio - pirstaloituminen - on ollut kauhukuvana jo pitkään, mutta mitä se eri muodoissaan ja verkon eri kerrosten tasolla tarkoittaa, ja miten sitä voidaan vastustaa?
  • Samalla kun valta-asemaan nousseet alustat vaikuttavat yhä enemmän ympäristöönsä, niissä käy sisäinen myllerrys. Teknisen kehityksen laukatessa kysytään, kohdistuuko sääntely eilisen ongelmiin?

Pääaiheiden lisäksi työpajoissa ja flash sessioissa keskustellaan mm. digitaalisten kansalaistaitojen turvaamisesta kaikille, tekoälystä, internetin ympäristövaikutuksista, lasten suojelemisesta verkon vaaroilta, verkko-operaattorien ja sisällöntuottajien etujen yhteensovittamisesta.

Kuva EuroDIG:n sessiosta Talinnassa vuonna 2017, puhumassa ICANN:n silloinen toimitusjohtaja Göran Marby.

Kuva EuroDIG:n sessiosta Talinnassa vuonna 2017, puhumassa ICANN:n silloinen toimitusjohtaja Göran Marby.

Parhaillaan on käynnissä työ keynote-puhujien ja muiden VIP-henkilöiden osallistumisen varmistamiseksi. Vaalien jälkeen saattaa kulua hetki aikaa, ennen kuin lista on valmis… Fragmentaation käsittelyyn antaa joka tapauksessa alkutahdit Internet Societyn presidentti Andrew Sullivan. Yleisradion toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila käynnistää keskiviikkoaamuna keskustelun alustoista ja sosiaalisesta mediasta. Vahvistusta odottaa mahdollisuus että koko tilaisuuden avajaaksi saataisiin Kansainvälisen televiestintäliiton (ITU) uusi amerikkalainen pääsihteeri.

EuroDIG:n yhteydessä saattaa myös toteutua Afrikan ja Euroopan parlamentaarikkojen pyöreän pöydän keskustelu yhteistyöstä ICT-alalla. Saksalainen Gesellschaft für internationale Zusammenarbeit tuo Eurooppaan kesäkuussa ryhmän panafrikkalaisen parlamentin jäseniä. Afrikan Unionissa sillä on sama tehtävä kuin Euroopan Parlamentilla EU:ssa, ja parlamentaarikkojen tapaamista valmistellaan nyt Tampereelle, jos aikataulut saadaan sovitetuksi yhteen.

Suomen jokavuotinen Finnish Internet Forum järjestetään EuroDIG:n yhteydessä 19.6. Siinä keskustellaan mm. tekoälyyn liittyvistä eettisistä ongelmista ja Twitterin viimeaikaisten mullistusten vaikutuksista tahoille, jotka ovat rakentaneet viestintäänsä sen varaan.

Ilmoittautuminen sekä EuroDIGiin että Finnish Internet Forumiin

Molemmat tapahtumat ovat osallistujalle maksuttomia.

ILMOITTAUDU

Tilaisuudet isännöi Tampereen yliopisto yhteistyöpartnereinaan mm. UM, LVM, Traficom, Tampereen kaupunki, Yleisradio ja TIVIAn jäsenyhdistys Suomen Internet-yhdistys (Internet Society Finland Chapter).

Pinterest
TIVIA ry logo

Lisätietoja

Yritysprofiili TIVIA ry kotisivut

Siirry yrityksen profiiliin TIVIA ry kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

TIVIA ry - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

TIVIA ry - Muita referenssejä

TIVIA ry - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia